Dnevne luči Megane III

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Sagittarius

Odgovor Napisal/-a Sagittarius »

Preveri pri Avtotehniki v Celju - pooblaščen servis. Pri Meganu so mi sprogramirali za dobrih 20 €.
meganeman napisal/-a:Pr Laguni so rekli, da za 100€ to porihtajo na servisu, hahah! Raj skoz žgem xenonke!
Uporabniški avatar
Nejko

Odgovor Napisal/-a Nejko »

Kaj pa /Grand/Scenic III? Ima tudi možnost programiranja dnevnih luči, da mi xsenonke ne svetijo ves čas?
BMW 323i (1983)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
Sagittarius

Če ima vgrajene žarnice, ki so namenjene, kot dnevne luči, potem se to definitivno da sprogramirati. Najbolje, da pokličeš na servis, kjer vedo kaj delajo in kaj prodajajo... Oz, da pogledaš, če imaš vgrajene žarnice, katerih ne moreš prižgati :)
Uporabniški avatar
Nejko

Sagittarius napisal/-a:...da poklièeš na servis, kjer vedo kaj delajo in kaj prodajajo...
...hm, tole je pa včasih res diskutabilno... :?
BMW 323i (1983)
Sagittarius

Moje izkušnje so namreč takšne na na treh Renaultovih servisih pojma niso imeli kaj želim aktivirati, ravno tako niso vedeli na številki za pomoč uporabnikom 080 xx xx ...

Zato sem bil prijetno presenečen, ker so pri Avtotehniki takoj vedeli o čem govorim in mi to tudi takoj aktivirali brez najmanjšega problema...
Uporabniški avatar
Nejko

Danes sem avto pobral na Avtotehniki (http://www.renault-klub.si/forum/viewtopic.php?t=29783) in so mi povedali, da mi lahko tudi dnevne luči sprogramirajo, vendar mi potem zadnje luči ob prižganih dnevnih ne bodo gorele. Ve kdo kako je zakonsko s tem?

lp
J
BMW 323i (1983)
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

Kakor se spomnim je zakonsko predpisano da morajo (samo) sprednje svetiti.
Ima pa vecina nemcev z LEDicami spredaj ravnotako narejeno (audi, opel, bmw...).

in potem se vozi model v dezju po avtocesti in ga komaj opazis pred sabo..vazno da mu ledice svetijo :mad:
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

Nejko, sej to je zakonsko čist OK (isto je pri Meganu III).

jurre, če majo avtomatsko nastavitev, je čist možno, da mu ne preklopi v "obično" varianto. Nekateri so pa tud leni, da se jim ne da preklapljat.
Uporabniški avatar
Nejko

Ja sem tudi sam preveril v ZVCP jer so dnevne luči omenjene ter v tehnični specifikaciji vozil (TSV), po kateri potekajo homologacije. Hvala vseeno.

lp
J
BMW 323i (1983)
shark90

Odgovor Napisal/-a shark90 »

Sagittarius napisal/-a:IcEm4n ... toèno tako, tudi zakonsko je tako predpisano.

Še vedno me pa zanima, kje bi lahko kupil ledice namesto teh navadnih 21 W 12 V žarnic...
te dnevne luči sem dal sprogramirat že spomladi in je bilo narejeno v 45min plačal sem 25€ in zadeva deluje... ker pa misliš dat led žarnice not sem tudi to poskusil... NE DELAJ TEGA!!! sam sem naročil preko spletne strani superstrela in sem vzal z 18led diodami ampak so le dnevne luči in fokus je majhen torej svetlo je ko da nebi... tako da najbolše kar te žernice obdržat.. jaz sem tiste led žarnice kar poslal nazaj.. Sedaj pa iščem žarnice z tem podnožjem in da je halogenska torej H7 varjanta z tem podnožjem če slučajno kdo ve kje bi se to dalo dobit?
Lp
Uporabniški avatar
Baki22

Odgovor Napisal/-a Baki22 »

a je kakšna moznost da te luči zasvetijo ko zamotaš volan, v bistvu za parkiranje?
Sagittarius

Tudi jaz sem naročil led žarnice preko spletne strani www.superstrela.com z 18-timi visokosvetlečimi diodami in je super. Odlično sveti, bistveno bolje, kot s navadnimi 21 W žarnicami, hkrati je odtenek svetlobe enak, kot pri ksenonu. Istočasno sem zamenjal tudi majhne pozicijske žarnice za te diode in je super.

Ob priliki lahko naredim kakšno fotko, in boste sami ocenili, kako se vam zdi.

Razmišljam še o tem, da bi zamenjal vse navadne žarnice z diodami...
shark90

Odgovor Napisal/-a shark90 »

Sagittarius napisal/-a:Tudi jaz sem naroèil led žarnice preko spletne strani www.superstrela.com z 18-timi visokosvetleèimi diodami in je super. Odlièno sveti, bistveno bolje, kot s navadnimi 21 W žarnicami, hkrati je odtenek svetlobe enak, kot pri ksenonu. Istoèasno sem zamenjal tudi majhne pozicijske žarnice za te diode in je super.

Ob priliki lahko naredim kakšno fotko, in boste sami ocenili, kako se vam zdi.

Razmišljam še o tem, da bi zamenjal vse navadne žarnice z diodami...
jaz sem kupil te: http://www.superstrela.com/content/1156-18l-12v in sem zamenjal samo eno prižgal luči ob močnem soncu in se ta ki sem jo zamenjal skoraj ni videla da sveti, če sem dobro pogledal se je videla bela svetloba ampak skoraj nič... Bi bilo dobro da bi slikal ob močnem soncu da vidim če je enako kot je pri meni bilo..
Uporabniški avatar
pro2c
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a pro2c »

Torej vas je več probalo te led dnevne luči in vsem premalo sveti?
Uporabniški avatar
MasTTer
Kraj: Lendava (MS)

Odgovor Napisal/-a MasTTer »

Kaj ko bi to v temi probali, ker ledice bolj naravno belo svetijo kot navadne žarnice...pač predlog.

Glede teh dnevnih luči. Nisem šel preverjat, ampak zakonsko bo to šele okoli februarja urejeno pri nas v Sloveniji. Mogoče nič ne zajebavajo, ker je kar nekaj teh dražjih avtov, ki to že imajo (te ledice v odbijač).

Pač reno ne sme zaradi naše zaostale zakonodajo te žarnice v nove avtomobile vgradit/aktivirat.

Je pa zanimiva ta izjava iz conrada:
Od februarja 2011 vsa nova vozila s posebnimi lučmi za dnevno vožnjo.
http://www.conrad-trgovina.com/ms/857115.html

Sicer meni tudi in jasno, kako so lahko te luči bolj varne kot dnevne, če pravite, da odzadaj ne svetijo???
Drugače koliko gledam po slikah in v živo, se te ledice v odbijačih dosti bolj vidijo kot kratke v žarometih.
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Odgovori