CLIO II nadgradnja zavor
To se pa še meni zdi, da rabim pritisniti pedal kak mm več, da prime. Seveda ko prime prime fajn. Pri 200SX sem pa imel večji problem. Imel sem od S14 4 batne čeljusti nisem pa vzel glavnega cilindra. Sem mogu kar bistveno globje pritisniti pedal, da je prijelo.
Nauk: če jemlješ večje čeljusti (po možnosti bistveno večje) vzemi še glavni cilinder!
Nauk: če jemlješ večje čeljusti (po možnosti bistveno večje) vzemi še glavni cilinder!
koker sem jst gledal iz npr rsi pa 16v je čeljust enaka, samo nosilc je večji za večje diske pri 16v-ju. bat je pa čist enak pri obeh avtih, tud navaden clio ki ima 239 diske ne hlejene ima isti bat ko pa rsi, tako da lahko sklepamo, da so bati isti, ker tud ko sem jemal prašne gumice za 16v-ja, je pisal za clia 1.4.....do 16v-ja in pol še 19ka in gt turbo.Waxxx napisal/-a:Nikjer ne najdem zanesljivega podatka kak premer bata ima zavorni cilinder ventilarja... Navadn bi naj mel 20,6mm.
Js se nekak nagibam k cilindru od prve Lagune (1.8RT, 2.0)... Po nekaterih podatkih bi naj mela 23.5mm premer bata.
Ne vem kako je pri teh avtih. Pri novih je tak da gre iz glavnega cilindra dve cevki do abs računalnika pol pa na vsako kolo.
Če je avto brez abs-a grejo pa 4 cevke iz glavnega cilindra po kolesih.
Tk da če menjaš zavorni cilinder je treba gledat katerega vzameš.
Če je avto brez abs-a grejo pa 4 cevke iz glavnega cilindra po kolesih.
Tk da če menjaš zavorni cilinder je treba gledat katerega vzameš.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Zdaj spet čutim razliko 300 vs 280 ko sem šel na manjši setup in ga spet ulaufal. Naprimer na AC pri nelegalnih hitrostih
če pohodim bremzo je prej avto res počepnil na mestu zdaj pa dlje časa rabi. Isto je pri navadni vožnji ker 300mm prej blokirajo, 280 pa počasneje seveda pa še vseeno ne slabo.
Sicer še vedno prodajam ampak samo zaradi lenobe ker se mi ne da 2x letno menjavati čeljusti. Če nihče ne kupi bom pa spomladi nazaj šraufal čeljusti.
Sicer še vedno prodajam ampak samo zaradi lenobe ker se mi ne da 2x letno menjavati čeljusti. Če nihče ne kupi bom pa spomladi nazaj šraufal čeljusti.
No za sprednje zavore sem že našel, da potrebujem le čeljusti, ki pa pridejo kmalu.
Rad bi pa tudi zadaj zamenjal bobne za diske. In kolikor sem gledal prav tako potrebujem čeljusti in zraven še nosilec za njih. Roka naj bi bila ista.
Clio je letnik 2001 in me zanima, če pašejo gor čeljusti in nosilec le iz Cliotov 2 ali tudi iz ventilarjev?
Rad bi pa tudi zadaj zamenjal bobne za diske. In kolikor sem gledal prav tako potrebujem čeljusti in zraven še nosilec za njih. Roka naj bi bila ista.
Clio je letnik 2001 in me zanima, če pašejo gor čeljusti in nosilec le iz Cliotov 2 ali tudi iz ventilarjev?