Renault laguna II - vžig

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
smes

Renault laguna II - vžig

Odgovor Napisal/-a smes »

Pozdravljeni!
Nekaj me zanima glede vžiga. Včasih recimo 1× na teden mi avto ne vžge v prvo, ga morem včasih tudi do 10× probati vžgati da potem zalaufa. Bil sem pri avtoelektričarju, da mi je priklopil avto na tester in mi je rekel, da bi naj bil kriv merilec obratov(cena novega nekje 80€). Sedaj pa me zanima, če ima kdo kakšne izkušnje s tem, če je res to, ker drugače glede kakih obratov sploh nimam problemov. Zanima me tudi če se temu res tako reče, ker na internetu ne najdem ničesar o merilcu obratov razen za števec.. Hvala.
smes

Da še nekaj dopišem..Avto je lahko vroč ali hladen, ker se mi je zgodilo že v obeh primerih največkrat pa se mi to dogaja ko je avto hladen. Včasih ko "vergla" se tudi sliši kot da bi se mučil in vedno počasneje vžiga. Potem nekaj krat probam in na koncu vže s takšnim zvokom, kot da bi bil nov!
Uporabniški avatar
_BosTeK_
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a _BosTeK_ »

bencin ali dizel?
smes

Bencinar, l.01, 1.6 16V - 79kW
Uporabniški avatar
_BosTeK_
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a _BosTeK_ »

si probal z gasom?
smes

Sem probal ja, samo ne pomaga vedno, kak kdaj. Nisem ugotovil, da bi z gasom bilo kaj boljše..
smes

Na enem drugem foromu sem izvedel, da bi naj bil senzor vžiga. Jutri bom ga menjal in potem javim, če je res bilo to to! Upam, ki bo. :D
smes

Senzor vžiga je bil menjan v petek in do sedaj moram rečti, da še ni bilo problema in upam da ga nadaljno tudi nebo! Hvala. 8)
Odgovori