Avantime 2,2 02 sklopka
Avantime 2,2 02 sklopka
Sem že preiskal po forumu ampak ne najdem istega "primera" in ne bi rad, da me nat.. na servisu. Med vožnjo sem pohodil sklopko in je ta "zlezla" pol hoda nižje, kasneje sem še preizkušal na mestu in sem večkrat pohodil pedal in je prijemala vedno nižje zdaj pa sploh ne morem prestavit. Pogledal sem po forumu, baje lahko zav.olje (o.k), sumim pa cilinder sklopke po tem kar piše tu. Rad bi slišal mojstre kaj pravijo?
Pozdravljeni
Preverite nivo zavorne tekočine v koliko ima sklopka svoj lonček - preverite nivo olja. Lahko je spustil cilinder glavni/pomožni, možnost menjava tesnil na cilindru.
lep pozdrav
Preverite nivo zavorne tekočine v koliko ima sklopka svoj lonček - preverite nivo olja. Lahko je spustil cilinder glavni/pomožni, možnost menjava tesnil na cilindru.
lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
hvala za nasvet.Olja je bilo premalo, prav tako sem videl da je okrog pedala vse zamaščeno, se pravi gl.cilinder pušča.. Ker sem hotel avto peljat na servis, sem dolil olje, ampak zgleda da je preveč zraka v sistemu.Po dialogysu vidim, da je potrebno za menjavo in odzračenje odmontirati posodo zav.tekočine, zav.cilinder, servo..pozna mogoče kod kakšen trik, da vsaj malenkost odzračim?
Pozdravljeni
Obstaja posebna podtlačna ( vakumska ) naprava za prezračevanje, brez podiranja.
Lep pozdrav
Obstaja posebna podtlačna ( vakumska ) naprava za prezračevanje, brez podiranja.
Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
To je avto izdelan v Matri in ima svoj klub privržencev. Motor je "dober", slabi so lastniki in uporabniki. Ke r je malo preveč zmogljiv, ga terajo do onemoglosti in veliko jih odpove. Ker je tovarna Renault po neumnosti določila interval menjave olja na 30k km namesto na največ 20k km jih kar precej vozi do tega roka, še raje prišparajo in kupijo cenenoTXI olje. Pozneje so ta interval spremenili. Predpisana je klasifikacija olja izključno za ta motor in verjamem, da je možno zelo zelo dolgo v miru voziti tudi ta "kao kritični" motor. Največ jih odpove zaradi neustreznega mazanja, ko se izrabijo ležaji turbine, olje šprica mimo v sesalni kanal in avto samodejno pridobi maksimalne obrate, ki ga po dobri minuti uničijo, blajerca prebije blok ali stečejo ojnični ležaji in zaropota. V primeru je rešitev ustavitev s 4.prestavo in z zavoro nasilno, izklop kontakta NE POMAGA, nato šlepanje in menjava ležajev turbine. Strošek je, hecno, dobrih 50€ za servsni komplet Garrett-a, kar se lahko ob neznanju ali nepravočasnem ukrepu prelevi v cca 3.500 € težko popravilo z menjavo vitalnih delov motorja. Nekateri na 130k km menjajo preventivno ojnične ležaje, ampak taki itak imajo občutek in ne bodo nikoli uničili sicer dobrega motorja (konstrukcija je Isuzu). Nja pa kaj več povedo lastniki, jaz imam Espace s F4R motorjem (2.0T)
Motor dela kot ura, ampak olje in filtri na 10k. Olje je sicer elf 10w40 td, kar ni po navodilih ampak po priporočilu, pa do sedaj bp. Moram pa priznat, da ga ne šparam in je večinoma vožen na dolge razdalje.Po besedah članov Avantime foruma v Franciji (nekateri tudi zaposleni Renaulta) bi naj Matra prejemala kvalitetnejše kompnente ter tudi
sama vršila strožjo kontrolo pri izdelavi serije Avantime.
Kar se tiče ostalih komponent pa težko komentiral, ker so vsi zamenjani deli
potrošni tako da zaenkrat nimam večjih pripomb.
sama vršila strožjo kontrolo pri izdelavi serije Avantime.
Kar se tiče ostalih komponent pa težko komentiral, ker so vsi zamenjani deli
potrošni tako da zaenkrat nimam večjih pripomb.