Clio RS II akumulator

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Uporabniški avatar
Symon

Clio RS II akumulator

Odgovor Napisal/-a Symon »

Danes za dobro jutro ni zakurblal. Napisa na akumulatorju že dolgo ni več. Kakšen akumulator imam? Ker nekako me skrbi, da nimam istega kot navadni ampak bolj dizelskega, zaradi visoke kompresije.

Tortilc, Urban, Zizek ali kdorkoli drug lahko preverite kakšen akumulator imate? Najlepša hvala. :oops:
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Re: Clio RS II akumulator

Odgovor Napisal/-a zizek »

[quote="Symon"]Danes za dobro jutro ni zakurblal. Napisa na akumulatorju že dolgo ni več. Kakšen akumulator imam? Ker nekako me skrbi, da nimam istega kot navadni ampak bolj dizelskega, zaradi visoke kompresije.

Tortilc, Urban, Zizek ali kdorkoli drug lahko preverite kakšen akumulator imate? Najlepša hvala. :oops:[/quote
Jaz sem pet dni nazaj menjal akumulator.Če je prejšnji bil prvi notri ,to ne vem. Je pa bil 45ah tako, da sem zdaj tudi enakega dal not.Če sem kaj pomagal?L.P:
Uporabniški avatar
Symon

Si, si. Hvala. Izgleda je sezona menjavanja akumulatorjev. :lol: Saj ne, da sem ravno v petek plačal zavarovanje. :smt046
Uporabniški avatar
Waxxx
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Waxxx »

Jap, november je tak hudomušn mesec...

Pr men je blo lani novembra isto! :D
Slika
Uporabniški avatar
Symon

Ja saj pri kolegu isto lani. Zdajle sem kupil 50ah akumulator in ga zamenjam kar tam (na parkingu sem ga itak spet vžgal na kleme, da sem šel iz službe :lol: ) in ko sem nesel starega tja je ena ženska prinesla starega.
Sezona očitno. :twisted:
Uporabniški avatar
Drmo.JR
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drmo.JR »

Ko se začne obdobje nizkih temperatur je vsako leto tako.
Slika http://www.enigma-motorsport.si" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Waxxx
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Waxxx »

Šele zdej sem se mal spotaknu ob "amperuražo"... Je res samo 45Ah?
Slika
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

To je tudi meni čudno.. ..moj 1.4 16V ima 50Ah
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

V 1.4 16v mislim da je bilo serijsko 43Ah. V 1.2 16v, če me spomin ne vara, pa 38Ah. Zelo švoh...
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Symon

Waxxx napisal/-a:Šele zdej sem se mal spotaknu ob "amperuražo"... Je res samo 45Ah?
Vse tako kaže. Še Jurre je rekel, da je imel samo 45ah pa imajo ponavadi dizli močnejše. :?
Uporabniški avatar
d_leonit

Odgovor Napisal/-a d_leonit »

Problem je da večji negre notri zaradi cevi katera gre iz filtra. Sem pri mojem bivšem RS-u tudi menjal aku. in je res smešno majhen za tako kubaturo motorja :D .
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

pri meni je noter natlačen 75ah :lol: posledično je sneta cev za CAI :roll:
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
Little_tortilia_boy

Odgovor Napisal/-a Little_tortilia_boy »

šele zdej opazu tole temo...jst mam notr trenutno 44ah, sm meu pa prej od tople al neki tazga k je biu 50ah pr isti velikosti, za kej več smo pa že omejeni s placom...

lp Rok
Slika
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Roki :lol: iz naftalina potegnu :lol:

Drgač pa za bencinski motor ne rabiš močnega acu-ja, ker kompresija ni tako visoka. Itak pa sploh ni fora v tem, pri visoko kompresijskih motorjih je pomemben samo zagonski tok. Kolk Ah rabiš je bolj odvisno od samih porabnikov v avtu.
Enigma motorsport
obi
Kraj: medvoški štajerc

Odgovor Napisal/-a obi »

Gre pa v klijota čist komot 75 Ah aku - dal bi se še kaj več spravit samo tist je treba pa predelat mal zadeve. Je pa tako kot je drmo reku, odvisno kolk maš porabnikov v avtomobilu. Če nimaš klime, malo jače muzike in žarometov da te iz lune vidjo je 45 čist dost :D.
Štrom for wife, UPS for life.
Odgovori