kateri laptop?

Vse ostale teme
Uporabniški avatar
CePO
Kraj: renkovci

Odgovor Napisal/-a CePO »

alo!

sem si dovolil obuditi malo starejšo temo, ampak me zanima, če ima kdo od vas kaj izkušenj s firmo MEDION?(jaz osebno imam izkušnje samo s prenosnim diskom, ki sicer dela, tako kot treba, brez napak)

sprašujem pa zato, ker sem v najnovejši hoferjevi reklami zasledil tale laptop, ki se meni, kot laiku, ne zdi tako slaba stvar.
uporabljal bi se pa predvsem za srfanje po internetu ob poslušanju glasbe(s programom iTunes, če ima to kaj veze), za pogledati kakšen film/serijo, pa tudi za potrebe študija, torej seminarske, powerpoint itd itd...

http://hofer.si/si/html/offers/58_17919.htm

hvala za informacije
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

tale se tudi meni zdi OK za tako ceno. 8)
Prav izkusenj nimam, v prenosnih diskih so tako ali tako trdi diski od neke druge firme (samsung, WD...), tako da je od mediona samo ohisje. Ima pa kolega od oceta ene 2 racunalnika, kupljena v hoferju pa delata OK. Poleg tega dobis 3 leta garancije. :)
Uporabniški avatar
CePO

saj ravno zaradi cene sprašujem ja.. :D
torej bi za tako uporabo, kot sem jo opisal, in je po mojem mnenju recimo nezahtevna, zadosti vredu stvar?

veš mogoče tudi, kako je s to garancijo, če bi se (bognedaj), mogla uveljavljati? :)
Uporabniški avatar
jurre

ma za tako uporabo je stvar cez glavo :)
Jaz bi ga na tvojem mestu kupil. Sicer se mi zdi danes ze vse bolj tako tako ce gledas kaksne dobre firme - sodelavka od kolega ima HP pavillion, ki je bil cez 1000 EUR, pa je bila pri pol leta ze menjana maticna, pa se kar nekaj zeza :roll: bi si mislil da ti za tok kesa dela super :)

Glede garancije pa ne vem, nisem nikjer zasledil kaj napisanega, poznam pa tudi nobenga ne z uveljavljanjem..probaj malo pogooglati. :)

kle sem nasel recimo 2 testa na monitor.si, kjer so zadovoljni - ahko rečemo, veliko muzike za ne preveč denarja.

http://www.monitor.si/clanek/medion-akoya-p7612/

http://www.monitor.si/clanek/medion-akoya-p8614/
Uporabniški avatar
CePO

super!
hvala za mnenje pa članke.. :)

razlog za nakup novega laptopa si pa ravnokar omenil, tudi meni je po treh letih uporabe HP laptopa šla matična :?
Uporabniški avatar
jurre

in si nabavil? :)
Uporabniški avatar
CePO

nabavil....stvar dela že 2 dni ko šus.. :)

je pa to cela televizija od laptopa...17,3" ekran :shock: , komaj sfolgam gledati levo-desno :lol:

bom pa za vsak slučaj verjetno nabavil še hladilno ploščo za pod računalnik, ampak še nevem kaj/kdaj/če :)
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Če ga ne boš uporabljal na kakšni deki in če ga 2x na leto preventivno spihaš, se nimaš česa bati :wink:
Slika
Uporabniški avatar
CePO

prejšnji prenosnik od HP sem imel zadnjega skoraj 1,5 leta nonstop na mizi, pa je vseeno matično pobralo..
ne tvegam več :)

čeprav ima verjetno večje ohišje 17" prenosnika, ki ima celo prosti slot za dodaten disk, kar solidno zračenje in prepihovanje.. :)
Uporabniški avatar
Stupo

CePO napisal/-a:prejšnji prenosnik od HP sem imel zadnjega skoraj 1,5 leta nonstop na mizi, pa je vseeno matièno pobralo..
ne tvegam veè :)

èeprav ima verjetno veèje ohišje 17" prenosnika, ki ima celo prosti slot za dodaten disk, kar solidno zraèenje in prepihovanje.. :)
Ponavadi je za okvaro matične kakšen drug vzrok.
Se pa vedno po določenem času uporabe nabere prah v hladilnih režah in prenosnik slabše odvaja toploto, zato je priporočljivo, da se ga s kompresorjem nežno spiha.
Slika
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

Stupo napisal/-a:
CePO napisal/-a:prejšnji prenosnik od HP sem imel zadnjega skoraj 1,5 leta nonstop na mizi, pa je vseeno matično pobralo..
ne tvegam več :)

čeprav ima verjetno večje ohišje 17" prenosnika, ki ima celo prosti slot za dodaten disk, kar solidno zračenje in prepihovanje.. :)
Ponavadi je za okvaro matične kakšen drug vzrok.
Se pa vedno po določenem času uporabe nabere prah v hladilnih režah in prenosnik slabše odvaja toploto, zato je priporočljivo, da se ga s kompresorjem nežno spiha.
Ne delaj tega, saj se lahko kakšna vlakna ki so prevodna zarinejo v vezje in pol nebo več nič delalo...

Računalnik nikoli ne spihuj temveč ga posesaj z sesalcem :wink:
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
Stupo

Mi v službi to vsak dan delamo, pa se še nikoli ni kaj takega zgodilo :)
Je pa potrebno pihniti iz spodnje strani ventilatorja čez rebra, da gre prah ven.
Slika
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

Hm, js sm enga v službi uniču tako 8)
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
Bor
Kraj: Tabor

Odgovor Napisal/-a Bor »

Jst uporablam kr ročno pupico za zrak, ki je drugače namenjena čiščenju foto senzorja. Pa vsake pol leta spiham. Oz ko slišim, da ventilator skos na večjih obratih dela.
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

gagi´d hype napisal/-a:Računalnik nikoli ne spihuj temveč ga posesaj z sesalcem :wink:
Zanimivo, meni je tisti na uradnem servisu rekel, da s sesalcem praktično nič ne narediš in da če spucaš, spucaš s kompresorjem (ga je tud meni tako spucal).
Odgovori