Kupujem nove zimske gume za Traffica, do sedaj sem vozil letno zimske Goodyear Cargo Vector in so zelo drage.
Potreboval bi gume, ki se poleti ne obrabljajo veliko saj večino kilometrov naredim čez leto po avtocestah, pozimi se bolj malo vozim, še to večinoma po spluženih cestah.
Torej iščem zimsko gumo srednjega cenovnega razreda, ki bi jo uporabljal celo leto. Katere gume kaj uporabljate vozniki kombijev?
Gledal sem Gume Falken HS 439, 437, Hankook winter RW06, Fulda conveo trac, Sebring cargo winter. Kaj menite o teh in ostalih gumah?
Hvala za vaše mnenje
Zimske gume za Traffica
Hm, ne vem koliko je pametno meti zimske gume celo leto? Jih bos precej obrabil (sploh ce se veliko vozis), pa tudi vse mehke postanejo ob vrocini in manj drzijo.
Take, ki se ne obrabljajo veliko pa ponavadi tudi nic ne drzijo oz. so bolj trde, potem imas pa 5 let isto profila
Povej se mogoce kaksne dimenzije isces?
Take, ki se ne obrabljajo veliko pa ponavadi tudi nic ne drzijo oz. so bolj trde, potem imas pa 5 let isto profila
Povej se mogoce kaksne dimenzije isces?
Imam 195/65 R16, gre se za to da ne bom kupoval posebaj zimskih sedaj in spomladi še letnih gum, ker nimam takega proračuna. Razmišljal sem torej o samo zimskih, ki bi jih vozil celo leto. Sedaj sem imel letno-zimske, sicer zadovoljen, a pozimi se v snegu ne obnesejo kaj preveč dobro. Verjetno pa po drugi strani če bi imel samo letne gume prav tako se pozimi ne bi kaj prida obnesle.
Na leto naredim okrog 20.000 km, večino na razdalje, torej avtocestna vožnja.
Kaj svetujete, kakšno vrsto gum naj dejansko kupim? Seveda nameravam zamenjtati vse 4 gume.
Na leto naredim okrog 20.000 km, večino na razdalje, torej avtocestna vožnja.
Kaj svetujete, kakšno vrsto gum naj dejansko kupim? Seveda nameravam zamenjtati vse 4 gume.
Če ti trenutne zdržijo še eno poletno sezono (2011) si omisli spodobne zimske gume za pozimi, nove letne pa šele spomladi 2012. To se ti najbrž finančno izide. Za 20k letno se ti namreč še kako splača imeti ločena kompleta dobrih gum. Čarovnije z enim kompletom pa zaradi tvoje lastne varnosti odsvetujem.
LP
LP