Če avto pustim stat na močnem dežju se ob speljevanju al pa močnejšem pospeševanju/zaviranju sliši pretakanje vode nekje ob straneh vozila, nekje okrog ali pod levimi in desnimi vrati. Notranjost je povsem suha, elektrika v vratih (zaenkrat še?) deluje.
Stvar sem omenu v štacuni kjer sm stvar nabavu pa so omenjali nekakšne odtočne kanale v vratih, ki baje niso dimenzioniran za monsunske nalive in pač ne sfolgajo odvajat vso tisto vodo. Po dalši vožnji klopuncanje (klokotanje) potihne in izgine.
Se še komu to dogaja al mam js kej zamašeno?
Laguna Coupe - odtočni kanali polni vode
Laguna Coupe - odtočni kanali polni vode
Laguna Coupe GT dci 180
Tudi jaz sem opazil to v navadni Laguni II. Takrat se mi je zdelo, da se vozim na čolnu, tako je šumelo
Potem je ponehalo samo od sebe, tako da je verjetno res, kar so ti povedali. Rihtal nisem nič.
Tu smo se pogovarjali o tem:
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... ht=%E8olnu
Potem je ponehalo samo od sebe, tako da je verjetno res, kar so ti povedali. Rihtal nisem nič.
Tu smo se pogovarjali o tem:
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... ht=%E8olnu
Aha, no danes se je zgodba ponovila. Kot bi se vozu v bani ne pa v avtu, ki naj bi bil celo en konc luksusa. Voda je (tudi) v vratih.
Fuj renault
Edit:
Po hujšem nalivu sm šel direkt k Malgaju, kjer se je mehanik ulegu pod vrata in pogledu stvar. Pogruntal je, da so pr meni te dihtunge precej napete, na neki drugi limuzini III so ble bistveno manj. Ročno jih je mal premaknu da je voda lahko iztekla (kake 2 litra v vsakih vratih), na Renault so pa menda poslal vprašanje, kaj jim je za narest. Odgovor še čakam.
Ampak zgleda, da so naredil že dost. V zadnjem deževju ni več opazit oz. slišat kakšne vode v vratih. Očitno je blo dost, da je tiste dihtunge mal premigal in ne dihtajo več 100%, tako da voda lahko odteka.
Fuj renault
Edit:
Po hujšem nalivu sm šel direkt k Malgaju, kjer se je mehanik ulegu pod vrata in pogledu stvar. Pogruntal je, da so pr meni te dihtunge precej napete, na neki drugi limuzini III so ble bistveno manj. Ročno jih je mal premaknu da je voda lahko iztekla (kake 2 litra v vsakih vratih), na Renault so pa menda poslal vprašanje, kaj jim je za narest. Odgovor še čakam.
Ampak zgleda, da so naredil že dost. V zadnjem deževju ni več opazit oz. slišat kakšne vode v vratih. Očitno je blo dost, da je tiste dihtunge mal premigal in ne dihtajo več 100%, tako da voda lahko odteka.
Laguna Coupe GT dci 180