Okvara crpalke za vodo(za ciscenje stekel)megane 2

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
MeSkO__
Kraj: Mezgovci ob Pesnici (Ptuj)

Okvara crpalke za vodo(za ciscenje stekel)megane 2

Odgovor Napisal/-a MeSkO__ »

Dober dan

Namreč je očitno kriva pumpica, ker na zadno šipo mi sploh ne porine vode, na sprednjo pa šprica v curkih(ne konstatno). Včeraj sem mel plastike pri kolesu dol in sem pogledal vse cevke in jih spihal z zrakom.In nič ni pomagalo. Koliko sem si pogledal, če hočem menjat pumpico morem vzet dol odbijač? Morem bi pri čem kaj pazljiv, ko se ga jemlje dol? Ali se še da to kako drugače rešit?

Renault Megane 2, l.2004

LP
Uporabniški avatar
zors
Kraj: Radeče

Odgovor Napisal/-a zors »

Pri jemanju prvega odbijača:
V kolotekih sta na vsaki strani po dva vijaka (zgoraj, spodaj) Pod avtomobilom so trije mislim da 15ali 17 ključ, ki držijo zaščito. Iz zgornje strani so sami plastični zatiči, katere pazi da jih neboš preveč polamal;) Zgledajo kot plastični vijaki, ampak niso ravno vijaki ampak kakor eni zatiči. Malo jih zasukaš, skočijo ven za 1mm ali 2 kakšen tudi noče, ter previdno izvlečeš. Kakšnega boš 100% polamal, mislim da jih je okol 8-10. Tako je cel odbijaž "odšraufan". Na vsaki strani med lučema nad zračnimi režami so še na vsaki strani po dva zatiča, na notranji strani, ki jih težko vidiš, splača se z baterijo posvetiti in z ravnim izvijačem izpahneš, drugače se polamajo.

Priporočam še da se pod odbijač da kakšna stara dekna, da se odbijač nebo poravsal, ker preden se vse sname je potrebno še konektorčke snet za meglenke,... :lol:
Odgovori