Megan Grandtour 1,6 16V 2003- nihanje obrato motorja
Megan Grandtour 1,6 16V 2003- nihanje obrato motorja
Pozdravljeni,
Zanima me, če mogoče kdo ve kaj je krivo na mojem avtu.
Obrati motorja mi ne padejo na nazivno vrednost pri ustavitvi avta oz. ko spustim pedalko za gas. Obrati mi padejo čez približno 8 do 10 sekund. Torej pri ustavitvi avta so obrati cca 1100 nato pa pade na cca 800.Motorček prostega teka sem očistil.
Hvala za pomoč.
Zanima me, če mogoče kdo ve kaj je krivo na mojem avtu.
Obrati motorja mi ne padejo na nazivno vrednost pri ustavitvi avta oz. ko spustim pedalko za gas. Obrati mi padejo čez približno 8 do 10 sekund. Torej pri ustavitvi avta so obrati cca 1100 nato pa pade na cca 800.Motorček prostega teka sem očistil.
Hvala za pomoč.
Vseved. Kaj lahko vprašaš kolega, kako se preklopi med športnim in ekonomičnim režimom. Sicer bom jaz mal pogledal v renoultovi knjigi, če kaj o tem piše. Prvič slišim, da ima ta avto možnost preklapljanja med dvema režinoma.
_Bostek_ Loputo sem očistil, da se sija. Pa vseeno ni nič bolje.
Hvala vam za nasvete in pomoč.
_Bostek_ Loputo sem očistil, da se sija. Pa vseeno ni nič bolje.
Hvala vam za nasvete in pomoč.
Kaj pa sam filter zraka? Kdaj je bil menjan? Mogoče še kak senzor?
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
nihanje obratov
Pozdravljeni,
Čez vikend mi ni dalo miru in sem spet vzel narazen motorček praznega teka. Očistil sem ponovno luputo, čeprav ni bila umazana, pregledal zračni filter, gumi cevi .... Vse se mi zdi, da je ok. Opazil sem oz. moje mnenje je, da motorček dobi komando ker namreč, ko dam gas oz. ga spustim mi padejo obrati na cca 1100 nato in se lepo vidi (gledal sem loputo na motorčku), da po cca 10 s se ta loputa zapre. Vidi se, da dobi komando, da se zapre. Po neuspešnem pregledu in test vožnji sem pa na koncu ugotovil, da pa pri vklopljeni klimi dela vse ok . hmmmmmmm, le kaj bi pa to bilo ????
Torej ko so obrati na 1100 in vklopim klimo, obrati takoj padejo na 800-850.
In........zdaj sem spet zbegan... le kajpri vragu bi lahko bilo narobe.
Prosim za nasvete..
P. S.
Motorček prostega teka se ne da vzeti narazen in sem lahko očistil le loputo v njem.
Čez vikend mi ni dalo miru in sem spet vzel narazen motorček praznega teka. Očistil sem ponovno luputo, čeprav ni bila umazana, pregledal zračni filter, gumi cevi .... Vse se mi zdi, da je ok. Opazil sem oz. moje mnenje je, da motorček dobi komando ker namreč, ko dam gas oz. ga spustim mi padejo obrati na cca 1100 nato in se lepo vidi (gledal sem loputo na motorčku), da po cca 10 s se ta loputa zapre. Vidi se, da dobi komando, da se zapre. Po neuspešnem pregledu in test vožnji sem pa na koncu ugotovil, da pa pri vklopljeni klimi dela vse ok . hmmmmmmm, le kaj bi pa to bilo ????
Torej ko so obrati na 1100 in vklopim klimo, obrati takoj padejo na 800-850.
In........zdaj sem spet zbegan... le kajpri vragu bi lahko bilo narobe.
Prosim za nasvete..
P. S.
Motorček prostega teka se ne da vzeti narazen in sem lahko očistil le loputo v njem.
Sploh ne vem kje je ta senzor podlaka oz. nisem prepričan , če je to tisti senzor, kjer nanj pridete dve cevki in seveda konektor. Ena cevka gre nazaj ,nekam v kabino, druga pa pride tam, ko je motorček prosteka teka.
A se da, ta senzor na kaki način prekontrolirat.
Mislil sem, da bi vzel narazen zgornji del, se pravi tisti del na katerega je priklopljen motorček prosteka teka, torej kompletno plastiko. V to plastiko je tudi vstaljen en senzor. Zgleda da meri pretok ali pa kaki pritisk zraka. Nekje sem bral, da je to MAP senzor????????
Mi lahko kdo še kaj svetuje.
lp,
A se da, ta senzor na kaki način prekontrolirat.
Mislil sem, da bi vzel narazen zgornji del, se pravi tisti del na katerega je priklopljen motorček prosteka teka, torej kompletno plastiko. V to plastiko je tudi vstaljen en senzor. Zgleda da meri pretok ali pa kaki pritisk zraka. Nekje sem bral, da je to MAP senzor????????
Mi lahko kdo še kaj svetuje.
lp,
Bogve kaj to vse drkaš. Motorček nima nobene lopute ampak konus, ki sede v luknjo (Meat&Doria 84038; Copex v Šiški). To se drugače sname, se to da za 1/4 ure v raztopino za čiščenje fergazerjev, nato spiha. loputo se sname, če je toliko saj, da se ne zapre, kar je izjemno. MAP senzor ima dovod 3mm bencinsko cevko Gates od Potokarja, zamenjaš pa je. Če ti dviga štantgas samodejno, je lahko tudi prenizka voltaža (pod 12v) in je akumulator za1k, preveri ga z vilicami pri električarju.
senzor pretoka zraka
Vse bolj sumim, da bi lahko bil vzrok za mojo napako senzor pretoka zraka.Novi stane cca 130€, too much. Ima kdo od vas mogoče takega megana, da bi lahko preveril, če je to krivo.
Pozna kdo kakšen avtoodpad v okolici mb, da bi tam preveril za ta senzor?
Hvala vsem za pomoč
Pozna kdo kakšen avtoodpad v okolici mb, da bi tam preveril za ta senzor?
Hvala vsem za pomoč
Po moje senzorja pretoka zraka sploh nimaš, obstoja samo podtlačni senzor na levi zadaj zgoraj ki upravlja z mešanico.
http://www.ignitioncarparts.co.uk/PartL ... 8200719629
Le-ta pa ne povzroča gibanja štantgasa ali pa zelo redko. Ta povzroča, da ko hladnega pohodiš, povesi nos nato potegne, kar je moteče.
http://www.ignitioncarparts.co.uk/PartL ... 8200719629
Le-ta pa ne povzroča gibanja štantgasa ali pa zelo redko. Ta povzroča, da ko hladnega pohodiš, povesi nos nato potegne, kar je moteče.