olje med hladilno tekočino

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
cirilko
Kraj: okolica LJ

olje med hladilno tekočino

Odgovor Napisal/-a cirilko »

zdravo!! danes mi je zmetalo vse olje čez espanzijsko posodo(pomešan med tekočino)! temperatura normalno na sredini. gre pa za motor 1.5dci 80km! prosim za pomoč če je mel gdo podoben primer. sumim tesnilo glave ali počena glava. gdo ve če ima ta clio hladilnik olja in kje se nahaja.. hvala
Carpe diem!
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

ja če maš olje v vodi pol je šla dihtunga 100%. drgač pa hladilnik olja je pa pod filtrom za olje, tm še lhka vidiš da sta gor dve cevi od vode, ki skoz pol kroži voda in hladi. sam dihtunga je šla prej , ko pa da bi tm kej poknal.
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

wily napisal/-a:ja če maš olje v vodi pol je šla dihtunga 100%. drgač pa hladilnik olja je pa pod filtrom za olje, tm še lhka vidiš da sta gor dve cevi od vode, ki skoz pol kroži voda in hladi. sam dihtunga je šla prej , ko pa da bi tm kej poknal.
Ni nujno da je dihtunga glave...lahko je še slabša varianta...počen blok motorja...samo resnično, to je le v skrajnih primerih.
Definitivno z avtom se ne več vozit, čimprej pelji na servis, da ugotovijo napakp in itak bodo glavo pregledali, ko že dihtungo menjajo.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a zizek »

Pri tebi je tudi tesnilo glave šlo.To je za dve uri dela in tesnilo glave.Ni to velki strošek.Sicer je to ena slaba točka pri teh motorjih.
obi
Kraj: medvoški štajerc

Odgovor Napisal/-a obi »

Vsi 1.4 energy motorji so imeli edino šibko točko dihtunga glave, torej posledično si moral dobro paziti na nivo vode.... Nevem pa kako je pri novejših motorjih. Po moje same shit :D
Štrom for wife, UPS for life.
Uporabniški avatar
cirilko
Kraj: okolica LJ

olje med hladilno tekočino!

Odgovor Napisal/-a cirilko »

no v mojem primeru je bil počen hladilnik olja!!
Carpe diem!
Uporabniški avatar
gasperg

Odgovor Napisal/-a gasperg »

1.4energy ni imel problemov z blokom motorja (ta motor je bil stroj:), problem je bil v dihtungi, meni je šla po gobe na 19-ki dvakrat, ena takoj, ko je bila menjana... dolivaj vodo pa ne bo nič hudega in redno preverjaj,
sedaj pa naj ti nekdo hitro menja dihtungo.
Odgovori