ne spelje - polosovina?
zizek napisal/-a: Meni je pri R-9 ziherung obroček ven padel z ležišča na diferencijalu.Potisnil sem nazaj not diferencijal obroček dal not in vse je bilo vredu.Lahko je več stvari.
...in to se je pri meni zgodilo, hvača bogu
zizek napisal/-a: Meni je pri R-9 ziherung obroček ven padel z ležišča na diferencijalu.Potisnil sem nazaj not diferencijal obroček dal not in vse je bilo vredu.Lahko je več stvari.
...in to se je pri meni zgodilo, hvala bogu
Jutri še menjalnik pregledajo in ta obroček zamenja in je to to...strošek tega pa verjetno zanemarljiv v primerjavi z najhujšim-ponovno menjavo menjalnika...hvala vsem za pomoč
Problem odpravljen, vsaj delno, zdaj pa mi menjalnik "dela" ampak mi nekaj poka pri njem. Bolj hitro kot peljem bolj hitro poka, ko se pa pričnem ustavljati pa poka vedno pogosteje in glasneje, kot da bi nekaj preskakovalo.
Nekako takole kot kolo sreče se sliši ko vozim frrrrrr, potem pa vedno redkeje in na koncu pok pok pok...kovinski zvok
ko speljujem ni slišati (vsaj glasno ne)
Sranje pravo...pa vseeno ali je v leru ali je v prestavi, ko zmanjšuje hitrost poka počasneje in s tem intenzivnejši zvok
Nekako takole kot kolo sreče se sliši ko vozim frrrrrr, potem pa vedno redkeje in na koncu pok pok pok...kovinski zvok
Sranje pravo...pa vseeno ali je v leru ali je v prestavi, ko zmanjšuje hitrost poka počasneje in s tem intenzivnejši zvok
Re: ne spelje - polosovina?
...in spet akcija v mojem Scenicu...
po 3 izdatnih popravilih menjalnika, ponovno spet stoji na dvorišču...problem nastopil pred cca.3 dnevi ko sem opazil da se pri menjavanju iz 1. v vzvratno sliši nekakšen pok pri speljevanju, kot da bi nakj preskočilo in potem je šel spet OK..
ta pok je postajal vedno pogostejši že tudi pri menjavanju med brzinami, oz. pri odvzemu gasa ali pri dodajanju...
no danes pa se je zadeva spet ustavila
po 3 izdatnih popravilih menjalnika, ponovno spet stoji na dvorišču...problem nastopil pred cca.3 dnevi ko sem opazil da se pri menjavanju iz 1. v vzvratno sliši nekakšen pok pri speljevanju, kot da bi nakj preskočilo in potem je šel spet OK..
ta pok je postajal vedno pogostejši že tudi pri menjavanju med brzinami, oz. pri odvzemu gasa ali pri dodajanju...
no danes pa se je zadeva spet ustavila
Eden od nosilcev je crknil.
mehanik je rekel da najverjetneje menjalnik, kljub temu, da je bil pred cca. 15 t km obnovljen v celoti...
Kje so tile nosilci? ... in predvsem kako drag je ta hec?
Nosilec menjalnika je nad menjalnikom. Pa ko probaš speljat kaj melje?, ker če je polosovina ponavadi melje (zvok mletjakrigl007 napisal/-a:mehanik je rekel da najverjetneje menjalnik, kljub temu, da je bil pred cca. 15 t km obnovljen v celoti...
RenaultSport