Ales Renault napisal/-a:sem našel cd karto slo in cro 2008
kje bi dobil kaka navodila še kako se s to napravo deluje?
hvala
LP
Obstajajo že karte 2010/2011, ampak ne SLO&CRO, temveč vzhodna Evropa. Ker pišeš o "kartah" pri tvojem letniku sklepam, da imaš Carminat Navigation Informée 1 (CNI 1). Navodila dobiš na Renault Slovenija ali na pooblaščenih servisih. Mislim, da nič ne zaračunajo. .PDF v angleščini za vse naprave pa se najde tudi na netu.
Imam Laguno Coupe GT z navigacijo (naj bi bil Tomtom carmi... (kakorkoli se že napiše)). Kolikor sem gledal trenutne informacije o mapah piše samo 2008/2009 (DVD). Je kakšna konkretna razlika glede na nove mape? Ker kolikor sem sedaj gledal so vsaj hišne številke vse bile podprte, kar sem iskal, je pa res, da je bilo to samo ene 5 naslovov.
TomTom pa sem omenil zato, ker piše na navodilih da je Tomtom (se mi je pa čudno zdelo, ker so že slikce navigaciej v navodilih dost drugačne glede na tisto kar gledam). Tudi na Renault strani piše: Carminat DVD, kar pomeni da res ni Tom tom. No vprašanje pa še zdaj velja.
Zadnji DVD je V30 (2010/2011), torej dve leti novejši od tvojega. Hišne številke se ne spreminjajo, ceste se pa gradijo in prestavljajo. Z zadnjo verzijo je omogočeno tudi opozarjanje na radarje v nekaterih državah zahodne Evrope (Slovenija ni zajeta)... Se splača pogledat.
ja brobins samo če hočeš met da ti na radarje opozarja moraš sistem updejtati , seveda v sloveniji to ne dela, in še nekaj V30 je dosti počasnješa kot V29 neke bistvene razlike pa se mi zdi dani, razen to da so na V30 pač dodani stacionarni radarji
Ja če se voziš samo po Sloveniji ti radarji res ne pomagajo. V Italiji pa pridejo prav. Jaz sem naredil update. Glede hitrosti pa nisem opazil, da bi V30 DVD deloval počasneje.