Nakup 1 leto starih nerabljenih zimskih pnevmatik

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

Dobrodosel na forumu.

Najprej obvezno preveri DOT na vseh gumah, da vidis ce so res samo 1 leto stare (nad tem podjetjem sem ze bral nekaj kritik po forumih).
Sicer je pa moje mnenje, da se na gumah se ne spara, zato ne bi nikoli kupil stare gume, tudi ce samo 1 leto stare - bos moral pa 1 leto prej nove kupit (ce jih ne bos obrabil pa postanejo trde s starostjo).

Svetujem ti pa gume Continental TSxxx (jaz imam TS790 in so super) ali pa recimo Vredenstein snowtrac 3.

Poceni gume pa imajo ponavadi na gume-direkt.si.
Uporabniški avatar
Mark
Kraj: Maribor - Sl.Bistrica

Odgovor Napisal/-a Mark »

Jaz sem bil tudi z Goodyear Ultragrip 7+ zelo zadovoljen (Sem jih mel na prejšnjem avtu). Najverjetneje bom letos kupil kr te naprej.
Uporabniški avatar
drejc88
Kraj: trbovlje

Odgovor Napisal/-a drejc88 »

kot sta ti že moja predhodnika povedala obvezno preveri DOT kodo če so res stare samo 1 leto, potem dobro preveri obrabo gume(tudi če je enakomerno obrabljena), če ma že kako inekcijo not. to bi blo tudi nekako vse, vendar bodi po nakupu še vedno previden, ker sigurno obstaja razloga da tip prodaja gume za 10€ ceneje kot usi drugi.
drugače pa kot ti je že jurre povedal, poceni dobre gume prodajajo na www.gume-direkt.com - preveri!
glede znamke pa sem vozil GY UG 7+ in vredenstein snowtrac 3-priporočam!
in sava eskimo S3-močno odsvetujem!
lp drejc
jagr987

Odgovor Napisal/-a jagr987 »

Jaz zadnje 3 leta nabavljam gume tukaj:
http://www.avtogume.com/
Do sedaj zelo prijazni, tudi dostavo prilagodijo glede ure...
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

jagr987 napisal/-a:Jaz zadnje 3 leta nabavljam gume tukaj:
@all: sodišče v Nemčiji je razsodilo v korist trgovca, ki je trdil (po proizvajalčevih priporočilih) da se nova, nerabljena guma, ki je po DOT oznaki stara do 3 leta in pravilno skladiščena tretira kot NOVA. Torej kupec je pušnil s tožbenim zahtevkom za zamenjavo oz. manjvrednost.

Da ne bo kdo preveč pameten glede starosti...

In še avtorju te teme: v tem primeru kot si napisal NERABLJENA guma, stara eno leto. Preveri DOT, če je v razdobju 3 let se guma lahko proda tudi kot nova (pri trgovcu, če ima nalepke, oznake...)
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
jagr987

robertp napisal/-a:
@all: sodišče v Nemčiji je razsodilo v korist trgovca, ki je trdil (po proizvajalčevih priporočilih) da se nova, nerabljena guma, ki je po DOT oznaki stara do 3 leta in pravilno skladiščena tretira kot NOVA. Torej kupec je pušnil s tožbenim zahtevkom za zamenjavo oz. manjvrednost.

In še avtorju te teme: v tem primeru kot si napisal NERABLJENA guma, stara eno leto. Preveri DOT, če je v razdobju 3 let se guma lahko proda tudi kot nova (pri trgovcu, če ima nalepke, oznake...)
In kaj ima moja navedba pri tem zraven?
Jaz sem pri Avtogume.com dobil samo nekaj tednov stare gume.
Uporabniški avatar
robertp

jagr987 napisal/-a:
robertp napisal/-a:

Vsi ga prepričujete da so to STARE gume...
Sicer nisem iz gumarske industrije, vendar imam nekako v spominu da morajo gume odležati nekako 6 mesecev predno gredo v prodajo, tako da tudi "frišne" gume niso najboljše...
etore

Odgovor Napisal/-a etore »

No jst pa sm gumist in lahko rečm to da je veliko odvisno tudi kakšno znamko kupuješ staro 3 leta. Recimo jst sm nenormalno zadovoljen z Michelinom in ga uporabljam na prau useh vozilih, je pa dejstvo da 3 leta stara michelinka ni vredna popounoma nič ker rata trda. kdor jo znuca hitro je pa bomba guma... načeloma kar je starejše od dveh let rajši ne kupovat, čeprov po zakonu se lahko prodaja stare do 3 leta... Mi recimo damo za 3 leta staro kar soliden popust... Je pa res da recimo kakšen bridgestone made in japan pride ze skoraj 1 leto star do vulkanizerjev. ker recimo da ga ma tovarna 1 mesec v skladišču, ene 4 mesce hodi z barko dol, 2 mesca ga ma zastonik... do 2 leti stara guma sploh ni panike!
Uporabniški avatar
robertp

etore napisal/-a:No jst pa sm gumist in lahko rečm to da je veliko odvisno tudi kakšno znamko kupuješ staro 3 leta. Recimo jst sm nenormalno zadovoljen z Michelinom in ga uporabljam na prau useh vozilih, je pa dejstvo da 3 leta stara michelinka ni vredna popounoma nič ker rata trda. kdor jo znuca hitro je pa bomba guma... načeloma kar je starejše od dveh let rajši ne kupovat, čeprov po zakonu se lahko prodaja stare do 3 leta... Mi recimo damo za 3 leta staro kar soliden popust... Je pa res da recimo kakšen bridgestone made in japan pride ze skoraj 1 leto star do vulkanizerjev. ker recimo da ga ma tovarna 1 mesec v skladišču, ene 4 mesce hodi z barko dol, 2 mesca ga ma zastonik... do 2 leti stara guma sploh ni panike!
No to!
Sam sem dobil 2 leti stari Conti pnevmatike SportContact 3 od vulkanizerja... sicer z 40% popustom pa je bila še vseeno pasje draga
etore

conti je conti ni kakšen nankang al pa ling long... dejstvo je da kvaliteta stane...
Uporabniški avatar
drejc88

no kakorkoli nočem se spuščat v prepir vendar, men če pošlejo iz
gume- direkt (tam namreč nabavljam use gume) 1-2-3 leta stare gume, jih isti dan pošljem nazaj in zahtevam denar nazaj :wink: ker če že dobim 3 leta stare gume in jih mam nato 2 leti, imam proti koncu na avtu 5 let stare gume, kar pa za mene ki od gume pričakujem veliko ni sprejemlivo. to bi blo samo moje skromno osebno mnenje.

robertp: kar se pa tiče tega da morajo gume odležat 6 mesecev preden so optimalne si pa verjetno slišal neumnost. 6 mesecev stara guma je bolša od čisto nove samo kar se tiče obrabe. pa brez zamere :!:
lp drejc
jagr987

robertp napisal/-a:
jagr987 napisal/-a:
robertp napisal/-a: @all: sodišče v Nemčiji je razsodilo v korist trgovca, ki je trdil (po proizvajalčevih priporočilih) da se nova, nerabljena guma, ki je po DOT oznaki stara do 3 leta in pravilno skladiščena tretira kot NOVA. Torej kupec je pušnil s tožbenim zahtevkom za zamenjavo oz. manjvrednost.

Vsi ga prepričujete da so to STARE gume...
Sicer nisem iz gumarske industrije, vendar imam nekako v spominu da morajo gume odležati nekako 6 mesecev predno gredo v prodajo, tako da tudi "frišne" gume niso najboljše...
Jaz ga niti z eno besedo nisem prepričeval v tem postu, da so STARE gume... :D
etore

no kakorkoli nočem se spusčat v prepir vendar če bi ti od mene zahteval denar nazaj zato ker sem ti prodal recimo 1 ali pa mogoče 2 leti stare gume bi se ti samo nasmehnil in reku da se mi ne kažeš več na dvorišču s takimi neumnimi idejami ker ZAKON DOLOČA DA SE GUME LAHKO PRODAJAJO BREZ NAJMANJŠEGA PROBLEMA TUDI 3 LETA STARE!!! No ker pa jst nism konflikten človek dam 3 leta stare gume po nabavni ceni + DDV brez marže tko je potem cena sprejemljiva in za ljudi ki vozijo kulturno je tudi 3 leta stara guma odlična!!! Sam ti si verjetno en takih ki bi rad kupu še toplo gumo 2 uri staro...
Uporabniški avatar
drejc88

no ja zato pa ima večina spletnih trgovin sedaj navado da če stranka ni zadovoljena z izdelkom ga lahko vrne in oni ti vrnejo denar in mislim da je to pravi način.
sem pač človek ki vem kaj hočem in za svoj denar(sploh v današnjih časih ko denarja ni na pretek-govorim zase) hočem najbolše kar lahko dobim pa mi je ubistvu useeno kaj zakon določa.
če pa je guma na račun svoje starosti toliko ceneje, pa nimam nič proti, se pač sam odločim ali jo bom kupil ali ne.
zadnji stavek pa je malce spretiravan ampak razumem tvoj point.
sam mislim da bi moralo biti raznoraznim prodajalcem u interesu stranki ustreči saj so le te tiste ki prinašajo denar.

z moje strani je tema zaključena ker prepir res ni v mojem interesu.
lep pozdrav in brez zamere
drejc88
Uporabniški avatar
R19
Kraj: Sentjur / Celju

Odgovor Napisal/-a R19 »

ne nisi človek ki veš kaj bi rad ampak si bedak :roll:
Odgovori