Zanima me sledeče, bliža se sezona zimskih pnevmatik, sedaj imam na vozilu pnevmatike 175/65 R14(avto sem kupil predkratkim), v homoligaciji piše, da so predpisane pnevmatike 165/65 R14
Ali moram dati gor obvezno 165/65 R14 kot je v homoligaciji, ali so lahko 175/65 R14??
Obvezno kar je v homologaciji, saj je zato napisana tocna dimenzija. Vse ostalo moras homologirat, da ti dodatno vpisejo notri.
Sicer lahko ne bo nic, ampak ce se bo kaksen policaj zapicil v to in ti preveril dimenzije bos pa kazen dobil.
V prometni ne, moras met homologacijski kartoncek (ali original - majhen kot prometna, ali pa novejsi A4 list prepognjen po visini).
Ce ga nimas pa lahko zaprosi za duplikat v NM.
jurre napisal/-a:Obvezno kar je v homologaciji, saj je zato napisana tocna dimenzija. Vse ostalo moras homologirat, da ti dodatno vpisejo notri.
Sicer lahko ne bo nic, ampak ce se bo kaksen policaj zapicil v to in ti preveril dimenzije bos pa kazen dobil.
Deniss napisal/-a:Čudno potem, jaz sem imel v Cliotu II ph.1 1.2 RN 1999 homologirane tudi 175/65/14 že v originalu
Na avtu so sedaj pnevmatike 175/65/14, ki jih je namontiral pejšni lastnik.
Vendar niso napisane v homoligaciji zato pa sprašujem, kaj naj naredim glede zimskih pnevmatik.
torej namontiraj zimske gume take, kot imaš predpisane v homologacijskem kartončku in je stvar rešena
za spomladi pa homologiraj 175/65/14 ali 185/55/15
če nimaš kartončka ti izdajo duplikat v novem mestu kot je povedal jurre.
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Nos napisal/-a:torej namontiraj zimske gume take, kot imaš predpisane v homologacijskem kartončku in je stvar rešena
za spomladi pa homologiraj 175/65/14 ali 185/55/15
če nimaš kartončka ti izdajo duplikat v novem mestu kot je povedal jurre.
No bom nabavil zimske pnevmatike, ki so vpisane v kartončku(kartonček imam)