Zamujanje z registracijo
Zamujanje z registracijo
Ok eno vprašanje. Čisto tako teoretično. Recimo, da se odločiš imeti registracijo 15. v mesecu namesto 11. Torej bi moral priti na tehničnega 15. (logično zakaj bi bil ta datum tudi prihodnja leta bolj prijazen
)in takrat podaljšati zavarovanje in plačati cestnino. OK do tukaj vse jasno ampak ali kdo ve kako je s tem, da avtu pretečeta registracija in zavarovanje za nekaj dni? A je kje kakšna toleranca ali me teoretično lahko takrat ustavijo in napišejo mastno kazen ali pa, če se kam butneš, da zavarovanje ne velja. Čeprav ravno za zavrovanje mi je nekdo govoril, da velja še en mesec ali nekaj takšnega. V glavnem, če se komu sanja naj pove. 
Kazen boš sigurno plačal. Zavarovanje ti pa poteče takoj, Mogoče si ga nore razumel, ampak tehnični ti še velja 1 mesec po zadnjem tehničnem pregledu v primeru, da si kupiš poizkusne tablcie, takrat velja tehnični pregled še 1 mesec že po pretečenmu pregledu. Drugače pa ne. Ne vem no.
Ne se vozit 4 dni
hehe
Ne se vozit 4 dni
Nič bat.. takole ti povem.
Zavarovanje velja +/- 30dni. Če ti zavarovanje preteče, in narediš takrat karambol, ti še vedno velja, vendar moreš takoj obvezno podaljšati, drugače ne izplačajo škodo, ki si jo naredil, tako da tu ni problemov.
To velja seveda, samo za obvezno zavarovanje. Kasko zavarovanje ti pa takoj preteče.
Prav zaradi tega, ker ti zavarovanje velja 30dni še po preteku, si datume ne moreš zmišljavati, da bi recimo namesto 12 imel v prometni napisano potek registracije 15., ker če podaljšuješ zavarovanje po preteku, ti 30dni vedno velja isti datum, sepravi plačaš za nazaj! Če pa ti poteče 30dni, sepravi, greš na registracijo 31dan, boš pa mogel vozilo odjaviti in prijaviti z novim datumom, ki velja eno leto, če ti je avto starejši od 9 let. Če je pa mlajši od 9 let, boš pa imel zavarovanje sklenjeno za 11mesecev, ker potek more biti vedno na tisti datum, ko je bil narejen 1. tehnični pregled.
Seveda si lahko zmišljuješ sam datum, vendar ti tehnični pregled, ko ga nimaš, poteče vedno na datum 1. registracije vozila.
Torej, če te ustavijo z pretečeno registracijo, te lahko kaznijo le zaradi tega, ker nimaš tehničnega sepravi, vozilo ni tehnično brezhibno.
Ampak, to je odvisno na koga naletiš in kaki jezik imaš. Poveš, da si čisto pozabil bla bla in te mogoče pustijo mimo....to je bolj problem LJ in MB, drugje ni problem...
Zavarovanje velja +/- 30dni. Če ti zavarovanje preteče, in narediš takrat karambol, ti še vedno velja, vendar moreš takoj obvezno podaljšati, drugače ne izplačajo škodo, ki si jo naredil, tako da tu ni problemov.
To velja seveda, samo za obvezno zavarovanje. Kasko zavarovanje ti pa takoj preteče.
Prav zaradi tega, ker ti zavarovanje velja 30dni še po preteku, si datume ne moreš zmišljavati, da bi recimo namesto 12 imel v prometni napisano potek registracije 15., ker če podaljšuješ zavarovanje po preteku, ti 30dni vedno velja isti datum, sepravi plačaš za nazaj! Če pa ti poteče 30dni, sepravi, greš na registracijo 31dan, boš pa mogel vozilo odjaviti in prijaviti z novim datumom, ki velja eno leto, če ti je avto starejši od 9 let. Če je pa mlajši od 9 let, boš pa imel zavarovanje sklenjeno za 11mesecev, ker potek more biti vedno na tisti datum, ko je bil narejen 1. tehnični pregled.
Seveda si lahko zmišljuješ sam datum, vendar ti tehnični pregled, ko ga nimaš, poteče vedno na datum 1. registracije vozila.
Torej, če te ustavijo z pretečeno registracijo, te lahko kaznijo le zaradi tega, ker nimaš tehničnega sepravi, vozilo ni tehnično brezhibno.
Ampak, to je odvisno na koga naletiš in kaki jezik imaš. Poveš, da si čisto pozabil bla bla in te mogoče pustijo mimo....to je bolj problem LJ in MB, drugje ni problem...
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Ja, če ti preteče do 30dni.. nad 30dni pa boš imel nov datum, ker se pri vozilu ne more več podaljšat registracija (program ne dovoljuje, ni variante) in ga moreš odjaviti in prijavitiyaxo11 napisal/-a:tudi če ti registracija preteče boš imel novo, po datumu prejšnje registracije, prestaviš lahko edino tako da avto odjaviš iz prometa in ga prijaviš čez par dni, tok kot pač rabiš. prijava in odjava vozila pa mislim da košta cca 30e
Lahko greš pa registrirat en mesec prej pa ti bo od istega datuma dalje 
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Točno tko kot je napisal MasTTer.
Jz mam čist čudno s temi datumi nareto. Kasko mam od Aprila do Aprila, registracijo+tehnični pa sred Julija
Malo sem len glede tega da bi si zrihtal vse na isti dan.
Jz mam čist čudno s temi datumi nareto. Kasko mam od Aprila do Aprila, registracijo+tehnični pa sred Julija
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Sj mam jaz tud cudno, avto je bil prvic registriran 27.02., potem je bil vedno tud tehnicni na 27.2., lani sem sel pa malo prej na tehnicnega, ker gres itak lahko 1 mesec prej pa so mi dali datum 13.2.
Letos sem jim rekel da naj mi pisejo 27.2., pa so mi salabajzerji v Kranju trdili da se kao ne da in me se cudno vprasali zakaj imam tehnicnega 13., zavarovanje pa 27.?! Zakaj le, ker so mi oni tako naredili in mi potem niso verjeli da sem bil pri njih, dokler niso pogledali v racunalnik.
Tako da ce se ze hoces kaj zmenit, ti se tam zakomplicirajo.
Letos sem jim rekel da naj mi pisejo 27.2., pa so mi salabajzerji v Kranju trdili da se kao ne da in me se cudno vprasali zakaj imam tehnicnega 13., zavarovanje pa 27.?! Zakaj le, ker so mi oni tako naredili in mi potem niso verjeli da sem bil pri njih, dokler niso pogledali v racunalnik.
Tako da ce se ze hoces kaj zmenit, ti se tam zakomplicirajo.
Hehe...ja, malo moreš biti pozoren na te zadeve. Očitno se je ženska zmotila in ti registrirala vozilo, ko si naredil tehnični, in ne od takrat, ko ti poteče stari tehnični.
Drugače pa ta datum (1. tehnični pregled), gledajo le takrat, ko imaš tehnični pregled, sepravi, ko je avto star 4,6 in 8 let. Nad 8 let imaš vsako leto tehnični pregled. Med tem ko 1,2,3,5 in 7 leto nimaš tehničnega.
Malo zbrke je še tu blo na začetku, ker je prej bil 1. tehnični pregled 3. leto in z novim zakonom več ni tako.
Pa tudi pri uvoženih je bila zbrka, ker prej sploh niso pisali 1. tehnične preglede (napravljeno v tujini) pri uvoženih vozilih. Tako si imel prometno z 1. opravljenim tehničnim pregledom v RS recimo leta 2008, podatek o starosti vozila se več ne piše, vozilo je pa bilo registrirano v nemčiji recimo leta 2000. In iz prometne lahko razbereš le to, da je vozilo staro na danes 2 leti... v resnici je pa staro 10let
Mimogrede, datum kasko in obveznega zavarovanja si lahko skup potegneš ob poteku kasako. Pač ti naredijo skrajšano do izteka obveznega. Ni noben baw baw, le povedati moreš
Drugače pa ta datum (1. tehnični pregled), gledajo le takrat, ko imaš tehnični pregled, sepravi, ko je avto star 4,6 in 8 let. Nad 8 let imaš vsako leto tehnični pregled. Med tem ko 1,2,3,5 in 7 leto nimaš tehničnega.
Malo zbrke je še tu blo na začetku, ker je prej bil 1. tehnični pregled 3. leto in z novim zakonom več ni tako.
Pa tudi pri uvoženih je bila zbrka, ker prej sploh niso pisali 1. tehnične preglede (napravljeno v tujini) pri uvoženih vozilih. Tako si imel prometno z 1. opravljenim tehničnim pregledom v RS recimo leta 2008, podatek o starosti vozila se več ne piše, vozilo je pa bilo registrirano v nemčiji recimo leta 2000. In iz prometne lahko razbereš le to, da je vozilo staro na danes 2 leti... v resnici je pa staro 10let
Mimogrede, datum kasko in obveznega zavarovanja si lahko skup potegneš ob poteku kasako. Pač ti naredijo skrajšano do izteka obveznega. Ni noben baw baw, le povedati moreš