Renault Megane 96 / 1.6 - 90KM - izguba moči

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
jerinm
Kraj: Mokronog

Renault Megane 96 / 1.6 - 90KM - izguba moči

Odgovor Napisal/-a jerinm »

Živjo!

Imam dva problema na mojemu Meganu! Prvo kar se mi je naredilo en teden nazaj je bilo da mi je odpal vijak za prezračevanje vode in je začela voda teči po vžigalnih tuljavah iter mi je posledično ena crknila! Ker je avto deloval po treh cilindrih je prišel bencin do katalizatorja kjer se je vžgal!

Problem smo rešili tako, da smo zamenjali vžigalne tuljave vendar avto ni imel prave moči, zato smo še odprli katalizator in vzeli satovje ven (bil je neoriginalen ki ni imel "keramike" ampak neko čudno navitje).

Problem je zdaj v tem, da avto potegne malo bolje vendar še vedno ne dovolj. Na avtocesti komaj dobi 140 km/h in nad 3500 obrati se mi zdi da mašina zelo počasi vleče,... :cry:

Ugibali smo če bi prišel delček katalizatorja naprej po cevi (v sredinski ali zadnji lonec), se tam zabil, in zato avto nebi imel moči?

Ima kdo kakšne ideje???

Je pa še ena napaka in sicer, ko smo varili izpuh smo seveda odklopili akumulator! Vendar po priklopu avto ne drži obratov v prostem teku,ko avto spelješ in po parih metrih pritisneš na sklopko, takrat obrati padejo do 500 in potem ali crkne ali se pa poberejo nazaj na 750! Največkrat se to dogaja če je avto mrzu! Pa to ni prvič da se je tako pojavilo, največkrat pozimi in po odklopih akumulatorja! (menjano: tipalo za temperaturo, vžigalne tuljave, motorček prostega teka, motorček tlaka, svečke,...) :(

Je že imel kdo podobne težave???
Dokler nisem kupu renaulta sploh nisem vedu kolkšn strošek je lahko avto!!! :)
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Pomoje je satovje katalizatorja potegnilo v izpuh in se je nekje zataknilo vse skupaj. Pomoje najbolje da ga pri kolektorju odšraufaš in snameš dol. Pol pa nekak probat spucat.
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Sem jaz mel podoben problem na meganu in sicer nekje v izpuhu je neka ovira katera ga blokira. Vrjetno ostanki katalizatorja. Pri meni je bil prvo sesut katalizator kriv za take simptome, kasnjeje pa samo ostanki katalizatorja v cevi. Seveda avto ni nikamor sel, tudi ce sem v prostem teku dal gas do daske se je zvrtel samo do 3500rpm.
Uporabniški avatar
jerinm

rešu problem :o auspuh ponovno razdru in ven zbrskau ceu kup satovja od katalizatorja :) zdj pa potegne ko šus :P

sam še zmer ne vem zakaj me ti obrati v prostem teku jebejo ??? :evil:
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

Če ti nihajo gor in dol in imaš občutek, da bo umrl med prostim tekom je lahko: motorček prostega teka ( spuacaj in nazaj sestavi ) ali vžigalne tuljave.
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
Uporabniški avatar
jerinm

motroček za prosti tek je že četrti gor! Vžigalne tuljave so zdj čist nove + svečke :roll: tako da ne vem kaj bi ga jebalu :?:
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Loputa zraka? Lambda sonda?
Uporabniški avatar
jerinm

lambda sonda menjana! kjer pa pogledaš loputo zraka?
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

map senzor. nad posodo z zavorno tekočino
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
Odgovori