Megane 1.6 16V --> rabim mnenja

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
tmtslash
Kraj: Slovenj Gradec

Megane 1.6 16V --> rabim mnenja

Odgovor Napisal/-a tmtslash »

Torej, prodal sem cliota in zdj razmisljam o nakupu megana in sicer nekje 2005 ali mlajsi model, masina 1.6 16V bencinar, 113 KM...
rabim vase izkusnje, kako se avto obnese, kaj crkuje itd? vsak bo reku da odvisno kak bom naleto na avto, ampak mene zanimajo vase izkusnje z njimi! vem da dizli so za en ***** pri renoju, jih gledam vcsak mesec drugega pri sosedu kak mu masino mejajo...
torej je to to za ta denar, ali se ga naj raje ognem?
hvala , lp
Uporabniški avatar
rontajzel
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a rontajzel »

Na našem Meganu II l.03, 1.6 16V (omenjen motor) so bili edini problem vžigalne tuljave, ki so bile zamenjane še v času garancije in so spet crnile potem, nato pa so bile zamenjane z neoriginalnimi in je sedaj mir. No problem je bila enkrat še loputa zraka, sicer pa motor laufa kot urca.
Motor je sicer zaspan v nižjih obratih, vendar se razživi nad 3,5k rpm, kar pomeni, da je ga je potrebno velikokrat malo priganjati v zgornje obrate. Temu primerna je potem tudi poraba okrog 8l/100km. Mogoče se da s penzionistično vožnjo zbiti kakšen liter, več pa že ne.

Naj še dodam, da imam sam 1.5 dCi-ja in z njim nisem imel še nobenega problema. Ti 1.5 litrski dCiji so kar vredu in mislim, da se jih ne gre bati.
Naša Renaulta:
Megane III (dci110), Megane II (1.6 16V, prodan), Clio II (dci103)
Slika
Slika
Uporabniški avatar
_BosTeK_
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a _BosTeK_ »

sam imam 1.6 16v megana. V letu in pol ter prevoženimi 20.000 km mi je do zdaj šla 1 vžigalna tuljava in nič druga. Avto ima porabe dobrih 8L :) Oče ima enako scenica 1.6 16v avto ima že 3 leta in naredil 40.000 km in mu ni crknilo nič. Prav tako imam polno znancev in prijateljev ki vozijo ali so vozili renoje z temi motorji in so vsi pozitivni.

Če te zanima se bo nekje meseca februarja, marca prodajal en lep Megane expression letnik 06 z malo manj kot 30.000 km. :)
Uporabniški avatar
Zeus
Kraj: Bled

Odgovor Napisal/-a Zeus »

Jaz mam isto Megana 1.6 16V, letnik 2007-oktober (3-vrata, črne barve, oprema dynamique plus). V kratkem (v roku 2 ali 3 tednov) bo sicer šel od hiše ampak zaenkrat sem še (prvi in edini) lastnik.

Moram reči, da v 3 letih, kolikor imam avto, in 90.000 prevoženih kilometrih, na mašini ni crknila ena sama stvar. Edina stvar, ki je bila menjana, je bil senzor za klimo, ampak to je blo še pod garancijo. Drugače pa v 90.000 km nobene težave. Sicer je res, da menjam olje+filter na 15.000, namesto na 30.000, ampak to se mi pač zdi naložba v dolgo življenjsko dobo motorja. Niti ga nikoli nisem priganjal, dokler je bil hladen. Te 1.6 16V mašine so, ob rednem vzdrževanju, praktično neuničljive in preverjene.

Je pa tako, vsaka mašina bo crkavala, če ne boš ravnal z njo vsaj približno tako, kot se spodobi (atmosferski motorji so sicer manj občutljivi kot turbači, ampak načeloma se je treba vsakega merkat, če hočeš da ti dobro služi).

Tut poraba je lahko pri 1.6 16V mašini smešno nizka, če jo znaš peljat. Pri prevoženih ca. 30.000 sem začel vpisovat na poraba.com in od takrat mam porabo približno 7,5 l. Rekord (navzdol seveda), je bil mislim da 6,58 l, ampak to sem se res cel rezervoar pazil, pa še srečo sem imel da so bile večinoma relacijske vožnje in nič dežja =).

Se pa strinjam tut z uporabnikom rontajzel glede 1.5 dCi mašin. Poznam veliko ljudi, ki majo to mašino, bodisi v meganu, bodisi v scenicu ali cliotu. Nihče od njih nima s to mašino nobenih težav. Kot že rečeno, ob rednem vzdrževanju in rednem nežnem ogrevanju motorja (zato je tam merilnik temperature hladilne tekočine =))

Toliko z moje strani, zelo zadovoljen uporabnik, le moči mi je po 3 letih ratalo premalo, zato bom menjal =)
Zeus
Uporabniški avatar
meganeman
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a meganeman »

To je najbolj ziher mašina, takoj za 1.2 od cliota:). Sam vžigalne tuljave gredo rade, druga nič!
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika
http://megane-forum.eu/
Uporabniški avatar
NejcZ
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a NejcZ »

meganeman napisal/-a:To je najbolj ziher mašina, takoj za 1.2 od cliota:). Sam vžigalne tuljave gredo rade, druga nič!
x2 :D
tadej0

Odgovor Napisal/-a tadej0 »

mamo tud mi doma megana II 1.6 16v 2008 junij, in zaenkrat prav nobenih težav. poraba 8l 80% mestne vožnje, na relaciji poraba pade na 7l, minimalno sem imel 6,2. če ga pa nič nebi priganjal pa bi bla tud po mestu okrog 7-7.5
Uporabniški avatar
sandib
Kraj: Dob

Re: Megane 1.6 16V --> rabim mnenja

Odgovor Napisal/-a sandib »

Sem ravnokar pisal odgovor na Megane forumu, pa tematika paše tudi tukaj:

Napake pri mojem Meganu II Grandtour, 1.6 16V, letnik 2005:

Puščanje vode v sprednjih vratih: Serijska napaka, katero so odpravili v okviru garancije. Nekateri pravijo (tudi v servisu so mi to trdili), da je to zaradi prčkanja z zvočniki. Sam nisem nikoli posegal v zvočnike in mi je tekla voda notri. Enako je bilo pri službenih Meganih in vem, da nobeden ni šel zvočnikov menjavati ali kaj podobnega...

Tipke za zaklep vrat (oprema Lux): Redno crkavajo. V okviru garancije zamenjal že vse štiri. Sedaj imam samo eno delujočo, poleg tipke v prtljažnih vratih, ki še ni bila menjana. Kupil sem že nadomestne in jih bom zamenjal sam. Navodila za menjavo so v forumu Renault kluba. Ali kdo ve, kje bi se dalo kupiti samo stikala? Nekdaj jih je nekdo na Renault klubu prodajal...

Senzor za odklep vrat (oprema Lux): Menjan eden od štirih pri 30kkm v okviru garancije.

Presostat klime: Menjan pri 60kkm v okviru garancije.

Tipke za tempomat: Občasno javljalo napake pri zniževanju hitrosti s tipko. Zamenjan komplet tipk pri 80kkm v okviru garancije.

Zamašen odtok kondenza klime: Zamašilo pri 88kkm.

Tlačno tipalo (presostat) hladilnega sredstva: Crknil pri 110kkm, ko je bilo najmanj treba. Avto ni vžgal. Ostal na parkirišču gostilne…

Vžigne tuljave: Prva crknila pri 122kkm. Pri prvih Meganih II so bile problematične. Zamenjali so jih z boljšimi (Sagem), vendar tudi te niso ravno najboljše. Po navedbah serviserja crknejo namesto pri ca 40-60kkm 'šele' pri ca 120kkm. Zato sem zamenjal vse z Berujevimi, ki naj bi bile precej boljše, da nimam več problemov z ostalimi.

Variabilna jermenica (ropot pri zagonu hladnega motorja): Občasno začelo ropotati pred enim mesecem pri 130kkm. Sedaj včasih avto crkne ob vžigu. Naj bi se menjavala v okviru velikega servisa. Čakam na popravilo.

V okviru garancije so mi zamenjali še eno tipalo na odmični gredi (pri pritisku na plin momentalno padli obrati) in konektor pri airbagu (občasno posvetila lučka za airbag).

Dvig stekel mi zaenkrat še deluje BP.

Poleg tega sem zamenjal še vse zavorne ploščice (šele pri 110kkm) in zadnje diske z ležaji vred.

Naj povem še to, da olje menjavam na 20 namesto na 30kkm. Porabo imam 7.5l/100km.

Drugače sem z avtom zadovoljen. Verjetno ga bom prodal čez kakšno leto, če je kdo interesent 8)

Sandi

tmtslash napisal/-a:Torej, prodal sem cliota in zdj razmisljam o nakupu megana in sicer nekje 2005 ali mlajsi model, masina 1.6 16V bencinar, 113 KM...
rabim vase izkusnje, kako se avto obnese, kaj crkuje itd? vsak bo reku da odvisno kak bom naleto na avto, ampak mene zanimajo vase izkusnje z njimi! vem da dizli so za en ***** pri renoju, jih gledam vcsak mesec drugega pri sosedu kak mu masino mejajo...
torej je to to za ta denar, ali se ga naj raje ognem?
hvala , lp
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

pri mojem, 1.6 16v , 2003

crknilo:
počeno ohišje termostata 20000km
slabo tesnenje karterja 27000km
razneslo sklopko 37000km
menjalnik 60000km
vžigalne tuljave ???
volan
lambda sonda (kriva za nevžiganje)
.......
vsi amortizerji 70000

kar se motorja tiče, druga ni bilo
Uporabniški avatar
žižekrs
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a žižekrs »

To so pa bolezni prvih modelov. :lol:
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

Pozdravljeni!

Zanima me nekaj v zvezi z 1.6 16v motorjem!
Imam ga v meganu 2011 letnik prevozenih 3000km pa imam občutek da mi zmes na "štantgasu" kar nihajo obrati? je to normalno? nekaj sme slišal d abi naj prišel nek novi program za ta motor, da bi naj bile te napake odpravljene!

Prosim za kaksno informacijo!
Da bom vedel če se to dogaja samo meni ali še komu!

Uroš
Uporabniški avatar
meganeman
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a meganeman »

Men je tud na začetku pol se je pa avto po kakem letu ulaufal pa je zdaj ok. Po mojem mu lahka še mal cajta daš...
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika
http://megane-forum.eu/
Uporabniški avatar
ManIAK

Odgovor Napisal/-a ManIAK »

To se imenuje kangarooing. Vsi renaultevi 16v motorji delajo to.
Uporabniški avatar
Bor
Kraj: Tabor

Odgovor Napisal/-a Bor »

Tk k so rekli. Vžigalne tuljave. cca 60e kos.
Drucga nč resnega. Potisni ležaj rad tuli oz ob vžigu ( baje pogosto) tud nč resnega.
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

aha tak da ni panike! cool!
Odgovori