Clio I l. 97 osvetlitev tablice

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
bojanc

Clio I l. 97 osvetlitev tablice

Odgovor Napisal/-a bojanc »

Ne dela mi osvetlitev tablice, obe žarnici sem vzel ven iz ohišja in sta v redu, nobena varovalka ni pregorela, točno katera varovalka je za osvetlitev tablice ne vem, saj v knjigici pri varovalkah to ne piše.
Ima kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bil vzrok?
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

mogoce slab stik pri zarnici ali pa pri konektorju?
bojanc

ne, ni slab stik, kontakti so v redu, lepo srebrni in čisto nič rjavi
žarnica je v ohišju čisto suha, tudi konektorji so še vedno vodotesni
danes nisem probal z inštrumentom zaradi dežja, tako da ne vem ali je slaba masa ali ne dobi + ???

Je morda za odbijačem še kakšen konektor ali misliš tega, ki je pritrjen na ohišje žarnice?
Uporabniški avatar
jurre

zdaj ne vem kako je pri cliotu 1, to ti bo kdo drug povedal..
Pri mojem je ta "skatlica" z zarnico s konektorjem pritrjena na kabel za elektriko (se pravi mas konektor, da lahko skatlico stran odklopis). Meni je ze 2x voda not prisla in cist pozrla kontakte tam, tako da ni bilo vec stika.
bojanc

ja konektor je na škatlici in ven potegneš vse skupaj za cca 5cm in potem odklopiš, tu napake ni, vse čisto, suho in brez rje, kabel ki gre za odbijač pa ne vem kam in kje potuje do sprednjega dela ali je kje vmes še kakšen konektor itd..??? nisem še raziskal pod avtom...
Uporabniški avatar
jurre

aja, pol ok..tam naprej ga pa pomoje ni :)
potem pa ne vem :oops:
Uporabniški avatar
flashridr

Odgovor Napisal/-a flashridr »

Vezava gre po tem razporedu. Vse kablovje mislim, da pride do zadnje leve luči in od tam imaš tudi en 2 pinski konektor, ki gre naprej na te žarnice za tablico. V škatlice kjer so žarnice za tablico je skoraj nemogoče da pride vlaga notri, ker so obrnjene navzdol in ne tako kot pri nama z juretom, ker imava drug problem. Tako da preglej v levi luči (lahko da je desna) tam imaš posebej en konektor, ki gre na osvetlitev tablice. Pri teh clio-tih je bil dostkrat to problem, ker te luči niso najboljše narejene.

Če te še kaj zanima samo prašaj.

LP Flash
bojanc

SVETITA :D obe žarnici
res je pod levo lučjo v odbijaču je konektor in nato še en konektor v luči,
kaj točno je bil problem ne vem, kontakti so vsi čisti in suhi, brez rje
vseeno sem kontakte malo stisnil, da bolje držijo in ko sem sestavil sta lučki oživeli - verjetna diagnoza slab kontakt na napeljavi na poti od leve luči do obeh lučk na tablici

sedaj imam pa še en problem, ročna prime samo cca 30-40% in tudi ročica ročne je kar precej visoko, cca 10 zob, je zadosti, če samo zajlo ročne zategnem? Ker pakne zadaj podirat je precej zamudno!!!
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Treba nastavit zavore. Tist ki je vešč lahko samo odšraufa en vijak na kolesu in nastavi. Jaz vseeno raje vzamem kolo dol pa potem obračaš zobnik ki je notri. Edino merkat moraš da ko je zavora in ročna sproščena, se kolo vrti brez zatikanja.
bojanc

problem je bil le v desnem kolesu, da ročna ni prijela zadosti!
sem snel boben in zavorne obloge so kot nove - cca 5mm so debele obloge, zato jih nisem menjal
ko sem pogledal pod gumici cilindra je kapnilo zavorno olje - zato sem zamenjal zavorni cilinderček in ročno nastavil zobat kolešček, ki drži razmik - do te mere, da sem zavorni boben še lahko namestil nazaj
problem pa je nastal pri tistem jezičku, ki nastavlja razmik, to sem opazil že prej, ko sem snel boben, problem je, da jeziček ne drži zobatega kolesca, ki se pomika oz. prilagaja razmik zavor, jeziček ne drži kolesca, kar pade cca 2mm nižje???
Odgovori