Danes speljal in po cca. 50 metih konc veselja...avto se vrti v prazno, menjalnik in sklopka delujeta normalno.Vsake toliko pokne na levi strani avtomobila, avto pa nikamor.V prvi stoji na mestu.
Gre se za katero vozilo? Drugače je pa verjetno šla varovalka diferenciala na levi aksi, porine nosilec tripode iz diferenciala in se leva vrti v prazno
Ziiga napisal/-a:Gre se za katero vozilo? Drugače je pa verjetno šla varovalka diferenciala na levi aksi, porine nosilec tripode iz diferenciala in se leva vrti v prazno
scenic 1.9 dci 2001 l.
to pomeni kaj, sem laik (predvsem me zanima kaj je za zamenjat in koliko je to v €)
po vsej verjetnosti je šla desna polosovina, je ravno sosedu prejšni mesec isto naredilo,
na polosovini je namesščena ena guma in pod njo segnije polos, zgleda se sam na scenikih tole dogaja.
Vzemi dol levo notranjo mandžeto in boš videl.Meni je pri R-9 ziherung obroček ven padel z ležišča na diferencijalu.Potisnil sem nazaj not diferencijal obroček dal not in vse je bilo vredu.Lahko je več stvari.
krigl007 napisal/-a:ja lahko je več stvari, mehanik je rekel da je menjalnik, fino..najslabše od naštetega...že drugič v letu dni
Menjalnik je lahko tudi,zato ti pravim da poglej diferencijal.Manžeto vzemi stran saj so samo trije vijaki(samo prej olje spusti ven)in potem boš videl.
Menjalnik je šel v maloro, jutri zjutraj ga bo mehanik dol vrgel-pa po drugega. Zanima me samo če paše iz Megana 1.9 dTi 72 kw l. 00, na mojega scenica 1.9 dCi l. 01. Upam da.
A to če varovalka ven pade, pomeni da je to pokvsrjeno, ali kako je s tem...Avta nimam doma, tak da sam ne morem šraufati, pa niti znanja in niti orodja nimam za takšne podvige.
Ja menjavat je šlo normalno, še v rikverc ko sem dal sem moral sklopko stisnit (pri vgasnjenem motorju seveda)...
ampak ko sklopko do konca spustim samo nekaj poka in hrza, polosovine pa ne obrne
krigl007 napisal/-a:Ja menjavat je šlo normalno, še v rikverc ko sem dal sem moral sklopko stisnit (pri vgasnjenem motorju seveda)...
ampak ko sklopko do konca spustim samo nekaj poka in hrza, polosovine pa ne obrne