Odstranitev sredinske plasike na armaturki clio II

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
fricko
Kraj: Koper

Odstranitev sredinske plasike na armaturki clio II

Odgovor Napisal/-a fricko »

Pozdravljeni!

Rabil bi vašo pomoč in sicer zanima me ali je možno in kako odstraniti samo sredinsko plastiko od ventilacije do predalčka za odlaganje (slika spodaj).

Slika

Pa še drugi probem imam da ne odpiram nove teme, pokvaril se mi je senzor za zunanjo temperaturo pa me zanima kako odstranim pokrov na ogledalu se samo potegne ali je kje pritrjen?

Hvala Lp
Uporabniški avatar
stmk

Odgovor Napisal/-a stmk »

Senzor temperature je v desnem vzvratnem ogledalu. Najprej moraš dol vzeti steklo. To narediš tako, da za steklo potisneš na vsaki strani tanko vrvico in s pomočjo vrvice potegneš z občutkom dol steklo. Potem pa imaš štiri plastične zatiče, ki jih moraš "odhaklati", da dobiš dol zadnji, obarvan del. Senzor je na strani, kjer je steklo, tudi zahaklan s zatičem, ki ga odmakneš in ga lahko potegneš ven. Nato ga zamenjaš. Se ga pa da tudi narediti z dvema uporoma (sem zasledil na a.com) in stane samo 1.3 € in nekaj časa.

Glede plastike pa mislim, da moraš dol vzeti najprej plastiko, kjer so stikala za vse štiri smernike, zaklepanje ter gretje zadnje šipe. Potem pa bo verjetno šla dol tudi tista plastika, ki jo želiš dobiti dol. Sam še tega nisem delal, zato nisem siguren.
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

jst, ko sem senzor menjal v špeglu sem sam plastiko potegnu dol in zamenjal senzor. senzor je prišraufan z enim vijakom. brez veze steklo dol jemat.
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
fricko

aha tako, no bom probal kar direktno povlečt dol plastiko, če pa ne bo šla bom probal prvo varjanto,... hvala za nasvet
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a zizek »

Druga varijanta je pravilna.
Uporabniški avatar
stmk

Odgovor Napisal/-a stmk »

Ne vem, kako ste dobili dol zadnji obarvan del, ko pa so v notranjosti plastični zatiči, ki držijo to plastiko?
Vzami dol steklo, sprosti zatiče in dobiš zadnji del dol. Sam sem ga že odpiral in gre brez ene same praske in brez večjih težav.

Mogoče gre tudi brez tega, da bi vzel dol steklo, ampak se lahko zgodi, da boš kaj polomil.
Uporabniški avatar
skopusnik
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

Bi znalo bit da boš polomil...raje dej steklo dol pa potem snemi tisto plastiko na ogledalu :)
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
fricko

kaj pa steklo drži oz. kako je pritrjeno?

lp
Uporabniški avatar
hunter07

Odgovor Napisal/-a hunter07 »

Tista plastika se drzi armaturne, tako, da mores komlpet armaturno snet, za jo dobit dol. Razen, ce obstaja varjanta, da gre samo ta plastika dol.. :roll:
Uporabniški avatar
Kyrius
Kraj: Wolfsberg

Odgovor Napisal/-a Kyrius »

plastike ne boš sploh dobil dol. Je spojena z armaturno. Verjetno bi se dalo porezat tisto, ampak sam ne boš nikol več nazaj spravil kot je bilo :)
Uporabniški avatar
fricko

Kyrius napisal/-a:plastike ne boš sploh dobil dol. Je spojena z armaturno. Verjetno bi se dalo porezat tisto, ampak sam ne boš nikol več nazaj spravil kot je bilo :)
Hmmm no sej se mi je zdelo,.... namreč naredil bi si eno spremembo na tej plastiki pa ne bi rad cele armaturke dajal ven...

hvala za pomoč :)

No da izkorism še v tem postu... Rad bi tudi tapete od sprednjih vrat snel dol, odvil sem tiste vijake torx na spodnjem delu pa tudi od ključavnice nosilet ter od el. šip, kaj ima še kje kak vijak?
Ker je ne morem snet...
Uporabniški avatar
Kyrius
Kraj: Wolfsberg

Odgovor Napisal/-a Kyrius »

ko odstraniš tiste tri vijake, tistega a kljuki in komplet kozolo z stikali za okna si odstranil vse vijake. Vse skupaj se drži še z nekakšnim silikonom al bog ve kaj je tista črna zadeva, v glavnem nč bat, bol a trdo gre, gre pa :) Najprej zgoraj pri šipi poskusi privzdigniti - bo lažje
Uporabniški avatar
fricko

še en problem imam zanima me kako odstranim sprednja sedeža, clio je 3 vraten letnik 2002

lp
Odgovori