Vam povem nekaj o nemcih. v '90 letih je imel audi tako hudo slabo reklamo ker je zajebal štrom pri audi-80 za ameriški trg, s tem je izgubil ugled v zda in evropi ki ga je šele po letu 2000 začel pridobivati v evropi v zda pa šele v zadnjih par letih zopet pridobiva pa še to zaradi tega ker se generacije menjajo. Bmw je bila pred E-30 M3 znamka za nižje družbene sloje saj pred tem modelom niso imeli enega omembe vrednega avtomobila ki bi lahko konkuriral takratnemu VW in MB. BMW je to kar danes je ravno zaradi E-30 M3 ki je na trg prišel kot poceni dirkaško vozilo za na cesto in pa zaradi dobre reklame ki je v kasnejših letih pomagala pri uvrščanju na trg E-36 3ki, E-34 5ki in tako naprej. Mercedes Benz je bil vedno dominanten na trgu kar se tiče limuzin vendar še to le do '90 let ko so se pr MB odločili da bodo ''malo'' šparali na kvaliteti in s tem povečali proizvodnjo. Takrat so se pojavile težave z raznimi pumpami za bencin (študenti so krivi ane rok

), elektro motorčki in tako naprej. Da o kvaliteti materialov ne govorimo, razna umetna usnja in podobna sranja. Edina firma ki je bila vedno konstantna in ni imela večjih problemov je VW, ta pa ga serje danes z predragimi vozili. To počnejo pa zato da bi si dvignili ugled in s tem postali resnejši konkurent vodilnim v segmentu, mislim pa na Passata ker Golf in Polo niti nimata težav s prodajo.
Zdej pa povem zakaj se ta Renault Latitute ne bo dobro prodajal. Citroen je pred leti predstavil C5 in ta avto je bil dober avto, pa še vedno je dober avto v novejših variacijah, enako je z C6. Vendar se noben od teh dveh avtov ne prodaja kot bi se morala ravno zaradi nemcev in bavarcev. Enako se dogaja Peugeotu pri svojih avtomobilih višjega razreda. To pa nima nobene veze z opremo in motorji ki so v ponudbi, gre za prestiž. Ljudje ki kupujejo ''prestižni'' razred oz višji razred ponavadi ne gledajo na ceno oziroma na motor in porabo, gledajo na družbeni status ki ga to vozilo predstavlja. In če ima direktor neke firme Renaulta, to pač na žalost ne predstavlja neke avtoritete ker imajo ljudje vedno nekje v glavi eno podrto 19ko ki so jo imeli kot prvi avto, pa če se tega zavedajo ali pa ne.
Misli enega povprečnega lastnika bavarca in sicer mojga fotra. No fotr je vedno hotu met MB pa nima veze kateri je, le da je limuzina in da je dokaj nov. Audi, BMW in VW so avti nižjega nivoja zanj. Ker za MB ni blo denarja se je kupil BMW kar je po njegovo še vedno bolje kot Audi in VW. Preden se je BMW kupil smo imeli Peugeoja ker ni dinar za BMW. Zakaj Peugeot? Zato ker je še vedno boljši kot Renault ali Citroen. Pred Renault je pa še Citroen, pa da ne boste žalostni po Renaultu so japonci in tako dalje. Tako je mišljenje večine kupcev v tem času, ker je treba razumeti da večina kupcev ''velikih'' limuzin je čez 45 oz je kot moj fotr že skor v penziji, in v njihovi mladosti so bli švabi top-shit ne glede na probleme ki so jih imeli, ker jih je vedno reševal (pazi to) OPEL!
Rečete lahko kar hočete vendar je po moje Opel kriv da so švabi to kar so danes, ker je ta firma v '80 in '90 ko so imeli ostali probleme imela velike uspehe ker se ni imelo kaj pokvariti in poleg rje ki pa je tako ali tako vse kar se pele napadala, ni imela problemov. To so dosegli tako da so štancali avte in niso vlaagali pretirano v nove tehnologije kot drugi, to jih je seveda ugriznilo kasneje v poznih '90 in v zgodnjih letih 2k ker so morali dohitevati druge. Ascona, Manta, Kadett C,D in E in tako naprej, to so bili vsi uspešni avtomobili ki so imeli edino konkurenco v Francozih ki pa poleg top limuzin kot so 25ka, Zx in 605 niso imeli kake ponudbe. Ti trije pa so bili hudičevo dragi v primerjavi z Oplom. Pa še avto ki je šel pomoje najbolj v zelje tem trem Francozom je Omega in njen predhodnik Rekord.
No nazaj na tale Latitute. V minus gre temu avtu dizajn ki ni nič drugega kot kopija drugih avtomobilov v istem segmentu. Ko sem ga prvič videl sem rekel da je Passat CC kopija, zdele si mislm pa da je bol Hyundai kot CC. Renault bi moral osvežiti svoje oblikovalske smernice kot to počneta Peugeot in Citroen. Najbolj izstopa citroen ki ima izjemno lepe avtomobile, medtem ko peugeot svoje še predstavlja (zelo zelo) počasi. Renault pa ima vedno isti dizajn oz nima nič svežega, nič novega kot je recimo imel z Clio RS 172/182. Novi Megane Gt se meni zelo dopade pa tudi Clio ni slab vendar pa tega dizajna ni zaznati na Laguni ki pa se ne prodaja tako dobro kot druga dva bratca.
aja pa strinjam se z šusom, trenutno je Citroen vodilni francoz na trgu.
p.s. pa če bo kdo težiu za vejice in pravopis ga pošlem v bananovce.