Nakup 1 leto starih nerabljenih zimskih pnevmatik

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

danizmax napisal/-a:Hvala za priporočila.. gume zgledajo res vredu, ampak glede na to da vem da gum nebom znucal v roku 3-4 let me zanima če mi lahko priporočate kake gume srednje kvalitete, ker bodo gume po moje prej zastarale.

Jaz vidim dve opciji:

- kupim si M+S in jih vozim obe sezoni
- kupim cenejše (ne najcenejše) gume in jih mam samo za zimo.
Ne vem no, kaj naj si mislim o ljudeh, ki varčujejo na lastni varnosti...
Pnevmatika je edini stik med tvojim vozilom in cesto. Slaba pnevmatika=slab stik. Če boš gledal na to kaj boš znucal in koliko si mal mim... Poznaš formulo 4*4*4? 4 enake gume na avtu, 4 mm profila, 4 leta uporabe?
Zimska guma bo po prvi uporabi v višjih temperaturah neuporabna za mraz, ker bo zažgana...

Pravilna odločitev bi bila:
kupim 4 solidne M+S pnevmatike in jih imam za zimo
kupim 4 solidne letne pnevmatike in jih ima za letni del leta.

Jeb.i ga, avto je pač strošek. In ni pošteno da ogrožaš druge, če ti že zase ni mar...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Kako se že reče? Podpis!
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
JaaN
Kraj: SLO - 04

Odgovor Napisal/-a JaaN »

Če nisi zahteven voznik (dirkač), potem ne boš npr. s Savo S3+ nič zgrešil.
2,0 TFSI & Clio III 1.4 16v Dynamique
Uporabniški avatar
Blaz - coupe
Kraj: Dolenjska- Dvor

Odgovor Napisal/-a Blaz - coupe »

Pred dvemi leti sem kupu Goodyeat ultra grip 7. Poln profil, 1 leto stare pa za 50% cene novih. Se kar splača.

In guma je zelo dobra. Vrhunska! Tako da priporočam. Sava eskimo S3 je dobra za v sneg. Ampak koliko dni pa je pozimi sneg na cesti? Mislim da je vsaj 10x več cesta mokra ko pa zasnežena. Na mokrem pa je zelo zelo slaba Sava.
Uporabniški avatar
jero_13

Odgovor Napisal/-a jero_13 »

Blaz - coupe napisal/-a:Pred dvemi leti sem kupu Goodyeat ultra grip 7. Poln profil, 1 leto stare pa za 50% cene novih. Se kar splača.

In guma je zelo dobra. Vrhunska! Tako da priporočam. Sava eskimo S3 je dobra za v sneg. Ampak koliko dni pa je pozimi sneg na cesti? Mislim da je vsaj 10x več cesta mokra ko pa zasnežena. Na mokrem pa je zelo zelo slaba Sava.
A dejte no... tok zlo slaba pa spet ni... Greš pač mal bol počas in je use uredu.
Slika

Drive it like you stole it.

Član Renault kluba Slovenije
Uporabniški avatar
morph

Odgovor Napisal/-a morph »

hehe, iz vaših komentarjev (ne vseh, da se razumemo) je razbrati kot da vsi vozite zimske dirke in da morajo biti pnevmatike tiste najdražje. Ne vem, a tisti ki ne kupujete oz. tako ZELO odsvetujete nakup rabljenih pnevmatik, vsako leto kupite nove, saj po vašm eno ali dve leti stara pnevmatika ni več za nikamor.
Sam sem imel že nove pnevmatike in so bile za en drek, vendar sem se tega zavedal in sem vožnjo prilagodil. Kupil sem tudi že rabljene stare dve leti in sem dve leti vozil brez problema.

Po mojem mnenju in mnenju mnogih je Sava S3 odlična pnevmatika glede na price/performance razmerje.

lp
Roka, ki s prstom kaže na druge, ima vedno tri prste obrnjene nazaj.

---Laguna II Grandtour 2.0 16V, Privilge Lux, l.06, LPG---
Uporabniški avatar
JaaN

Blaz - coupe napisal/-a:Pred dvemi leti sem kupu Goodyeat ultra grip 7. Poln profil, 1 leto stare pa za 50% cene novih. Se kar splača.

no ne nabijaj preveč bedarij :roll:

Če pa voziš avto s 300+ hp, potem ti pa verjamem.
etore

Odgovor Napisal/-a etore »

štos je v tem da za normalno vožno so recimo tudi Sava ok, samo njen maximuj je precej nižji kot recimo pri GY UG7+... In ko rabiš u kritični situaciji nekaj več, ti sava tega ne more nudit... Za zimske gre moj glas za GY. Sm jih imeu 3 zimske sezone pa sm jih letos znucu, zdej sm pa spet naroču nove iste... Zakon so!
matejb

Odgovor Napisal/-a matejb »

etore: ja, ti imaš pravico da ne sprejmeš vračila gume za celotno kupnino, če si gumo prodal v firmi človeku osebno. Čim si ti gumo prodal preko interneta, si dolžan gumo sprejet nazaj, pa tudi če je čisto nova. Če si že omenjal zakone...

Sicer pa sem nekje prebral, da so nove gume premazane z zaščitno snovjo, ki preprečuje učinek staranja. Dokler je ti ne daš na avto, seveda. Če je to točno, potem ne bi smel bit problem s 3 leta staro gumo, če je res popolnoma nerabljena, tudi če je potem na avtu še 3 leta... lahko kdo iz foha to potrdi?
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Ja, to ti lahko potrdim da so premazane s tem. Zato je treba od začetka 200 km (v praksi manj) gumo utekat ker nima pravega oprijema. Še bolj je pa to opazno na motorjih. Še vedno pa velja pravilo da mora bit guma shranjena v temi oz. pred zaščito UV žarkov in pri ne preveč velikem nihanju temperatur.
Uporabniški avatar
JaaN

etore napisal/-a:štos je v tem da za normalno vožno so recimo tudi Sava ok, samo njen maximuj je precej nižji kot recimo pri GY UG7+... In ko rabiš u kritični situaciji nekaj več, ti sava tega ne more nudit... Za zimske gre moj glas za GY. Sm jih imeu 3 zimske sezone pa sm jih letos znucu, zdej sm pa spet naroču nove iste... Zakon so!
Imam Dunlop 3D, oče pa s3 in jaz ne opazim bistvene razlike oz. takšne razlike, da bi lahko savo spljuval... Razlika je, ampak ni to razlika kot noč/dan. Mogoče pa prepočasi vozim :lol:
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Ne razumem, kje je tak problem dojet bistvo.

Dokler maš normalno vožnjo brez pretresov, kar je 99,9999% opravljenih poti, je dobra že tut dobesedno kitajska plastika. Ne bo praktične razlike do ultrasuperdupertabolšuih gum. Ne bo razlike. Ko boš peljal naravnost, bo šlo naravnost, v ovinkih bo šlo pa normalno skozi ovinek brez posenosti.

Cela razlika se pokaže ko panično skočiš na bremzo sredi ovinka na mokri cesti. Kjer je 10 cm razlike med rahlo potnim čelom in bledo poltjo ter razmazanimi možgani na levem stebričku. Al pa volanom v trebuhu.

Kvalitetno gumo nucaš v 0.00001% časa. Ampak ko jo nucaš, jo nucaš KRVAVO. Čisto nič ti ne pomaga, da je neka zanič guma večino časa bla čisto OK.

Ubije te trenutek, ne statistika.
Laguna Coupe GT dci 180
etore

Odgovor Napisal/-a etore »

:smt009
Odgovori