Megane II - zaklepanje in odklepanje

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
simonz1
Kraj: Novo mesto

Megane II - zaklepanje in odklepanje

Odgovor Napisal/-a simonz1 »

Je ze mel kdo problem pri zaklepanju in odklepanju da vcasih ne zaklene ali ne odklene ko pritisnes na tipko. Zadne 2 dni se mi to kar pogosto dogaja. Imam prostorocno kartico.
Scenic III 1.5 dCi, 110KM

Captur II 1.5dCi, 115KM EDC
Uporabniški avatar
mato007
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a mato007 »

mogoce bi mogo baterijo menjat,men se je to tud dogajalo na scenicu,pa se na kartici menjal baterijo.to je moj komentar.
Slika

Slika
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

men zaenkrat se normalno dela :wink:

drgac pa uporabli tipko na kluki simon za zaklepat :wink:
Slika
Uporabniški avatar
simonz1

ja sej fora je glih v tem da tut na vratih vcasih prime vcasih ne tko se mi zdi kod da noce zaznat kartice. Bom zaenkrat probal samo baterijo zamenjat potem bom pa videl kaj bo.

Uporabniški avatar
mato007

to pa je res cudno te ti mogoce nebo dovolj da samo baterijo menjas.
upam da bo samo to,to ti bo najmanjsi strosek :?
sporoci kak bo!
Slika

Slika
Uporabniški avatar
simonz1

Tako v ponedeljek sem zamenjal bateriji na obeh karticah in do zdaj dela vse brez problema. Upam da je to to.

Uporabniški avatar
mato007

jaz tud upam da je samo to, jaz sem tud baterije menjal pa do zdaj se mam mir. :lol:
Slika

Slika
Uporabniški avatar
kunte

Odgovor Napisal/-a kunte »

Tudi jaz imam podobne težave z scenicem2. Najprej sem ugotovil da na prednjih vratih ne morem z pritiskom na tipko zakleniti avto(vendar ne vedno), lahko sem ga zaklenil le na zadnjih vratih. Kasneje sem ugotovil , da se z daljinskim tudi ne zaklene ali odklene. Zamenjal sem obe bateriji na karticah, in je bilo en teden OK.Zdaj pa se še večkrat pojavi isti problem. Kartica sicer deluje brez da bi jo vtaknil v režo. Nekaj sem slišal , da bi moral kartico večkrat vtakniti v režo, da naj bi se kartica osvežila spomin ali nekaj takega. :?
Uporabniški avatar
rontajzel
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a rontajzel »

kunte napisal/-a:Tudi jaz imam podobne težave z scenicem2. Najprej sem ugotovil da na prednjih vratih ne morem z pritiskom na tipko zakleniti avto(vendar ne vedno), lahko sem ga zaklenil le na zadnjih vratih. Kasneje sem ugotovil , da se z daljinskim tudi ne zaklene ali odklene. Zamenjal sem obe bateriji na karticah, in je bilo en teden OK.Zdaj pa se še večkrat pojavi isti problem. Kartica sicer deluje brez da bi jo vtaknil v režo. Nekaj sem slišal , da bi moral kartico večkrat vtakniti v režo, da naj bi se kartica osvežila spomin ali nekaj takega. :?
Naj povem izkušnje iz našega Megana II prav tako s prostoročno kartico. Tipke na kljuki so že v garanciji začele zafrkavati, zato so bile kljuke v garanciji tudi zamenjane, vendar po dobrem letu se problem pojavi znova. Ko je malo več vlage v zraku ali po pranju avtomobila tipke delujejo brez problema. Zadnja tipka na prtljažnih vratih deluje brez problema.
Kar se pa tiče kartice; baterija mora biti obvezno original kupljena na Renault servisu/trgovini (res stane okrog 15 EUR), vendar ta drži skoraj dve leti. Baterija kupljena v Conradu držala dober mesec in že je bilo včasih potrebno malo pomigati baterijo v kartici, da si prišel v avto. Prav tako je bilo potrebno včasih za zagon motorja vstaviti kartico v čitalnik. Po nakupu originalne baterije, teh problemov ni več.
Naša Renaulta:
Megane III (dci110), Megane II (1.6 16V, prodan), Clio II (dci103)
Slika
Slika
Uporabniški avatar
_BosTeK_
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a _BosTeK_ »

meni tipka na zadnjih levih vratih zaklepa le v dežju ali po pranju :D Ko je pa suho in lepo pa noče. Kako bi odpravil to težavo?
Odgovori