Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05
Čist možno da ti zarad optike vleče avto ali pa imaš občutek nestabilnosti. Jaz sem svojega spustil za 3 cm pa menjal volanske končnike in po suhem niti ni blo take razlike. Na mokrem se pa avto sploh ni nič držal. Čist nestabilen. Po optiki pa stabilnost isto kot prej.
Če sta bili feltni zviti sta bili verjetno z razlogom in lahko da je kje kaj poškodovalo optiko, končnik,...
Če sta bili feltni zviti sta bili verjetno z razlogom in lahko da je kje kaj poškodovalo optiko, končnik,...
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
- matejpurgar19
kako pa je narejeno za napenjanje jermena. Ali se jermen napenja avtomatcko s fedrom na šponarju.drhouse napisal/-a:Napenjevalce pa ležaje se sliši... Sej se počasi tišamatejpurgar19 napisal/-a:drhouse napisal/-a:
V glavnem, preživeli smo, še enkrat: komaj čakam, da se stvari utečejo, da izgubi te letalske zvoke pri določenih obratih.
![]()
Kake zvoke?![]()
Nekje na forumu sem zasledil, da je eni po 2000km popolnoma prenehalo.

Renault 5 Bye bye, 1.4. l.96
Renault Clio Be bop, 1.2 l.96
Renault Laguna Dynamique, 1.8 l.01
Renault Clio 2 Extreme 1.2 16v l.04
Volvo V50 Momentum 2.0D l.,09
Mikro se napenja sam, zobati pa s pomočjo vijaka s katerim reguliraš napenjevalec.
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Hvala za info, bom preverilschik napisal/-a:Čist možno da ti zarad optike vleče avto ali pa imaš občutek nestabilnosti. Jaz sem svojega spustil za 3 cm pa menjal volanske končnike in po suhem niti ni blo take razlike. Na mokrem se pa avto sploh ni nič držal. Čist nestabilen. Po optiki pa stabilnost isto kot prej.
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Še kakšna ideja zaradi podvozja?
Mislim te dni enkrat peljat pogledat, kaj bi bilo narobe, bi pa vseeno prej pogooglal kakšne stroške lahko pričakujem.
Torej: kugle, končnik? Kaj še mogoče? Sama roka zna predstavljat problem? Je pa relativno draga - 90€
Kakšne probleme ste imeli s podvozjem pri Laguncah?
Mislim te dni enkrat peljat pogledat, kaj bi bilo narobe, bi pa vseeno prej pogooglal kakšne stroške lahko pričakujem.
Torej: kugle, končnik? Kaj še mogoče? Sama roka zna predstavljat problem? Je pa relativno draga - 90€
Kakšne probleme ste imeli s podvozjem pri Laguncah?
Evo, spet jst z mojim psihiranjem... 
Danes sem prehiteval en traktor, sem dal v 3. in jo pohodil. Vrtela se je torej nekako od vsaj 2500 do nekje 3800. Pol pa sem v ogledalu opazil, da puščam za sabo zaveso dima. Ni bil črn, ni bil tipičen gost bel. Recimo na pol gost sivo-bel.
Tega do zdej nisem opazil, sem pol probal še v četrti in prvi ter drugi, pa tega ni blo. Pol pa spet v tretji in zadeva se je ponovila.
Kakšne ideje kaj bi bilo to? Sumim, da ima kakšno vezo ERG, ker se v višjih prestavah to ne pojavlja..
Turbina ima zdrav pssssssst, olja je zdej v skoraj 10k km požrla za pol črtice na palčki. Okrog turbine ni mastno. Če pohodim na mestu zakadi mini mini minimalo črno. Na uč vse ok, torej.
Smo pa v soboto obrnili 129k km, za darilo je dobila kompletno pranje zunaj in znotraj, izvedla pa sva tudi operacijo "Utišaj barabo" in se s tesnilnim trakom lotila čričkov. Sem nabil trak v vsako odprtino, kjer je blo možno, okrog mrežic zvočnikov in zrihtal nadležno ropotanje v sovoznikovih vratih. Izkazalo se je, da je to ropatala tista črna ploščica pod kljuko (sezor) - tako, da: Aljaž imel si prav
Spet se počutim, da vozim "solid" avto
Upam sam, da ne bo turbinca začela tečnarit za penzijo 
Danes sem prehiteval en traktor, sem dal v 3. in jo pohodil. Vrtela se je torej nekako od vsaj 2500 do nekje 3800. Pol pa sem v ogledalu opazil, da puščam za sabo zaveso dima. Ni bil črn, ni bil tipičen gost bel. Recimo na pol gost sivo-bel.
Tega do zdej nisem opazil, sem pol probal še v četrti in prvi ter drugi, pa tega ni blo. Pol pa spet v tretji in zadeva se je ponovila.
Kakšne ideje kaj bi bilo to? Sumim, da ima kakšno vezo ERG, ker se v višjih prestavah to ne pojavlja..
Turbina ima zdrav pssssssst, olja je zdej v skoraj 10k km požrla za pol črtice na palčki. Okrog turbine ni mastno. Če pohodim na mestu zakadi mini mini minimalo črno. Na uč vse ok, torej.
Smo pa v soboto obrnili 129k km, za darilo je dobila kompletno pranje zunaj in znotraj, izvedla pa sva tudi operacijo "Utišaj barabo" in se s tesnilnim trakom lotila čričkov. Sem nabil trak v vsako odprtino, kjer je blo možno, okrog mrežic zvočnikov in zrihtal nadležno ropotanje v sovoznikovih vratih. Izkazalo se je, da je to ropatala tista črna ploščica pod kljuko (sezor) - tako, da: Aljaž imel si prav
Spet se počutim, da vozim "solid" avto
Danes pa sploh nisem opazil, da bi karkoli kadila.... Ne razumem jst teh francozovDoctor DJ napisal/-a:zanimivo da ti skadi sam v tetji, le pazi dalje, olje kontroliraj
jaz dans dobi turbino
mmmm, 400€ draga zadevca, jutr se montira, upam da bo ok pol
Turbino si vzel na turbine.si? Kaj bi jo lahkp jst zapeljal prečekirat turbinco?
Držim pesti za montažo
Danes sem na veliko poslušal turbino, vozil na obratih, jo stiskal v 1., 2., 3., in 4., vendar o dimu ne duha ne sluha...
Turbine v notranjosti sploh ne slišim, pri odprtem oknu ima zdrav pssssssst od 1,5 do 2k, kšššššššš od blow-offa je tudi normalen.
Študiral sem, da je to bla svinjarija, ki sva jo stopila v soboto in nedeljo, ko sva lezla v klance nad Litijo in turbica stalno na polno delala. In, da je ERG prepucalo (ker dela menda sam do tretje), ko sem jo prvič po tem izletu konkretno stisnil...
V glavnem, avtek teče danes brez problema... Nevem, bom spremljal in imel 500€ na strani
Turbine v notranjosti sploh ne slišim, pri odprtem oknu ima zdrav pssssssst od 1,5 do 2k, kšššššššš od blow-offa je tudi normalen.
Študiral sem, da je to bla svinjarija, ki sva jo stopila v soboto in nedeljo, ko sva lezla v klance nad Litijo in turbica stalno na polno delala. In, da je ERG prepucalo (ker dela menda sam do tretje), ko sem jo prvič po tem izletu konkretno stisnil...
V glavnem, avtek teče danes brez problema... Nevem, bom spremljal in imel 500€ na strani
Joj, ja, sori, te pozabu klicat nazaj... V glavnem, ni problema, če nista zmogla, mi2 sva mogla popoldne še neki za mojo službo it iskat in sva se preganjala po teh litijskih hribih, pa pol nazaj v LJ in sva bla ob 10h zvečer doma
Ta teden, če maš čas, sem do 16h. Za vikend mogoče greva na Primorsko - sem naslednji teden dežuren in ne bo nič fraj...
Mogoče se lahko zmenimo kako nedeljo, jst mam takrat v 4h urah 2x po 15min dela, tačas sta z Majo, mal smo skupi, pol pa lahko še zrihtam pa si v živo snemanje večerne oddaje pogledata...
Mah, brez veze zdej tipkat, te pokličem popoldne
Ta teden, če maš čas, sem do 16h. Za vikend mogoče greva na Primorsko - sem naslednji teden dežuren in ne bo nič fraj...
Mogoče se lahko zmenimo kako nedeljo, jst mam takrat v 4h urah 2x po 15min dela, tačas sta z Majo, mal smo skupi, pol pa lahko še zrihtam pa si v živo snemanje večerne oddaje pogledata...
Mah, brez veze zdej tipkat, te pokličem popoldne
Pravkar bil priča eksploziji turbine na Golfu 3 TDI tako, da očitno tudi Nemcem turbine crkujejo.... Groza, kot bi mel dimno bombo v prtlažniku 
Baba je spet nekaj kadila, dim je bil siv in izključno v prvih treh prestavah - sem praktično prepričan, da je to ERG.
Baba je spet nekaj kadila, dim je bil siv in izključno v prvih treh prestavah - sem praktično prepričan, da je to ERG.
A na lagunah pa so končniki zanetani?