Clio 1.4 E7J, 99 Letnik PROSTI TEK!
-
Grega344
Clio 1.4 E7J, 99 Letnik PROSTI TEK!
Lep pozdrav usem tukaj na forumu, sem nov uporabnik, ker sem predkratkim nabavil Cliota 2generacije, 1.4 E7J Motor, 1999letnik...
..avto lepo dela, lepo se pelje use...problem je le v prostem teku pri ogretem motorju, motor laufa kot bi delal po treh cilindrih..če dodaš malo plina je use ok...avto normalno vleče, ne cuka, nič..le ta čudno izrazit zvok (delovanja po treh cilindrih) avto tudi držI normalno obrate prostega teka..
Menjane so ble; svečke, vžig. kabli, benc. filter, zrač. filter.....
Ali se poslavlja kaka vžigalna tuljava(ma 2)...lambda sonda? Map senzor...
Kaj porečete...
Hvala LP
..avto lepo dela, lepo se pelje use...problem je le v prostem teku pri ogretem motorju, motor laufa kot bi delal po treh cilindrih..če dodaš malo plina je use ok...avto normalno vleče, ne cuka, nič..le ta čudno izrazit zvok (delovanja po treh cilindrih) avto tudi držI normalno obrate prostega teka..
Menjane so ble; svečke, vžig. kabli, benc. filter, zrač. filter.....
Ali se poslavlja kaka vžigalna tuljava(ma 2)...lambda sonda? Map senzor...
Kaj porečete...
Hvala LP
-
Grega344
-
dpavli
Moja laična logika: predpostavi, da ena vžigna tuljava ne deluje. Vedno naj bo odklopljena največ ena tuljava (ne odklapljaj več tuljav naenkrat).
Če odklopiš neko tuljavo in avto še bolj trese, verjetno dela na dva cilindra - torej si odklopil delujočo.
Če odklopiš neko tuljavo in avto trese enako, verjetno dela na tri cilindre - torej si odklopil pokvarjeno.
Če je enak odziv pri vseh štirih vžignih tuljavah, potem so vse delujoče in prvotna predpostavka ne drži.
Tako bi jaz ugibal, morda pa ti kdo svetuje kaj bolj strokovnega
LPd
Če odklopiš neko tuljavo in avto še bolj trese, verjetno dela na dva cilindra - torej si odklopil delujočo.
Če odklopiš neko tuljavo in avto trese enako, verjetno dela na tri cilindre - torej si odklopil pokvarjeno.
Če je enak odziv pri vseh štirih vžignih tuljavah, potem so vse delujoče in prvotna predpostavka ne drži.
LPd
-
Grega344
dpavli napisal/-a:Moja laična logika: predpostavi, da ena vžigna tuljava ne deluje. Vedno naj bo odklopljena največ ena tuljava (ne odklapljaj več tuljav naenkrat).
LPd
A lahk heca kaka šoba? ali bi se to opazlo skoz, ne sam med prostim tekom, ker drgač avto lepo vleče do blokade, nobenga problema...
Odvisno od tipa motorja, Clio II ima več tipov motorja E7J; pri E7J 634/635 je tuljava samo ena, pri E7J 780 pa sta tuljavi dve.jero_13 napisal/-a:Am fantje, da smo si čist na jasnem ma E7J samo eno tuljavo![]()
Kar se pa problema tiče, pa imaš mogoče prenizek štantgas.
Prosti tek mora biti od 700-800 obratov/minuto.
HTWC Dual VVT-i inside
武士道
武士道
-
Grega344
-
Grega344