1,4 TCe - težave
1,4 TCe - težave
Verjamem, da je na forumu bolj malo lastnikov vozil z 1,4 TCe motorji pa vseeno se mi zdi vredno poizkusiti.
Ob mrzlem motorju (sedaj, ko postajajo jutra hladnejša pride to še bolj do izraza) avtomobil močno cuka. Predvsem v območju koli 2000 obratov. Na Avtotehniki (v Celju) nimajo pojma kaj bi lahko bilo, ker ipak jim računalnik nič ne pokaže, oziroma so mi svetovali gorivo z višjim oktanskim številom.
Danes sem bil tudi v Levcu pri RSL-ju, kjer ima eden od mehaniku Megana TCe-ja in se srečuje z podobnimi težavami, katerim vzroka pa mu ni uspelo najti. Prav tako v Renaultovi tehnični službi ne vedo kaj bi lahko bilo narobe.
Vem, da stvari ne bomo rešili preko ofruma, endar pa me vseeno zanima ali je še kdo drug, ki se je srečeval s podobnim problemom.
lp
J
Ob mrzlem motorju (sedaj, ko postajajo jutra hladnejša pride to še bolj do izraza) avtomobil močno cuka. Predvsem v območju koli 2000 obratov. Na Avtotehniki (v Celju) nimajo pojma kaj bi lahko bilo, ker ipak jim računalnik nič ne pokaže, oziroma so mi svetovali gorivo z višjim oktanskim številom.
Danes sem bil tudi v Levcu pri RSL-ju, kjer ima eden od mehaniku Megana TCe-ja in se srečuje z podobnimi težavami, katerim vzroka pa mu ni uspelo najti. Prav tako v Renaultovi tehnični službi ne vedo kaj bi lahko bilo narobe.
Vem, da stvari ne bomo rešili preko ofruma, endar pa me vseeno zanima ali je še kdo drug, ki se je srečeval s podobnim problemom.
lp
J
BMW 323i (1983)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
da ne odpiram nove teme...
Tudi moj 1.4 Tce ga je zadnje čase začel neki nagajat... sicer cukanje ni tako močno (cukne enkrat, pol pa gre), bolj me skrbi nekakšno tresenje, pri speljevanju. najbolj je to opazno v prvi, se pa dogaja enako neglede na to ali je hladen ali ogret.
kdo mogoče ve za kaj bi to delal?
Hvala
Tudi moj 1.4 Tce ga je zadnje čase začel neki nagajat... sicer cukanje ni tako močno (cukne enkrat, pol pa gre), bolj me skrbi nekakšno tresenje, pri speljevanju. najbolj je to opazno v prvi, se pa dogaja enako neglede na to ali je hladen ali ogret.
kdo mogoče ve za kaj bi to delal?
Hvala
Danes je bilo zjutraj prilično hladno...ampak avto, kot da bi potreboval samo malo "jamranja o Renaultovih motorjih" se je peljal popolnoma b.p. ...
...in potem naj grem še mehanikom težit, kaj je narobe...itak ne poznajo vzroka, če jim ga abakus ne pokaže, avto pa normalno pelje....
So mi pa fanjte i a.coma dali nekaj koristnih nasvetov, tako, da bodo v prihodnosti imeli pooblaščeni serviserji imeli malo šnelkursa o motoroznansvu iz strani ubogega DIFovca, ki naj še gume ne-bi sam menjal...
lp
J
...in potem naj grem še mehanikom težit, kaj je narobe...itak ne poznajo vzroka, če jim ga abakus ne pokaže, avto pa normalno pelje....
So mi pa fanjte i a.coma dali nekaj koristnih nasvetov, tako, da bodo v prihodnosti imeli pooblaščeni serviserji imeli malo šnelkursa o motoroznansvu iz strani ubogega DIFovca, ki naj še gume ne-bi sam menjal...
lp
J
BMW 323i (1983)
Vztrajnik in sklopka nimata veze pri cukanju.Tommy30 napisal/-a:Dejte prevert kaj je z vztrajnikom in z sklopko...Nejko napisal/-a:Aja BTW tudi višje oktansko število ne pomaga...kot so svetovali na Avtotehniki....
Sklopka drsi, avto pri tem ne cuka.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Ja pa glih lahko cuka. Ta zgrešeni dvomasni vztrajnik uniči skoraj polovico 1,9dci in 2,2dci motorjev. Nov vztrajnik blaži tresljaje pri štantgasu in speljevanju, ko fedri oslabijo ali počijo se dvomasni vztrajnik obnaša kot 15 kilski kamen (dvojna teža proti klasiki), ki opleta kakor nanese do končnih točk brez mehkobe in na katerega naletijo najšibkejši členi, to so blajerce na gredi. Zato po moje odletavajo ojnični ležaji in gredo mašine v maloro pri 120k km, to pa je povprečna življenska doba dvomasnih jajc. Kdor ima še čas, naj zamenja to pyzdarijo za enomasni klasični vztrajnik in sklopko, ki preverjeno dela že skoraj 100 let, vaga pa 8kg. Žal za F4R motor še ni Valeo nadomestnega kompleta, za dizeljne pa so že. Sicer vse paše od starejših Lagun, ampak ima 26 ripen na lameli, PK6 od Espaceta IV pa ima 21 ripen. Renaulta šraufam v glavnem sam že od leta 1972, take neumnosti pa še nisem srečal.
No lepo če že toliko časa šraufaš renolde, potem si verjetno slišal da je bila tehnična nota da se zamenja dvomasni vztrajnik na 2.0 16V in 1.9 dCi motorjih? Meni so ga, sem več kot leto dni čakal na rešitev oz. navodilo. Nota je bila izdana nekje v oktobru 2008.joztom napisal/-a:Ja pa glih lahko cuka. Ta zgrešeni dvomasni vztrajnik uniči skoraj polovico 1,9dci in 2,2dci motorjev. Nov vztrajnik blaži tresljaje pri štantgasu in speljevanju, ko fedri oslabijo ali počijo se dvomasni vztrajnik obnaša kot 15 kilski kamen (dvojna teža proti klasiki), ki opleta kakor nanese do končnih točk brez mehkobe in na katerega naletijo najšibkejši členi, to so blajerce na gredi. Zato po moje odletavajo ojnični ležaji in gredo mašine v maloro pri 120k km, to pa je povprečna življenska doba dvomasnih jajc. Kdor ima še čas, naj zamenja to pyzdarijo za enomasni klasični vztrajnik in sklopko, ki preverjeno dela že skoraj 100 let, vaga pa 8kg. Žal za F4R motor še ni Valeo nadomestnega kompleta, za dizeljne pa so že. Sicer vse paše od starejših Lagun, ampak ima 26 ripen na lameli, PK6 od Espaceta IV pa ima 21 ripen. Renaulta šraufam v glavnem sam že od leta 1972, take neumnosti pa še nisem srečal.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.