avtomatik

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Fuego 85

avtomatik

Odgovor Napisal/-a Fuego 85 »

Zdravo!

Zanima me, ce ima kdo kaksne izkusnje z okvaro avtomatskega menjalnika :wink: ?

Kaj se je zgodilo, kaksna je bila napaka, kam ste dali popravljat in kaksen je bil strosek?

Pri meni je bilo tako, ko sem pri vkljucevanju na avtocesto pritisnil na plin in pricel prehitevat :P ... Se je cetrta nekam cudno zavlekla, nato pa je namesto v peto ruknil v tretjo :? . Za menoj se je samo pokadilo, prizgala se je lucka za menjalnik, slednji pa je izgubil morje olja. Sedaj se avto seveda ne premakne vec :wink: ...

Pravijo, da ce je izgubil olje je fertik? Je v takem menjalniku loceno olje za sklopko in prenose? Nimam popolnoma nobenih izkusenj stem...

Itak bo treba snet, pogledat in peljat na servis, ali verjetno iskat novega... Ampak me vseeno zanima kako pa kaj :wink:

Lp
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Re: avtomatik

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Kateri avto, kolko star...kak menjalnik...robotiziran, star navaden menjalnik....
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
Fuego 85

Safrane 3.0 24v, letnik 1999... Navaden stari stiri brzinec...

Aja, potem sem zgresil prestave v prvem postu :lol:

Lp
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Tip menjalnika?

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Fuego 85

Pa smo tam... Tip menjalnika bo znan ju3 :wink:

Lp
Uporabniški avatar
Fuego 85

Menjalnik je "znamke" ZF

model 4HP20

Mislim, da je to prava oznaka, ostalo so serijske cifre in cifre izdelave...

Kaj vec jasno?

Lp
Uporabniški avatar
joztom

Odgovor Napisal/-a joztom »

Ja imam veliko dokumentacije od ZF 4HP20, to ima not PSA pri 3.0 motorjih. To se poceni rabljeno kupi. Je pa dosti boljši menjalnik kot AL4.
Uporabniški avatar
Fuego 85

Super, bom kontaktiral ce bomo kaj potrebovali. Morda ves za kaksnega rabljenega??

Cudno se mi zdi, ker ko sem avto vzel naj bi bil menjalnik nov/obnovljen in kakor opazam sedaj ko sem zacel razkopavat, izgleda temu res tako. Ni mi jasno zakaj bi sel po par tisoc km po gobe...

Ali kdo ve ce je ta menjalnik res zanic ko zaropota in izgubi olje :oops: ? Se ga splaca vlacit na servis, priporocate kakega?

Hvala in Lp
Uporabniški avatar
joztom

Po mojih informacijah eden v Prekmurju samo to popravlja. Vprašaj na Citroen forumu. V c5-kah in močnejših Peugeotih je precej tega.
Uporabniški avatar
baccara
Kraj: NM

Odgovor Napisal/-a baccara »

4HP20 so imeli pogoste probleme s pumpami.
Pri tebi je verjetno olje prišlo ven pri semeringu konverterja, najprej to preglej, ali je samo semering zanič, ali je problem tudi v konverterski puši (ki je v pumpi).
Uporabniški avatar
joztom

[img]C:\mojdok\Citroen\Peugeot_406_Coupe_D8\Gearbox%20-%20Automatic%20Gearbox%20(4HP20)%20-%20Data%20-%20Fault%20Finding.pdf[/img]
Žal ni možnosti za objavo dokumentov ali slik na tem forumu, še za avatar ni navodila.
Uporabniški avatar
Fuego 85

Tako, menjalnik je dol, jaz tople vode tu ne bom odkrival... Torej, sedaj se isce le se mojster z dobrim razmerjem cena/kvaliteta. Oziroma kak mojster sploh :lol: ... Ocitno bo to tezje kot sem mislil, preklical ze vse mogoce, na netu je le tisti s horjula (preeevelike cene), tako da... Ce kdo pozna koga ki pozna onega... Hvala :wink:

Lp
Odgovori