če bi malo bolše prebral kaj sem napisal na vrhu bi videl, da sem zamenjal že svečke,kable,fertajler kapo,rotor.....vglavnem polovico avta,tudi stikalo temperature motorja,bencinski filter,pumpa je ziher vredi,kr na obratih avto nič ne jeb*. cev podtlaka JE NOVA,prav tako je drugi tudi podtlačni regulator! ampak ni razlike če mam prikloplen regulator al pa ne.....tu nevem v čem je problem. LPmatejpurgar19 napisal/-a:Ima kaj veze z glavnim računalnikom električno termo stikalo za vodo (podaja napačne podatke)? Mogoče svečke, kabli, lambda, filter bencina, bencinska ćrpalka?
Clio 1 cuka
Mene je zaj.... nekakšen potenciometer, ki podaja neko pozicijo (na 1,4 mašini se je nahajal na levi strani) mislim, da približno trapezaste oblike. Ko ga odpreš vidiš, da po njem tekajo nekakšni jezički in preko elektronike dajejo nek signal računalniku in tista tekalna površina se izrabi. Kolikor sem opazil, je tidi bisveno glede delovanja mašine, kako ga zmontiraš nazaj. Celo lukne za vijale so povečane, da lahko malo ponastavljaš.
Sorry ker nisem ravno mehanik in ne vem točnega izraza.
Mi je pa veliko živcev popil v kombinaciji z motočkom prostega teka.
Sorry ker nisem ravno mehanik in ne vem točnega izraza.
Mi je pa veliko živcev popil v kombinaciji z motočkom prostega teka.
potenciometer podaja signal o polažaju lopute,je pa varovan z vijaki ki majo na sredini ven neko pikico,da jih nemoreš kar tako odvit,ravno zaradi tega,ker mora bit to točno nastavljeno.
Waxxx :: če si mislo ajnšpric dizo, je zdaj gor že druga,skupaj z loputo,kr ti klioti imajo samo eno,to verjetno veš.
Wlly: ko smo priklopili tester se je prikazalo delovanje lambda sonde,in moram rečt da deluje brezhibno.
LP
Waxxx :: če si mislo ajnšpric dizo, je zdaj gor že druga,skupaj z loputo,kr ti klioti imajo samo eno,to verjetno veš.
Wlly: ko smo priklopili tester se je prikazalo delovanje lambda sonde,in moram rečt da deluje brezhibno.
LP
- matejpurgar19
Ribitch napisal/-a:Wlly: ko smo priklopili tester se je prikazalo delovanje lambda sonde,in moram rečt da deluje brezhibno.
LP
pusti ti tester, govorim iz osebnih izkušen in pri meni je tester tudi pokazu da dela, ampak je blo tk, da je delala na testerju pol pa izklopim tester pa po neki vožnji začela zezat, izklop pa sprobaj, nič te ne bo koštal!
- gregaivana