Laguna 00 1.9dTi - Glasno slišen motor v kabini
Laguna 00 1.9dTi - Glasno slišen motor v kabini
Ali mogoče kdo ve kaj bi bilo za pogledati pri Laguni 1.9 dTi, kajti v notranjosti je zelo na glas slišati delovanje motorja. Naj povem, da če poslušam zunaj motor od Lagune in potem še od kakega drugega dizla ni bistvene razlike, le v notranjosti se zdi kot da bi nekje prepuščalo ta zvok. A ima mogoče kdo podobne izkušnje ali mogoče kakšen koristen nasvet?
Jou
Samo glasen zvok al tut močnejše vibracije?
Zvočna izolacija ni nekaj kar bi s časom opešalo, razen da se reči mehansko razmajajo in bol šklepetajo kot nove.
Če je res bol glasno, bi js povečano glasnost iskal na samem izvoru - motor, nosilci, razna pritrdišča plastik, filtri, ...
Zvočna izolacija ni nekaj kar bi s časom opešalo, razen da se reči mehansko razmajajo in bol šklepetajo kot nove.
Če je res bol glasno, bi js povečano glasnost iskal na samem izvoru - motor, nosilci, razna pritrdišča plastik, filtri, ...
Laguna Coupe GT dci 180
Kar sem gledal bi bil vzrok lahko že sam šklepet motorja. Trenutno menjavam vse filtre in olje motorja pa tudi že dva nosilca sem menjal, tako da bomo videli če bo kej bolš. Ampak drugače sej pravim, da ni velika razlika če poslušam svoj motor ali motor enga druzga. Razen v notranjosti je pa razlika več kot očitna. Malo tudi gledam to izolacijo, če mogoče kje manjka kak kos ali kaj podobnega. Je pa seveda že videti malo boga 
Jou
Imam še eno vprašanje. Na kolektorju sem opazil da mi pušča ena cev, ki pa ne vem kako točno se ji reče. Bi prosil če mi lahko kdo zaupa to ime. Dodal sem slikco ki je sicer majhna vendar bi moralo biti vidno.To bi bila ta cevka zlate barve. Verjetno je medeninasta.
. Na sredi ima okoli 5 reberc in med dvemi mi pušča. Zdaj me zanima, če obstaja kakšna alternativna rešitev za pokrpanje tistega ali bi bilo treba celo zamenjat?
Jou