Kako deluje notranje ogledalo s senzorjem?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
dpavli

Kako deluje notranje ogledalo s senzorjem?

Odgovor Napisal/-a dpavli »

Zdravo,

mene zanima, ali kdo morda ve, kakšen je princip delovanja notranjega ogledala s senzorjem (imam Megane II Grandtour 2003 z Lux opremo).

Ko od zadaj svetijo avtomobili, ogledalo potemni in barve spremeni v bolj modre. Če čez senzor držim prst, postane pogled čez nekaj sekund spet svetel in normalnih barv.

Hvala
LP
dpavli

Ja, saj potem ko sem oddal post, se mi je zdelo, da se bo našel kakšen s takim odgovorom... torej da še enkrat postavim vprašanje :)

Kako je izvedeno samodejno zatemnjevanje in barvno filtriranje v "Lux" ogledalu?

Ali gre za LCD plast med steklom in odbojno površino? Morda pa plast polarizatorja?

Hvala
LP
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

In auto dimming mirror technology, a forward-looking sensor detects low ambient light from headlights behind the car and directs the rear-view sensor to look for glare. The mirrors darken automatically in proportion to how bright the glare is, then clear once the glare is no longer detected. The technology is called electrochromics, which applies electricity in order to tint glass through a low-voltage power supply. The electricity moves through an electrochromic gel placed between two pieces of glass during manufacturing, which have been treated with an electrically conductive coating. Electrochromic technology is also increasingly included in building design with the use of so-called "smart windows," as an energy-efficient response to light and heat.
Slika
dpavli

hvala, a veš da nisem uspel zgoogleat
Odgovori