Potovalni računalnik clio

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
kristjan.vricko

Potovalni računalnik clio

Odgovor Napisal/-a kristjan.vricko »

Živjo!

Zanima me če se morda, da resetirati potovalni računalnik pri cliu 1.5dci, 2003.
Težava je , ker zelo laže. Ko izračunam porabo imam vedno okoli 4-4,2l/100km. Računalnik pokaže pa 2,9-3,2l. In prav tako ko je tank že prazen mi piše da lahko prevozim še okoli 300km. Prav tako se ne vžge lučka za rezervo (če jo sploh ima) .

Hvala za odgovore!
kristjan.vricko

Potem je moj avto čist v k...:) rezervo mi je pokazalo samo enkrat. ponavadi si upam it kar pod prvo črtico,amapk še kar ni lučke. A je možno da ima obratomer do 7000 obratov ? Ja tole sicer znam resetirat.bom poizkusil še s kontaktom. Hvala
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

Obratomer ma loh 7000 obratov, mam tazga na svojmu cliotu :)
kristjan.vricko

Evo sm resetirou, a lahko še vprašam kok časa morš to pustit ? js sm pustu da gre enkrat do konca števc pa nazaj..? Bom vidu jutri ko grem v službo, če prav kaže. Hvala še enkrat
kristjan.vricko

Ah še kar po svoje 3litre kaže , pa pol tanka mam pa še lohk baje 1000km nardim. noro ... :) jajca francoska
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Kako maš dimenzijo gum?
kristjan.vricko

14col- zdej točne dimenzije pa ne vem. 175 mislm da..
Deniss

Kristjan upam da ne boš jezen če js postavim en vprašanje... A se da potovalni računalnik ugradit? K js ga nimam, pa bi ga fuŁ rad imel...
lament

Odgovor Napisal/-a lament »

Plovec v tanku imaš fuč. Ti tudi poln tank kaže zelo dolgo, ne?

LP
kristjan.vricko

Deniss napisal/-a:Kristjan upam da ne boš jezen če js postavim en vprašanje... A se da potovalni računalnik ugradit? K js ga nimam, pa bi ga fuŁ rad imel...
Ti se več kot očitno norca delaš...kako pa se reče drugače kot potovalni računalnik ?

lament

Končno neki pametnga, ja zelo dolgo mi kaže da je poln in sicer naredim mislim da okol 150-200km brez da se sploh premakne.pa tud niha v ovinkih, kar pomoje nebi smel glede na letnik avtomobila. To mi je pr puntotu 96letnik delal...
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Rezervarja imaš 40l + 5l rezerve, tako da boš videl ko greš drugič tankat koliko si imel še not. Drugač pa na reno servisu upraš če ti ga lahko ponastavijo.

Men je tud na prejšnjem cliotu prvo polovico čist počas padal kazalc za količino goriva, pol ga je pa v 200km samo zmanjkalo, plovec za spucat/zamenjat.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
lament

Odgovor Napisal/-a lament »

Očitno so ti plovci za en k*, sem imel tudi sam isti problem. Rešil sem ga pa z dodatnim uporom na žici, ki je stvar premaknil v mejo normale. Mi je elektrika bližje kot mehanika. :)

Aja, računalnik pa porabe nič bolj realno ne kaže kot prej, edino prikaz dosega avta se je normaliziral.

LP
Deniss

kristjan.vricko napisal/-a:
Deniss napisal/-a:Kristjan upam da ne boš jezen če js postavim en vprašanje... A se da potovalni računalnik ugradit? K js ga nimam, pa bi ga fuŁ rad imel...
Ti se več kot očitno norca delaš...kako pa se reče drugače kot potovalni računalnik ?
Očitno sva se narobe razumela (ali pa sem jaz malo bitasto zastavil vprašanje) vprašal sem če ne boš jezen če v tvoji temi lahko postavim vprašanje :) Ker nimam potovalca nimam v opremi, pa bi ga rad imel...
kristjan.vricko

Aha potem sva se narobe razumela. Ja mene nič ne moti :)

Se bom potem sprijaznil s tem da pač vse laže :) Isto k da nimaš, sej če bi za pol litra odstopal bi blo kul..
Odgovori