megane sedan II 1.9dCi l.05

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
drejc88
Kraj: trbovlje

megane sedan II 1.9dCi l.05

Odgovor Napisal/-a drejc88 »

najprej en lep pozdrau usem tukaj na forumu.
no tako, čas je da še jaz predstavim sebe in svoj mlinček ker se ne spodobi glih da prideš nekam in se ne predstaviš:)

no najprej jaz: sem andrej iz trbovelj star okroglih 20. pred kratkim sem se pridružil renault družini, prej sm biu pa pristaš ford družine :D

tako zdej pa zanimivejši del: uglavnem pred kratkim sem si privoščil malce boljši predusem pa novejši automobil in sicer srebrn Megane 1.9 dCi 120KM letnik 2005 z opremo authentiq comfort. avto je dobro ohranjen s 135 000 km prevoženih, opravljen velik servis, nova turbina, obnovljena volanska letev, novi končniki, diski, itd itd...
Nekaj opreme:
-3 senčni roloji
-6 air bagov
-senzor za dež
-avtomatska klima
-električni pomik useh 4 šip in ogledal
-BAS

Naknadno pa so bili vgrajeni eibach fedri -35mm in pa OZ 7.5 17 felge z 225/45 R17 gumami. gume nažalost še niso homologirane ker jih prejšni lastnik ni homologiral, jaz mu bom pa naslednjo sezono najverjetneje obul 215/45 dimenzijo(potem bom pa to dimenzijo homologiral).
kar se pa tiče načrtov za prihodnost pa pride definitivno volan v usnju, razmišljam pa tudi o nakupu delno usnjenih sedežev iz lagune.
za zamenjavo amortizerjev in čipiranje pa se še odločam.

no za konec bi imel pa še eno vprašanje: namreč auto ima funkcijo samodejnega prižiganja luči glede na jakost svetlobe. zanima pa me kje je ta senzor svetlobe, saj bi ga nekako pokril ali karkoli, da bi mi luči prižigal tudi ob močni svetlobi zaradi policajev. verjetno je nekje na armaturi ali pri senzorju za dež...
seveda dobrodošla tudi drugačna rešitev problema
prosil bi tudi za kakšen komentar glede sedežev iz lagune v megana...

sledi še nekaj slik....

graje, pohvale, komentarji, predlogi seveda zaželjeni...

Slika
Slika
Slika
Slika
lp drejc88
Uporabniški avatar
rontajzel
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a rontajzel »

Lep Sedan. Jih ni ravno veliko na forumu.
Velik varnih kilometrov!
Naša Renaulta:
Megane III (dci110), Megane II (1.6 16V, prodan), Clio II (dci103)
Slika
Slika
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

Lep Sedane. 8) Glede luči pa imaš tipko na stikalu za smernike na njej piše AUTO, mal se probej poigrat in jo pritiskaj, ali pa zagotovo piše kaj v navodilih.
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

Uf, lušn je, feltnce mu kr sedejo :D
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Lep avto. Gume pa kr pusti 225/45 pa to dimenzijo homologiraj ker je cenejša kot 215/45.
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

lep megane :)
srečno vožnjo 8)

Lp
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
drejc88

hvala za vse pohvale, tudi meni je ušeč :D

rontajzel: ja sem opazil da jih ni veliko, niti na cesti ali na avto.net jih ni v izobilju :)

Deniss: hvala za namig, se bom poigral. čeprav pa sem danes ugotovil da stvar deluje tudi če pustiš stikalo za luči prižgan in avto ugasneš....ob odpiranju vrat ni zvočnega signala, luči so ugasjene.....po 8ih urah službe je avto normalno vžgal luči pa tudi (kljub močni svetlobi)

schik: ja? no bom preveril kako je s ceno in mogoče celo res pustim 225 in jih homologiram
:wink:
Uporabniški avatar
drejc88

no tako da mal povem kua je nouga :)
dogajal se je velik slik je pa bol mal nažalost....

najprej sem se odloču da bi se rad malo varneje vozu okol in sem si še pozim omislil nove spredne diske + ploščice. in kot naročeno smo šli ravno tisti čas enkrat službeno v domžale k glavnemu uvozniku ebc robe za slovenijo, g. Jerasu. tako sem takrat pomoje zelo ugodno dobil diske in ploščice. diski so me pršli 180€, ploščice pa 60. zmontiral smo tole:
Slika
Slika
Slika
takole pa zgleda zmontirano po cca 1000km:
Slika
izkušnje s izključno pozitivne, bremza se fenomenalno predusem pa me je navdušilo dejstvo da je res tko ko piše na škatli. da ploščice proizvajajo do 30% manj praha kot navadne. tako je čiščenje felg postala milina :D
tako da vsekakor priporočam nakup vsem ki se za to odločate.

spomladi se pa končno unovčil še zahtevek kaska za štrihanje sprednjega odbijača, za nekaj doplačila pa so mi poštrihal še zadnjega in komplet okrasne letvice. z rezultatom več kot zadovoljen. avto zgleda pa čist drugačen :wink:
tole je še zadnjič slikan s črnimi letvicami in popraskanim odbijačem:
Slika
in pa po štrihanju:
Slika
Slika
Slika
Slika
privoščil se mu še novo prestavno bunko in pa nove gume in sicer GY F1 asymmetric (vredne vsakega €) slik pa žal nimam.
v kratkem pride pa še malce obnove podvozja (ležaji, končniki, amortizerji)

to bi bilo nekako vse,
lp drejc
Uporabniški avatar
gaši
Kraj: Šentilj

Odgovor Napisal/-a gaši »

fajn si ga porihtal, se mi dopade ..mogoče bi ble še pa piko na i sprednje luči z lečo :P
Uporabniški avatar
drejc88

heh sem jih že iskal ko zmešan ampak novih ni nikjer za dobit rablenih pa tut skor ni, vsaj jst jih nism najdu. ker kokr sm jst seznanjen je mela sam ena določena oprema luči z lečo kar se tiče teh meganov od 03 do 06. od 06 dalje jih majo pa vsi ampak ne pašejo luči na tega oz. na ta odbijač.
tko da iščem enga ku bi mi za normalno ceno obnovil luči ker mam precej spraskane, jst pa tega ne znam, sem že neki probaval na enem drugem autu pa mi ni ratal najbol.
tadej0

Odgovor Napisal/-a tadej0 »

kaj pa če bi kasko kako počasto ? :)))
Uporabniški avatar
TruBaller
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a TruBaller »

lep avto! :)
Dont hate the player, hate his game.
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

Čist drug avto s pobarvanimi letvicami :!: Fajn okusno poštiman :wink:

lp
Uporabniški avatar
drejc88

tadej0 napisal/-a:kaj pa če bi kasko kako počasto ? :)))
sem tudi to že razmišljal ampak to pol pomeni da morm met vsaj pol leta hudo grd auto z eno novo lučjo in eno staro. razen če si mislil da eno časti kasko drugo pa kupim, to bi bla pa tut opcija.

hvala obema
Uporabniški avatar
G4p3r

Odgovor Napisal/-a G4p3r »

laguna484 napisal/-a:Čist drug avto s pobarvanimi letvicami :!: Fajn okusno poštiman :wink:

lp
+1, zgleda čist 'premium' ;)
Odgovori