Nekje 1 teden nazaj sem preveril nivo olja na racunalniku, kjer je kazalo lepo polno (vsi o-ji), nato se na sipki za vsak slucaj, kjer je bilo tudi OK.
Par dni nazaj se peljem na relacijo, potem je avto stal ene par ur, nato pa dam kontakt da bi ga zalaufal pa mi zacne utripat OIL in same crtice, kot da je premalo olja.
Se peljem ene 300m, avto ugasnem za 2min, prizgem nazaj in dela vse normalno. Preverim olje na potovalnem, pa spet kaze polno, za vsak slucaj se ustavim in preverim sipko 2x, olja kaze 3/4.
Sem si mislil ocitno ga je nekaj zamedlo in ze pozabim na to, kar se mi danes spet pojavi isto. Avto je stal vedno na ravnem (v cityparku 1h), ko sem dal kontakt zopet crtice...ga zalaufam, se peljem, cez 200m na semaforju ugasnem in prizgem pa je se kar utripalo. Se peljem dalje, avto na parkingu ugasnem, dam cez 15s kontakt pa se vedno utripa OIL. Pustim 2min, dam kontakt OIL OK. Izklopim kontakt, ker sem cakal kolega, zalaufam avto cez 10min, spet vse OK.
Predvidevam da mede en senzor za nivo olja? Je mel kdo ze podobne probleme, kje sploh je ta senzor?