Clio RS 200 Cup

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori

Nalepke na avtu ?

Da
63
61%
Ne
30
29%
Samo spodnje na vratih
10
10%

Skupaj glasov: 103

Uporabniški avatar
Cr00k
Kraj: Celovec

Odgovor Napisal/-a Cr00k »

Sej jaz tudi zaupam, ker se ne bodo s svojim imenom tkole blamirali... raje ga ne dajo v proizvodnjo - pomoje.

Bi pa vseeno rad, predno vržem tistih par tisoč €, videl prirastke... zato pa sem takoj na zaslišanje belehar-ja postavu :D
Uporabniški avatar
robi1000
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

Za par tisoč € je boljše, če se lotiš tistega kar je pod havbo, bodo dosti večji prirastki...
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
Uporabniški avatar
Cr00k

Hja, kolikor sem informiran - pa me popravite, če se motim, je RS 200 že tovarniško zelo dodelan in ga je dost tricky še dodatno izboljšat.

Tko k sem reku že pri predstavitvi mojga avta, se mi gre tudi za vsakodnevno uporabnost. Vzdržljivost je tudi en vidik temu. Itak pa ni vse v povečanju konjev - npr. 4kg lažji izpuh tudi neki pripomore k boljšim zmogljivostim... pa še zvook :) ...no mal sem pa tudi patriota 8)

@robi1000: kaj pa predlagaš da se lotim pod havbo?
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Cr00k napisal/-a:...npr. 4kg lažji izpuh tudi neki pripomore k boljšim zmogljivostim...
Jap, celih 0.5KM/tono :lol:

Tko kot je reku robi, če misliš dat par tisoč € za auspuh, za "podoben" dnar dobiš druge odmične, airbox, rahla obdelava glave (če se sploh da še kej narest) in remap. Verjetno še najboljši vložek glede na razmerje cena/zmogljivosti.

Če se ne motim je en hrvat samo z drugimi odmičnimi in airboxom dobil cca. 15KM več, brez remapa :wink:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Cr00k

kmetek napisal/-a:
Cr00k napisal/-a:...npr. 4kg lažji izpuh tudi neki pripomore k boljšim zmogljivostim...
Jap, celih 0.5KM/tono :lol:

Tko kot je reku robi, če misliš dat par tisoč € za auspuh, za "podoben" dnar dobiš druge odmične, airbox, rahla obdelava glave (če se sploh da še kej narest) in remap. Verjetno še najboljši vložek glede na razmerje cena/zmogljivosti.

Če se ne motim je en hrvat samo z drugimi odmičnimi in airboxom dobil cca. 15KM več, brez remapa :wink:
hehe...sami foušljivci ste k ne boste mel akrapovica :P lol

amm, no drgač pa sem tudi te zadeve nekak med želje dal v svoji predstavitvi avta klik

ps: ena kost za glodat... kaj je bolje: 15KM več, ali 20kg manj? :)
Uporabniški avatar
rok46
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a rok46 »

hudo! 8) za kolko so ga na koncu dal? ker cena je bila kr "lepa"
.::TEAM SPIRIT::.
Uporabniški avatar
Cr00k

Torej Akrapovič ostane, glede na to, da orignial prodajaš... :D
Pancho
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Pancho »

Tuning? Ima smisel? Pomoje ne. Razen v primeru, ko finance ne poznajo omejitev. Na cesti tako ali tako večinoma s takšnimi avti "nimamo kaj početi", saj je prometa preveč in tudi ceste so v zmeraj slabšem stanju.

Kar se tiče vzdrževanja tunanega N/A avta, se strošek vsekakor nekoliko dvigne. Za moje pojme je prirastek moči in navora (dajmo rečt od oka +10%) napram vloženemu denarju, nesmisel za cestno rabo.

Za trackday-e na primernem dirkališču in večkratnemu obisku le tega, pa bi mogoče že lahko rekli, da bi (zopet glede na finance) tuning imel nek smisel.
Vsekakor je bolj smiselno avto olajšat za par kilogramov in za clia se da dobit marsikaj - lažja platišča (vsaj -10kg), airgabi v sedežih (demontaža), zadnji sedeži, paneli vrat iz karbona, pleksi zadnja stekla, karbonski difuzor, izpušni sistem (približno -10kg, čeprav se mi zdi, da je okrog -15kg), lažji akumulator (tudi manj zmogljiv),...

Na koncu koncev zame osebno bi v poštev prišel en megane kot je R26 z remapom na 270KM; še boljša izbira bi bil R26.R z remapom (ki sem ga imel priložnost peljat na Grobniku).

Evo, toliko od mene. Želim ti čim več užitkov v vožnji in uspešno predelavo, za karkoli se boš pač odločil.
Uporabniški avatar
belehar
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a belehar »

torej ...

avto pravkar prsu iz Akrapoviča ...

cca. :
+12 HP
-4 kg
- 1.800 EUR

Slika
Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
Cr00k

ja walda...:) lajkam zelo če je glede moči vsaj pol tolk res! :D :smt025

ceno in zmanjšanje teže sem pa gleden ceno minijevega izpuha nekako pričakoval...
Zadnjič spremenil Cr00k, dne 19 Nov 2010, 18:11, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
skopusnik
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

+12KM? :shock:
Dej posnemi še kak video da slišmo zvok 8)
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
belehar

Cr00k napisal/-a:ja walda...:))))))))) lajkam zelo! :D :smt025
zdej to je tak ...
tak mi je blo recen, ni pa recen da bo to tak ... :D:D:D

ampak vrjetn bo to to ker ciljajo s tem sistemom predvsem na "nas" mlajše :D :D :D

drgac pa poleg usega nastetega še najpomembnejše :

BRUTAL SOUND :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Uporabniški avatar
belehar

skopusnik napisal/-a:+12KM? :shock:
Dej posnemi še kak video da slišmo zvok 8)
tak mi je blo recem .. .nekje 11-12 ...
bom posnel v naslednjih dneh ko uspem =)
Uporabniški avatar
Cr00k

12KM se mi zdi malo veliko, če pogledaš prirastke pri ostalih modelih (gt3, m3,...), a tko kot sem rekel... če bo pol tolk bom jaz zelo zadovoljen in že šparamoooooo.... :D

ps.: iz kje pa si? se lohka na kakšnem lokalcu dobimo, pa primerjamo original & akrapović.powered exhaust 8)
Uporabniški avatar
belehar

Cr00k napisal/-a:12KM se mi zdi malo veliko, če pogledaš prirastke pri ostalih modelih (gt3, m3,...), a tko kot sem rekel... če bo pol tolk bom jaz zelo zadovoljen in že šparamoooooo.... :D

ps.: iz kje pa si? se lohka na kakšnem lokalcu dobimo, pa primerjamo original & akrapović.powered exhaust 8)
drgac sm iz celja ... :D
Odgovori