Avantime 3.0 V6 Privilege

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
Drejchi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

Ventilčki -> eBay... drobiž
Uporabniški avatar
Drejchi

Dve uri pred odprtjem Stožiške dvorane se peljem mimo in seveda vsi bulimo v dvorano, no, jaz malce dlje kot tisti pred menoj...

Slika
Slika

Smo zadevo že pred časom zrihtal in je sedaj še lepši kot je bil, lepo pobarvan tudi drugje, kjer so bile lepotne napake.

In še "športn" zvok sem ubil.

Slika
bluerunner

Odgovor Napisal/-a bluerunner »

drejchi ti imaš moj sanjski avto... + ta barva :wink:
Renault Sport fan-Laguna dCI, 96kw dynamic lux
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Zakon družinski avto. Škoda, da je bil tako pred svojim časom, da se jih ni veliko prodalo. Mogoče je tudi to narobe, da niso dali na voljo več motorne izbire.
Uporabniški avatar
Drejchi

Včeraj točil tole...

Slika

jp, šest in pol litra olja gre not. Že dosedaj je bila notri sintetika 5w-40 le ne od Elfa, me prov zanima če bo kej drugače...

BTW; a bi mi znal kdo povedat kako sedaj ubijem tistega francoza (ključ), ki mi nonstop utripa na zaslončku??
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

tam ko maš kilometre ki ti odsteva za servis držiš malo dlje tipko ne vem kolko sekund in bi moglo interval ti postavit na nulo oziroma 15000 ce je na tolko servisni interval
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
Drejchi

aha, bom probal... sicer pa naj bi bili servisi na 30kkm. Delam jih seveda na ~15kkm :)

EDIT: resetiral servisni števček...
najprej se sprehodiš skozi menije potovalnega računalnika do tistega, ki prikazuje kilometre do naslednjega servisa, nato na obvolanski ročici, kjer se upravlja s potovalnim računalnikom, pritisneš in držiš knof toliko časa dokler najprej ne začne ničla utripati, nato slišiš pisk in števec se resetira, ter postavi na 30000km...
Zadnjič spremenil Drejchi, dne 08 Jan 2012, 20:32, skupaj popravljeno 2 krat.
Slika
Uporabniški avatar
Drejchi

Včeraj bil poštar zelo priden in ko sem prišel domov me je čakalo naslednje:

sicer še ne nucam, sam boljš, da mam pa ne rabim, kot pa, da rabim, pa nimam :)
Slika

držalo za pijačo Espace III/Avantime (EDIT: je en **** za Avantime-a! Sam za Espace-a je in če bi kdo mel, dam za en :smt003 ), original Matra. Kam ga bom dal še nimam pojma, pa še grde sive barve je, ostala plastika v avtu je pa črna :roll:
Slika

in pa malo lepši pokrovček ekspanzijske posode, prej je bil tisti z rjavo kapico in je bil grd!
Slika
Zadnjič spremenil Drejchi, dne 20 Maj 2011, 07:39, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Drejchi

eh... brezveze...

Zadnje dni je malce zahladilo, pa sem se odločil, da bi bilo fino če pogledam gretje voznikovega sedeža, ki ne dela že odkar imam avto.
Vse odklopim, vzamem zic ven, staknem skor pruh, ker zadeva tehta tok k krava, ki je dala usnje zanjga, razstavim in lociram težavo...

Slika
Slika
Slika
Slika

...dam vmes skurjeni del žičke, zmerim, dela in postavim v avto, da še tam sprobam... Nič!! Medtem, ko mi pri sovozniku že na polno kuri ledvičke, se na voznikovi strani ne dogaja nič. Popizdim, vzamen zic ven, zmerim, ni stika, v besu razkopljem zic a ne najdem nič opaznega. Medtem, ko se sonce že poslavlja med obilico kletvic vse skupaj sestavim nazaj, dam v avto in grem v bajto jest čokolado :(

p.s. ker bumbar se je odločil, da bi bilo fino prilepiti stikala z dvostranskim selotejpom nimam pojma...
Slika
Zadnjič spremenil Drejchi, dne 20 Maj 2011, 07:46, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
FSP

Odgovor Napisal/-a FSP »

Mislm da barva pokrovčka ekspanzijske neki pomen, če se ne motim ma neki z pristiskom v ekspanzijski veze... Da nauš mel kakšnih težav?
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

FSP napisal/-a:Mislm da barva pokrovčka ekspanzijske neki pomen, če se ne motim ma neki z pristiskom v ekspanzijski veze... Da nauš mel kakšnih težav?
Rjav drži 1.2 bara pritiska, moder pa 1.6 bara, tko da ne bo nobenih težav.

P.S. Koliko je bila cena pokrovčka?
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
Drejchi

Uf... se ne spomnim, drobiž se mi zdi, kupljeno prek eBay-a.

Plani za prihodnost:

-ponovno pogledat zakaj me zebe v rit

-od kreša dalje ne dela pranje žarometov, kar je po eni strani kul saj je narejeno tako butasto, da ti opere pol avta vsakič ko bi rad opral le vetrobransko steklo. No, da ne dela me pa tut mot :)

-CD izmenjevalec ima PMS, enkrat dela, drugič ne...
Uporabniški avatar
sinko

ej Drejchi kaj maš ti mogoče daljinca pti tem avtoradiu? ne vem al ga majo avantaimi , vel satisi al espace vem pa da ga en model ma in bi rabo kataloško da vidim ceno, če ni 140€ pol kupim :) , drugčae pa fukiš ladja
Uporabniški avatar
Drejchi

Jp, mam dalinca. Avantime ima isto Pioneer-jevo čudo od avtoradia kot Espace III a še z dodatnim ščepcem posebnosti v obliki CD izmenjevalca, ki je še večji unikum, kot radio

6025 30 1089E

enega imaš sedaj na eBayu za 35 funtov
Uporabniški avatar
sinko

najdo mislim da tega mislis http://cgi.ebay.co.uk/Renault-Espace-Pi ... 483cea5f44
samo lih študiram, bo to sploh kompatibilno z mojim radiem? gor ma senzor tak da neki daljinec bi ga mogo gnat, kje bi lahko vido kako znamko radia mam
Odgovori