Laguna II 2.2 dci Privilege 2004

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

Opa, da mal naprej spravmo mojo Lagunco ;)
Zaradi narascaja je blo razmislanje o menjavi avta zaradi prostorske stiske (vozicki, jajcke, kosare, GORA COT, plenice.....) in mi ni do menjave glih, tak da sem dans po hitrem postopku kupil originalne stresne nosilce za TRUGO (upam da naum js not pristal kdaj ;) ) dobu sm jih pa za 60€ - rabljene Renaultove. Fajn zgleda,vsec mi je ko nc ne strli tak kot pri thuletovih in ostalih ;)
Dodam kako novo sliko v kratkem, ko operem ;)
Pozdrav!
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Uporabniški avatar
umlinar

Danes sem zamenjal olje infilter pri 169.000km, natocil pa sem Elf Excellium NF 5-40. Kaj dela psiha - se mi zdi, da avto kr lepse in bolse laufa :) za naslednjih 10.000 mam mir, to bo pa glih drugo leto tak cajt ;)
v kratkem bom malo upral in poslikal, potem pa prlimam.
LP
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

umlinar napisal/-a:za naslednjih 10.000 mam mir, to bo pa glih drugo leto tak cajt ;)
10k km nareiš v enem letu, jaz jih nareim cca 15k vsaj tak mam interval pa mislim da malo oziroma nič ne naredim, 10 jurjov je pa res nič, jaz ko sem gledo zdaj mam 115k km in sem letos marca servis na 105 in mislim da bo marca 2010 mala generalka, ja pa pri olju tui nekaj prišparaš meni že pri tem gre 60€
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
NejcZ
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a NejcZ »

To res ni nič.. js delam cirka 35k na leto, pa še to se mi ne zdi nevemkoliko..
Uporabniški avatar
umlinar

Clio open - nisem se razmisljav, ceprav mam skos v mislih :)
delam pa mal kilometrov, mam se en kombi skos doma tak da js bol kot ne s tistmu okrog laufam, kam dle pa za enkrat ne hodmo.
FAP filtra pa nimam js ne. hvala qrcu. :)
Uporabniški avatar
umlinar

Mal sm slike gledal in dodajam tri "zanimive" ;)

Tole je blo na ohceti od kolegice, sm upal da nau kazga policaja in res ga ni blo :) Iz Velenja do Hochrauta (al kak se napise) z lucko :)
Slika

Pa se iz cajtov, ko sm mel cas avto prat kot se spodobi in pol tut poslikat kot se spodobi ;)
Slika

Slika

LP
Uporabniški avatar
umlinar

pa so se zaceli problemi...par dni nazaj je javlo "Fault in fuel injection"...
Smo diagnosticirali, pa je bil problem kao na nekmu ventilu za odpiranje turbine...pa smo ga menjali z 5 drugimi razlicnimi, ker istega tist trenutek nikjer ni blo, pa je bil vecno isti provlem. Nakar smo mojga dali v trafica 2.5, pa je super fajn laufu z njim - ugotovitev - z njim vse OK. Po vseh analizah, probavanjih, dialogisih, canih in clipih prislido ugoovitve, da je turbina hin. OK se sprijaznim, narocimo, zmontiramo novo garetovo in probamo...

Prvi klanc, gas do daske...isto. Sklepamo, da je katalizator zapacan...ga razrezemo, spraznimo, zmontiramo, ... isto.

Odpremo spet haubo...gas v leru...nekje nekaj piha... gas se parkrat... ugotovitev...

Zgornji del masine .... pokrov ventilov al kakorkol mu pravjo, plasticni del na vrh masine....iz dveh delov zlimana plastika poknla in tam piha na polno ven... ihaha...nadalne porocilo jutri..za danse mi od od drobiza ki je ostal od turbine ne preostane druzga kot ... PIVO! :squarewink:
Uporabniški avatar
umlinar

Pozabu dodat...danes sem zvedu, da se da FAP filter spucat..ce mogoce komu informacija prav pride...deluje :)
Uporabniški avatar
umlinar

Avto zrihtan...ugotovili smo, zakaj je blo ze en lep cajt masno okrog pokrova ventilov in EGR ventila in vsepovsod okrog...

Slika

Po menjavi turbine (nova original garet), ko smo upali, da je to to, avto se vedno ni su nikamor, pa neki je cudno pihalo. Vse cevi smo pregledli in so ble OK. Ugotovitev, pokrov ventilov je poknu...zakaj ze more bit iz plastike?
:)

Slika

Zravn se je spucala se notranjost lopute za zrak, kjer je blo skor pol cm gareza in saj....

Slika

Po menjavi se tega, avto zrihtan in laufa. Leti ko raketa. vmes smo se katalizator spraznli in je zdej res ... stroj :) Na jesen sem dogovorjen, da menjamo se ojnicne lezaje in jermen, in potem upam da je mir spet tri leta! :)
Odgovori