Clio 1 cuka

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Ribitch
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Ribitch »

matejpurgar19 napisal/-a:Ima kaj veze z glavnim računalnikom električno termo stikalo za vodo (podaja napačne podatke)? Mogoče svečke, kabli, lambda, filter bencina, bencinska ćrpalka?
če bi malo bolše prebral kaj sem napisal na vrhu bi videl, da sem zamenjal že svečke,kable,fertajler kapo,rotor.....vglavnem polovico avta,tudi stikalo temperature motorja,bencinski filter,pumpa je ziher vredi,kr na obratih avto nič ne jeb*. cev podtlaka JE NOVA,prav tako je drugi tudi podtlačni regulator! ampak ni razlike če mam prikloplen regulator al pa ne.....tu nevem v čem je problem. LP
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

za foro izklop lambdno sondo pa se pejt pelat pa poglej če je kaj razlike, če bo nehal cukat imaš lambdno proti koncu in deva napačne podatke, tebi bo vseeno delal motor, če labmdno izklopiš ampak v rezervnem programu in malce več bo spil, ampak za test pa spet ni tk hudo.
Uporabniški avatar
Waxxx
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Waxxx »

Si preveru injektorje?
Slika
rslove
Kraj: Odpad renojev ;)

Odgovor Napisal/-a rslove »

Mene je zaj.... nekakšen potenciometer, ki podaja neko pozicijo (na 1,4 mašini se je nahajal na levi strani) mislim, da približno trapezaste oblike. Ko ga odpreš vidiš, da po njem tekajo nekakšni jezički in preko elektronike dajejo nek signal računalniku in tista tekalna površina se izrabi. Kolikor sem opazil, je tidi bisveno glede delovanja mašine, kako ga zmontiraš nazaj. Celo lukne za vijale so povečane, da lahko malo ponastavljaš.
Sorry ker nisem ravno mehanik in ne vem točnega izraza.
Mi je pa veliko živcev popil v kombinaciji z motočkom prostega teka.
Ribitch

potenciometer podaja signal o polažaju lopute,je pa varovan z vijaki ki majo na sredini ven neko pikico,da jih nemoreš kar tako odvit,ravno zaradi tega,ker mora bit to točno nastavljeno.
Waxxx :: če si mislo ajnšpric dizo, je zdaj gor že druga,skupaj z loputo,kr ti klioti imajo samo eno,to verjetno veš.
Wlly: ko smo priklopili tester se je prikazalo delovanje lambda sonde,in moram rečt da deluje brezhibno.
LP
Uporabniški avatar
matejpurgar19

Odgovor Napisal/-a matejpurgar19 »

A računalnik si že probu zamenjat?
SlikaSlikaSlika
Renault 5 Bye bye, 1.4. l.96
Renault Clio Be bop, 1.2 l.96
Renault Laguna Dynamique, 1.8 l.01
Renault Clio 2 Extreme 1.2 16v l.04
Volvo V50 Momentum 2.0D l.,09
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

Ribitch napisal/-a:Wlly: ko smo priklopili tester se je prikazalo delovanje lambda sonde,in moram rečt da deluje brezhibno.
LP

pusti ti tester, govorim iz osebnih izkušen in pri meni je tester tudi pokazu da dela, ampak je blo tk, da je delala na testerju pol pa izklopim tester pa po neki vožnji začela zezat, izklop pa sprobaj, nič te ne bo koštal!
Ribitch

odklopo,sprobo, nobene razlike...... :x
Uporabniški avatar
gregaivana

Odgovor Napisal/-a gregaivana »

Ribitch napisal/-a:odklopo,sprobo, nobene razlike...... :x
probaj zamenjat ventil prostega teka vžigalno tuljavo ali pa pumpa za gorivo
Odgovori