Krive gume?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
tinka
Kraj: maribor

Krive gume?

Odgovor Napisal/-a tinka »

Zanima me, ali so res krive gume dobro ohranjene l. 08, da trese volan, vulkanzer je rekel katastrofa, ko je centriral gume (ne vozim po pločnikih)enkrat sem samo malo na hitro zapeljala z eno gumo čez robnik, prosim za pomoč.
tcg...renault clio
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

za tresenje volana so načeloma res lahko krive gume
lahko platišča
je pa odvisno pri kateri hitrosti trese, če trese do 80 je lahko krivo tudi to da so kolesa nepravilno pritrjena na avto

kaj je on mislil ko je rekel katastrofa ?
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Ja možno tudi da so gume. Še nasploh če so kake kitajske. Drugač pa skoraj bolj verjetno da so feltne zvite (ali pa samo ena).
tinka

Ja ko je centriro je rekel, da je katasrofa, da je dal gor na alu felgo polno uteži? Ker je bilo odstopanje, alu felge so nove (od aprila) hja gume pa so Fulda. Trese večinoma nad 80-90km.
tcg...renault clio
Uporabniški avatar
schik

Ja pol ti je feltna zvita. Niso gume krive. Feltno bo treba dat zravnat al pa novo nabavit. Odvisno od poškodbe in kaj se bolj splača.
Uporabniški avatar
rontajzel
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a rontajzel »

Ni čisto nujno, da je platišče krivo.
Meni je treslo pri skoraj "novih" pnevmatikah (l.08, profila 6mm), pa sem šel k vulkanizerju na balansiranje in mi je gor nalepil skoraj po celem platišču uteži in vztrajno trdil, da so kriva platišča. Problem z balansiranjem ni bil rešen. OK, verjamem mu na besedo in se odpravim h Kuretu v Kamnik, ki popravlja platišča, vzame dol vsako platišče posebej in pogleda ter pravi, da so platišča kot nova, torej smo spet pri pnevmatikah. Ker sem imel tega letanja dovolj grem lepo nazaj k vulkanizerju in kupim nove pnevmatike in pri balansiranju na platišča nalepi le nekaj malih uteži. Problem rešen. Toliko z moje strani.
Naša Renaulta:
Megane III (dci110), Megane II (1.6 16V, prodan), Clio II (dci103)
Slika
Slika
Uporabniški avatar
schik

Samo v tvojem primeru je bila verjetno na gumi bula. Včasih je tk skrita da jo težko opaziš.
tinka

Rontajzel sem jaz tudi naročila nove gume, ker so baje felne ok...je pa šit, ko imaš sama letanja nikoli ni miru. Hvala vsem za pomoč, ko bodo nove gume gor poročam, kak bo.
tcg...renault clio
tinka

Kot sem rekla, da poročam glede gum, sedaj imam nove Dunlop Sport in je razlika očitna, nič več ne trese, tako da so bile krive gume.
tcg...renault clio
gostia
Kraj: Idrija

Odgovor Napisal/-a gostia »

Tut jest mam Fulda Carat Exellero - strašna obraba in tresenje - počakal bom še en mesec da dam gor zimske in potem naslednje leto nekej nowga...nikol več tega sranja ... aja feltne so nove...
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

"Strašna obraba" je tudi Bridgestone Potenza. Je potem to slaba guma? :lol:
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

če je vulkanizer(ali pač tist ki ti jih je montiral) uteži gor nabijal, je lahko samo feltna ali guma kriva! druzga ni, ker je kolo na centrirki.
imajo tud katere nove gume napake :!:
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
etore

Odgovor Napisal/-a etore »

dolenc napisal/-a:"Strašna obraba" je tudi Bridgestone Potenza. Je potem to slaba guma? :lol:
JA!
Odgovori