Renault Clio 1.5 dci- težave z

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
daviddci
Kraj: Ljubljana

Renault Clio 1.5 dci- težave z

Odgovor Napisal/-a daviddci »

Najprej pozdrav vsem udeležencem foruma!

Imam dve težavici z svojim R Cliom l.2004, 1.5 dci, in ker nisem ravno tehničen tip se zato obračam na vas.

Malo sem brskal po forumu, nekaj odgovorov našel a kljub temu...

Avto mi pri nižjih obratih "izgubi moč" ter začne rahlo cukat. Npr. ko dodaš gas pa zopet lepo steče. To se dogaja le pri nižjih prestavah kot so 1. ter 2. medtem ko pri ostalih ni te težave. Ob tem začne menjalna ročica rahlo potresati.

Pa še ena stvar. Verjetno ni normalno, da ko prestavljam (sklopka je dovolj stisnjena), da pogosto (50%) težje prestavljam v 2. ter 5. brzino. Je potrebno malo bolj "pritisnit" če želiš prestavit (ob normalnih obratih).

Ima kdo idejo kaj bi lahko bilo narobe. Hvala!

Lp

David
Uporabniški avatar
flashridr
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a flashridr »

za tresenje poglej nosilec motorja. Samo ne vem kateri gre prvi rakom žvižgat, ker jaz do te faze še nisem prišel (60000km).

Za menjalnik naj se pa najprej pregleda če je dovolj olja v menjalniku. Drugače pa če se ti to dogaja zdaj, ko je bolj hladno naj bi bilo to dokaj normalno, da se šalta bolj na težko.

LP Flash
Uporabniški avatar
daviddci
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a daviddci »

Nosilce motorja misliš za tresenje menjalnika verjetno. Je to povezano z obrati? Kerj menjalnik trese in cuka le ko ti padejo (pod 2k) v 1. ter 2. brzini. Včasih tudi pri višjih brzinah ampak le malenkost (pri nižjih očitno skače) Avto pa ima dobrih 92000km.

Menjalnik pa "trdo" prestavlja tudi ko ni mraza, tako da je čisto možno da gre za olje ja. Bo treba to pogledat.
Odgovori