Megane II - zaklepanje in odklepanje
Megane II - zaklepanje in odklepanje
Je ze mel kdo problem pri zaklepanju in odklepanju da vcasih ne zaklene ali ne odklene ko pritisnes na tipko. Zadne 2 dni se mi to kar pogosto dogaja. Imam prostorocno kartico.
Scenic III 1.5 dCi, 110KM
Captur II 1.5dCi, 115KM EDC
Captur II 1.5dCi, 115KM EDC
Tudi jaz imam podobne težave z scenicem2. Najprej sem ugotovil da na prednjih vratih ne morem z pritiskom na tipko zakleniti avto(vendar ne vedno), lahko sem ga zaklenil le na zadnjih vratih. Kasneje sem ugotovil , da se z daljinskim tudi ne zaklene ali odklene. Zamenjal sem obe bateriji na karticah, in je bilo en teden OK.Zdaj pa se še večkrat pojavi isti problem. Kartica sicer deluje brez da bi jo vtaknil v režo. Nekaj sem slišal , da bi moral kartico večkrat vtakniti v režo, da naj bi se kartica osvežila spomin ali nekaj takega. 
Naj povem izkušnje iz našega Megana II prav tako s prostoročno kartico. Tipke na kljuki so že v garanciji začele zafrkavati, zato so bile kljuke v garanciji tudi zamenjane, vendar po dobrem letu se problem pojavi znova. Ko je malo več vlage v zraku ali po pranju avtomobila tipke delujejo brez problema. Zadnja tipka na prtljažnih vratih deluje brez problema.kunte napisal/-a:Tudi jaz imam podobne težave z scenicem2. Najprej sem ugotovil da na prednjih vratih ne morem z pritiskom na tipko zakleniti avto(vendar ne vedno), lahko sem ga zaklenil le na zadnjih vratih. Kasneje sem ugotovil , da se z daljinskim tudi ne zaklene ali odklene. Zamenjal sem obe bateriji na karticah, in je bilo en teden OK.Zdaj pa se še večkrat pojavi isti problem. Kartica sicer deluje brez da bi jo vtaknil v režo. Nekaj sem slišal , da bi moral kartico večkrat vtakniti v režo, da naj bi se kartica osvežila spomin ali nekaj takega.
Kar se pa tiče kartice; baterija mora biti obvezno original kupljena na Renault servisu/trgovini (res stane okrog 15 EUR), vendar ta drži skoraj dve leti. Baterija kupljena v Conradu držala dober mesec in že je bilo včasih potrebno malo pomigati baterijo v kartici, da si prišel v avto. Prav tako je bilo potrebno včasih za zagon motorja vstaviti kartico v čitalnik. Po nakupu originalne baterije, teh problemov ni več.