Kot sem že zgoraj napisal,mi samo na desni strani pobira gumo na zunanjem robu(no je že čisto zlizana) Aprila sem menjal amortizerje in odšel na optiko,nakar opazim,da mi liže samo zunanji rob gume,in to samo na eni strani Ker je avto spuščen ni garancije na optiko,in sem šel še 1x(po parih mescih),ker sem pač mislil,da so mi te naše lepe ceste uničle optiko......in sedaj vidim,da je guma že uničena.Vse ostale gume liže enakomerno,tudi notranji rob te,ki je zunanji rob že fuč.....
Je že kdo imel tak problem?Mogoče kak predlog?Ker nebi rad še 1x dajat 40€ za optiko,pa spet nebi bilo vredo
Še slikca izpiska optike
ma kaki robnik niti blizu nism bil optiko sm delal že 2x letos......obakrat na AMZSju.Zdaj ne vem,a so tam tako nesposobni,da ne znajo naštimat optike,ker če bi bilo kej pokvarjeno na podvozju,bi mi njihov delavec povedal in svetoval,da se prvo zamenja kar pač je hin,in potem naredi optika.
Ne vem,nimam idej kaj bi lahko bilo narobe.....zato tui sprašujem tu.
Če je geometrija po znižanju podvozja v redu, potem je najpogosteje kriva zračnost v končnikih in v volanskih drogovih ali mogoče v kolesnih ležajih.
Seveda mora biti tudi optika pravilno nastavljena.
Pa je po tem, ko je bil spuščen, sploh bilo kdaj v redu?
Če je odgovor DA, potem preveri vse možne zračnosti.
saj nerabi it drugam. na izpisu je v rdečem da je stopinjo razlike v nagibu med zadnjima kolesoma. za moje pojme ta razlika ni uredu. in kolikor vem se nagiba zadaj ne da popravljati. razen če pod 2 vijaka na pestu vtakneš podložki ustrezne debeline..
vel satis 2.2dci privilege fahrer----hvalabogu nič več
Liže mi prednjo gumo prej ni bilo nobenih problemov(avto spuščen 3 leta)
od kar sem menjal amortizerje+prednje končnike se je to pojavilo.....kolikor mi je ta na AMZSju pravil,ni nikjer zračnosti,tako,da nimam pojma kaj bi lahko bilo.
Bom pa še peljal avto k mojemu mehaniku,da mi podrobno pregleda ˝podvozje˝ imam pa tudi namen vgradit nazaj original fedre,tako da bo spet potrebno delat optiko,sam prej bi rad vedel kaj je vzrok obrabi robov.
če veljajo ti podatki ki so na sliki za optiko jo imaš totalno v kurcu narejeno! mogoče pa ti na AMZS nimajo pravega znanja oz imajo slabe merilce. jst k peljem k mojmu majstru na optiko, mi on najprej preveri če so kje lufti, pole če so mi pove (zastonj) in ko to popravim mi avto nastavi. in računa samo 25€ in je vedno narejeno tako kot se gre!
Ne vem,js se na ta izpis ne spoznam neki ekstra pač vse v zelenem,in to mi je bilo dovolj Mi je pa čudno,da na AMZSju nebi znali tega poštimat,ker skoz hodim tja,in do zdaj nisem imel problemov!!Grem pa te dni k mojmo mehaniko,da mi pregleda lufte,potem pač še 1x na optiko....endar bom peljal avto očitno drugam,samo na koroškem neke izbire ni
Moje izkušnje so take, da je najbolje iti k nekomu, ki ga poznaš, saj ti ta ponavadi najbolje naredi. Ali pa reci svojemu mehaniku naj pelje avto na optiko pa bodo mogoče kaj bolje zrihtali.
Sej do konc tedna bom to porihtal,prvo se bo pregledalo,če je kje kej lufta,potem se bodo dali nazaj originalni fedri(serijska višina ) mam že vsega poln k.... Nazadnje bom pa šel še na optiko,sam še ne vem kam........
Pol pa upam,da teh problemov nebo več
Izpis ne kaže drastične okvare. Tudi jaz sem do zdaj vsa leta bil na AMZS, pa je izpis drugačen, ta stari, ta siv, ta velik, pa najboljši v LJ. Zaprl ti je prvo premo na nulo in verjetno povedal, da imaš zadnji sornik skrivljen, mogoče celo roko. Pa tudi to ni tako grozovito.
Zdaj pa k problemu. Na mizi, na meritvah, je avto pri miru in NE VLEČE nikamor. Ko pa kolesa vlečejo na polno, se lahko marsikaj sem in tja potegne, pa ne samo za kotno minuto ali celo sekundo, kot na izpisu, lahko vse ornk diha in se premika. Recimo dirkalni modeli obvezno dajejo na vrhu med amortizerji štango za stabilnost. To se čuti kot vlečenje sem in tja ali vibriranje pri pospeševanju, poznano iz nekdanjih kragujevških težkih jajc. Za naprednejša in natančnejša podvozja in za dirke na prvo premo dodatno vgradijo Powerflex puše, ki so 1000x bolj inertne in stabilne, pride pa kar ene 100€ za cel komplet, poglej si na netu. Ko daš gas se prvi koš zvije v nepredvideno smer in ti pobira gume. Tu mojster optike nima kaj pomagat. Mislim, da se k sreči za Clio dobijo kompleti puš. Na prejšnjem avtu, ki je imel najhujši tip podvozja, soroden WRCju, sem zadaj na ravnalni hidravlični cilinder aktivnega podvozja vgradil tako pušo. Kot noč in dan. Jaz sem to privat uvažal, če pa se ne motim, je zastopnik za Slovenijo v Domžalah eden, ki gokarte popravlja, blizu pumpe.
No da povem,bil sem pri mehaniku in mi je pregledal če je kje luft našel razen tega,da so na prednjih vilicah te gume malo slabše,ni nič ...to so silent bloki če sem prav razumel?????Ja na AMZSju mi je nekaj nastavljal na nulo,in mi rekel,da maneverskega prostora pri spuščenem avtu je bolj malo za zadaj mi pa ni kej komentiral sicer če ni tako drastično,tega niti nebom menjal,vsaj zaenkrat ne.No upam,da bo s tem ko se to zrihta,zamenjajo fedre in naredi optika,problem rešen. Hvala za predloge,takšne in drugačne