PLINI

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
bestsoundever
Kraj: Dravograd

PLINI

Odgovor Napisal/-a bestsoundever »

živjo
Imam sledeč problem in sicer:
na tehničnem so me vrgli zaradi prevelikega ispusta plinov, CO.
-pri prostem teku motorja
-pri povišani vrtilni hitrosti motorja
-vrednost lambda

to piše na zapisniku:

Kaj storiti da bom dobil pline?
Avto je 1.4RT letnik 96 Clio, imam športni filter (homologiran) ter izušni lonec športni. Na avtu je katalizator izpraven (iz avta ki je dobil tehnični) tankam gorivo 98, 100 a danes sem 95.

Prosim za vse nasvete da spravim avto skozi v dveh dneh.

hvala lp jerry
KUPIM:
-Angel eyes za clio1
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Očitno je lambda hin. Res ne vem, kaj dobiš s športnim filtrom, kupi si močnejši avto, ker so zelo poceni, če te že hitrost goni.
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Nek znanec je ves denar porinu v 1.0 Puntota, pol pa gor obešal spojlerje, pa športn filter pa spraševal če se splača montirat aluminijast vztrajtnik, če bo kej bol šlo. Ko si otročji si pač otročji.

Najbolš nasvet je, da poštimaj mašino kot se šika, brez bližnic in trikov. Prevaraš lahko samo sebe.
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
bestsoundever

joztom napisal/-a:Očitno je lambda hin. Res ne vem, kaj dobiš s športnim filtrom, kupi si močnejši avto, ker so zelo poceni, če te že hitrost goni.
WarpedOne napisal/-a:Nek znanec je ves denar porinu v 1.0 Puntota, pol pa gor obešal spojlerje, pa športn filter pa spraševal če se splača montirat aluminijast vztrajtnik, če bo kej bol šlo. Ko si otročji si pač otročji.

Najbolš nasvet je, da poštimaj mašino kot se šika, brez bližnic in trikov. Prevaraš lahko samo sebe.

Nevem zakaj po nepotrebnem uničujete tipkovnico in tratite vaš čas in da smetite mojo temo ki mi predstavlja velik problem in mi pišeš neki u tri p.m. za puntona?? A ni forum da si pomagamo in ne pametujemo?

Js sm tak avto že kupil sicer pa sploh ni bitno kaj imam in kaj nimam. Napisal sem kaj je na motorju in izpuhu da bi lahko MOJSTRI povedali približno kaj se da tukaj narediti. Avto imam že 4. leto takšen kot je in še prejšnje leto je šel s plini skozi letos pa ne več.

Lambdo bom zamenjal z univerzalno takoj zjutraj, dobrodošel pa je še vsak nasvet.

LP Jerry
KUPIM:
-Angel eyes za clio1
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

jaz bi dal za tehnični še original filter nazaj, pa pregoni ga ko psa tik preden ga na tehničnega zapelješ (resno), lahko da imaš luknjo v izpuhu, odtod povišana lambda....lahko je tudi katalizator mrknil (če si sigurn da dela, res prej poskusi z drugo lambdo)

če si ravno nekje na meji s plini, včasih pomaga menjava olja in zračnega filtra

res ne vem kam punto paše v to zgodbo, tudi nikjer ne vidim vprašanja če se splača in kaj se splača imet na avtu
če imata probleme jih pozdravita na primernejšem mestu
:!:
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
bestsoundever

Hvala lepa. Dost si mi pomagal.
Zjutraj zamenjam:

-svečke
-lambdo
-original filter gor
-pred 10k km sm zamenjal olje

pa pregonim ga do psa :D
Že dans sm ga gnal po "maksimumih" ampak ko ga je pa stric na tehničnem držal skoraj 5min na 5k rpm mi pa ni bilo vseeno :?

Hvala!
KUPIM:
-Angel eyes za clio1
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

Odgovor Napisal/-a franko »

Obstaja tudi neka tekočina, ki jo vliješ v tank in naj bi pomagalo. Mi smo to delali na cliotu I. Ne vem če je kaj pomagalo, smo pa prišli čez tehničnega :wink:
Uporabniški avatar
NejcZ
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a NejcZ »

franko napisal/-a:Obstaja tudi neka tekočina, ki jo vliješ v tank in naj bi pomagalo. Mi smo to delali na cliotu I. Ne vem če je kaj pomagalo, smo pa prišli čez tehničnega :wink:
Obstaja pa tudi bankovec za 20€ (čeprov je treba za to delat par ur.. :? ), pa lahko nardiš brez vsega, pa raznih homologacij itd.. pejt raje drugam na tehničnega kot da se zajebavaš, ker se ne splača :)
chuwee

Odgovor Napisal/-a chuwee »

bestsoundever napisal/-a:Hvala lepa. Dost si mi pomagal.
Zjutraj zamenjam:

-svečke
-lambdo
-original filter gor
-pred 10k km sm zamenjal olje

pa pregonim ga do psa :D
Že dans sm ga gnal po "maksimumih" ampak ko ga je pa stric na tehničnem držal skoraj 5min na 5k rpm mi pa ni bilo vseeno :?

Hvala!
Če ti ga je res na tehničnem 5 min na 5k rpm potem bi bilo res bolje, da bi šel kam drugam. Men vse skupaj ne traja 5 minut na obrate ga da pa za kakšnih 5 sekund.
Uporabniški avatar
franko

chuwee napisal/-a:Èe ti ga je res na tehniènem 5 min na 5k rpm potem bi bilo res bolje, da bi šel kam drugam. Men vse skupaj ne traja 5 minut na obrate ga da pa za kakšnih 5 sekund.
Ponavadi to delajo ravno zato, da bi avto prepucali, da bi prišel čez tehničnega. S tem delajo tebi uslugo.

Če pa deluje vse v redu je pa meritve konec v 5s ja.
chuwee

Odgovor Napisal/-a chuwee »

franko napisal/-a:
chuwee napisal/-a:Če ti ga je res na tehničnem 5 min na 5k rpm potem bi bilo res bolje, da bi šel kam drugam. Men vse skupaj ne traja 5 minut na obrate ga da pa za kakšnih 5 sekund.
Ponavadi to delajo ravno zato, da bi avto prepucali, da bi prišel čez tehničnega. S tem delajo tebi uslugo.

Če pa deluje vse v redu je pa meritve konec v 5s ja.
Sploh ti ne delajo usluge, ampak avto tam samo tuli in se pregreva na vseh sklopih motorja. Če hočeš malo prepucat to narediš med vožnjo. Zraven še kakšen klanec. Lepo 2 do 80, tretja do 120, 4 do 160 (seveda odvisno od moči motorja). Potem pa na tehničnega po dobre pol ure vožnje.
Uporabniški avatar
franko

chuwee napisal/-a:Sploh ti ne delajo usluge, ampak avto tam samo tuli in se pregreva na vseh sklopih motorja. Èe hoèeš malo prepucat to narediš med vožnjo. Zraven še kakšen klanec. Lepo 2 do 80, tretja do 120, 4 do 160 (seveda odvisno od moèi motorja). Potem pa na tehniènega po dobre pol ure vožnje.
Med vožnjo se pa ne pregreva in ne tuli? Nevem no :roll:
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Možnosti je več za tvoj problem. Eno je lambda sonda (pomoje ne ker drugače bi bili še kaki simptomi), možno da je katalizator, možno da je kje luknja na izpuhu (pri bencinarjih to veliko pomeni).
Uporabniški avatar
bestsoundever

Evo dobil tehničnega, meritev je trajala 15s pri prostem teku in pa 10s pri 3krpm, niti ene oranžne niti rdeče lučke ni bilo.
Plini kot morajo da so :D :D :D

Vzrok-zamenjal sem svečke NGK (14e) in pa lambdo sondo ki je bla btw hin (še prva) 28e. auspuh tesni kot mora, filter sem pustil gor športni.

Hvala za pomoč, lahko zaprete temo.

LP Jerry

Lepo slišati, da si uredil zadevo, temo pa na tvojo željo zaklepam.

LP, moderator
KUPIM:
-Angel eyes za clio1
Zaklenjeno