Pozdravljeni!
Že nekaj časa iščem razne strani o zakunu pri prodaji avtomobilov.
Tako sem tudi forum prelistal, vendar žal nisem nič zasledil na temo preprodaja avtomobilov.
In sicer me zanima:
Ali lahko kot fizična oseba kupujem avtomobile, jih preko kupoprodajne pogodbe na sebe prepišem, nato pa bi jih prodal naslednjemu kupcu, če bi se pač našel.
Zanima me kako je z DDV ali DMV , ali lahko to počnem in služim (če se pač da) ali morem kaj sporočit na davčno, ali je kak limit prodaje avtomobilov za fizične osebe.
Če je kdo , ki to ve, bi prosil za informacijo
LP
Gregor
Prodaja avtomobilov
DDV ni DMV
DDV je davek na dodano vrednost. Če greš po vžigalice je vračunan DDV. Ko vozilo zapusti območje EU ti povrnejo DDV.
DMV je davek na motorna vozila. Osnova je baje koliko CO2 spusti vozilo v zrak. Ko vozilo zapusti območje EU ti povrnejo DMV. Če vozilo uvoziš iz Nemčije moraš dat papirje na davčni urad da ti DMv izračunajo.
Limita prodaje ni.
Če sem kaj pobrkljal naj me kdo popravi.
DDV je davek na dodano vrednost. Če greš po vžigalice je vračunan DDV. Ko vozilo zapusti območje EU ti povrnejo DDV.
DMV je davek na motorna vozila. Osnova je baje koliko CO2 spusti vozilo v zrak. Ko vozilo zapusti območje EU ti povrnejo DMV. Če vozilo uvoziš iz Nemčije moraš dat papirje na davčni urad da ti DMv izračunajo.
Limita prodaje ni.
Če sem kaj pobrkljal naj me kdo popravi.
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
Dokler na papirju ne služiš ti nihče ne bo nič. Če se misliš malo bolj s tem ukvarjat si pa registriraj komisijsko prodajo vozil ali nekaj takega.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
če ti več avtomobilov v letu kupiš in jih nato za malo večjo vrednost prodaš (torej jih ne uporabljaš v lastne namene dlje časa), bodo oni to smatrali kot delo na črno (ko se bo pač en inšpektor odloču, da se spravi nate) in boš dobil kazen. Ker v bistvu predstavljaš konkurenco vsem tistim podjetjem, ki so pač registrirana za to.
Ti ubistvu s tem zaslužiš nekaj denarja (ti pač cel znesek ostane), firma pa mora od tega dobička plačati še davek. In seveda državi ni prav da ti vse ostane.
Ti ubistvu s tem zaslužiš nekaj denarja (ti pač cel znesek ostane), firma pa mora od tega dobička plačati še davek. In seveda državi ni prav da ti vse ostane.
Kdor kasneje zavira je dalj časa hiter!