renault megane II 1.9dci 130km

Modifikacije vozil
Odgovori
bluerunner

Odgovor Napisal/-a bluerunner »

Pozdravljen andrej sicer oprosti nima rešitve za tvoje težave, bi pa želel vedet koliko konjev in navora imaš sedaj in ali se dosti pozna pri pospeševanju, porabi itd..
Renault Sport fan-Laguna dCI, 96kw dynamic lux
bluerunner

Odgovor Napisal/-a bluerunner »

Kje pa si to kupil oziroma kako se točno ta stvar imenuje-hvala
Renault Sport fan-Laguna dCI, 96kw dynamic lux
Uporabniški avatar
Pocket_Rocket
Kraj: GO-LJ

Odgovor Napisal/-a Pocket_Rocket »

Box ni pravi chip tuning, kjer se spreminja parametre na elektroniki. Temveč škatlica "laže" prave podatke elektroniki. Lahko da se tako "fajn zlaže", da pride kak zlo čuden podatek do elektronike in ta preklopi v safe mode oz. ugasne avtomobil, ker misli da bi lahko prišlo do kakšnih posledic.
Uporabniški avatar
Pocket_Rocket
Kraj: GO-LJ

Odgovor Napisal/-a Pocket_Rocket »

ampak glede na to da v italiji to stane 130 € , čipanje oz. remapanje računalnika pa 400€ se mi zdi to za enkrat boljša varjanta
Sej zdej vidiš kolk je boljša ;) Jst imam svoj mlinček čipan pa sem naredil že cca 7000km pa brez problemov, enkrat ni crknu.

Probej odklopit box pa se vozit pa boš vidu če ugaša, če ti ne je pol sigurno nekej z boxom narobe. Za moje pojme je sigurno box oz nekej z podatki ki jih dobi elektronika. Sicer je pa tudi pri boxih razlika v ceni in zato so lahko eni boljši eni pa slabši...

Kaj ima pa veze remapiranje in tehnični pregled?
Uporabniški avatar
yaxo11

Odgovor Napisal/-a yaxo11 »

box je za moje pojme slaba izbira, avto že res da bolj gre, vendar sedaj pojma nimaš kaj se dogaja z motorjem. Lahko samo upaš da zadeva deluje pravilno

Kolega je recimo avto čipal pri znanem tunerju, vse skupaj se je odvijalo na valerjih, tako da se je potestiralo tudi motor. ima pa audija A4 1.9 tdi, serijsko 130 konjev, sedaj jih ima 177 in pa 422Nm navora, od čipanja pa je naredil že 90.000km avto pa jih ima sedaj nekaj manj kot 300.000.
plačal je 300e, če želi serijsko mapo nazaj je brezplačno. Če bi želel samo remap( standardna mapa za dvig konjev in navora) in pa dyno bi ga koštalo 200e, vendar se je odločil da že višje in se je pač naredilo costum mapo
Odgovori