Sokol, vestno upoštevam tvoj nasvet od zadnjega mini meeta ki sva ga imela.
Clio200 - CUP
Ja, super bi bilo še to leto pred zimsko sezono popeljat skupinco RS-ov na kakšen "pohod"..
Bo pa potrebno tisto zadevo menjat. Jim je na renaultu isto pokazalo, in se je loputa že naročila. Zgleda da je nekakšna mehanska napaka, ker se mi je še 1x ponovilo. Pa še enkrat hvala za diagnostiko in par uporabnih nasvetov.
No, pa nadaljujmo.
Avto se je še isti teden ko sem ga prevzel peljal v Celje na profesionalno prvo poliranje in zaščito barve. Premazal mi je tudi šipe, da dež kar zdrsne iz njih. Zahvala gre CSF-u za dobro opravljeno delo.
Dokaz da zaščita opravlja svoje delo:

Po poliranju je prišel čas za dolgo pričakovani dopust. Ker še motor ni bil utečen, ga nisem forsiral z avtocesto in sem se odpravu po regionalni.

Priznam, cesta je bila zelooo mikavna, ampak sem se uspešno zadrževal. Pa še ena iz zanimive lokacije na poti:

No, proti cilju pa smo počasi dosegli mejo 1000km. Teh prvih je minalo ko šus.

Pa da še povem kako se je utekalo, da mam še virtualni dokaz:
Do 1000km sem ga vrtel samo do 2500rpm.
po 1000km pa sem vsakih 100km dvignil 500rpm, kar pomeni da je bilo pri 2000km točno 7500rpm, torej blokada.
Avto se je še isti teden ko sem ga prevzel peljal v Celje na profesionalno prvo poliranje in zaščito barve. Premazal mi je tudi šipe, da dež kar zdrsne iz njih. Zahvala gre CSF-u za dobro opravljeno delo.
Dokaz da zaščita opravlja svoje delo:

Po poliranju je prišel čas za dolgo pričakovani dopust. Ker še motor ni bil utečen, ga nisem forsiral z avtocesto in sem se odpravu po regionalni.

Priznam, cesta je bila zelooo mikavna, ampak sem se uspešno zadrževal. Pa še ena iz zanimive lokacije na poti:

No, proti cilju pa smo počasi dosegli mejo 1000km. Teh prvih je minalo ko šus.

Pa da še povem kako se je utekalo, da mam še virtualni dokaz:
Do 1000km sem ga vrtel samo do 2500rpm.
po 1000km pa sem vsakih 100km dvignil 500rpm, kar pomeni da je bilo pri 2000km točno 7500rpm, torej blokada.
Uf, tapravi paket si vzel. Meni pisan na kožo. Veliko užitkov in po pameti.
Si pa ne predstavljam kako zdržite s tem načinom utekavanja motorja. Sam se s takšnim počasnim (oz. proizvajalčevim) načinom ne strinjam. Prvih 500 res po navodilih, potem pa nekajkrat do 7000vrt/min pri ogretem olju. Vsekakor pa prvih 2000km nisem konstanto v visokih vrtljajih.
Si pa ne predstavljam kako zdržite s tem načinom utekavanja motorja. Sam se s takšnim počasnim (oz. proizvajalčevim) načinom ne strinjam. Prvih 500 res po navodilih, potem pa nekajkrat do 7000vrt/min pri ogretem olju. Vsekakor pa prvih 2000km nisem konstanto v visokih vrtljajih.