Indikator količine ali kakovosti olja v motorju???

Vse ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Indikator količine ali kakovosti olja v motorju???

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Pozdravljeni Renojevci!

Imam vprašanje in sicer; ali mi indikator olja (tistih 6 krogcev, ki kaže oljne zadeve), mi narobe kaže, glede na dejansko stanje (na palčki), kar pomeni, da je na palčki slaba polovica od min do max., medtem ko "elektronka" kaže samo 1.stopnjo od 6-ih (ker je v tem primeru max. pri Laguni II).

Je pa tudi možno (to sedaj vas experte sprašujem), da ta indikator (6 krogcev olja) dejansko kaže kakovost olja, ki se nahaja v motorju in od tod pač takšno odstopanje, glede na stanje na palčki, ker imam že prevozenih kar 16Kkm in še nekaj preko tega! :oops:

Vem da sem pred časom naključno nekje na tem forumu prečital, da zadeva z obrabljenostjo olja, ne kaže več dejanske količne olja v motorju?! :twisted:
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

lej pri meni je tako, da bolj se bližam servisu majn je krogcev, na koncu sedaj ko bi že mogu na servis mi ne kaže nobenega in utripa da naj preverim olje, avto je vedno na ravnem, če pogledam palčko kar je pri meni edino merodajno je olja vedno dovolj, tako da najverjetneje ti krogci so bol tako buci buci, na začetku so vsi pol pa vsake tolko še kateri izgine da na koncu pridemo na črtice, ampak olje pa še je vedno samo menjat ga je potrebno, jaz se kaj dosti ne sekiram, edino nadležno je malo utripanje na oranžno al rdečo, aja gre se za Laguno II
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Pri našem Cliu so vedno prikazani vsi krogci, pravtako je količina olja vedno na 3/4 šipke.
Možno da je pri Laguni narejeno tako, da bolj kot se približuješ servisnem intervalu, manj krogcev pokaže.
Slika
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

kazalci za nivo olja že pred 20 leti niso natančno kazali, tudi krogci ki so jih nadomestili so bolj abstraktne narave, tudi če avto stoji na ravni podlagi

so pa za nivo, tista o izrabljenosti je malo bosa
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Pol pa se, takrat ko je olje že precej iztrošeno, izrazit poveča potrošnja le-tega, ker to je pa noro! :oops:

P.S. - bemti Francoza, se sprav neke indikatorje vgrajevat, nakonc pa niti ne kažejo točno! :roll: :twisted:
Uporabniški avatar
Andyr26

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

ko sem še imel clia dCi je blo tako, da je počasi zmanjkovalo krogcev in nato je začelo utripati in dejansko na preverjeno na palčki je bilo olje skoraj na min.(govorim za interval od menjave 27.000km).

pri laguni je je tako, da mi je v prejšnjem intervalu vedno kazala 5 krogcev oz. občasno, če je bila parkirana tako da je malo visela, 6 krogcev. tako je bilo celoten interval (15.000km). In ko sem bil nekje na 800km do predvidene menjave so krogci izginili in napisalo mi je change oil soon, ni pa svetila nobena lučka ampak mi je samo napisalo opozorilo ob zagonu.

Po menjavi olja in resetu intervala mi ponovno kaže vse ali pet krogcev, odvisno od nagnjenosti terena, kjer je avto parkiran. Tudi na palčki je olje stalno malo pod max.

Z mojega stališča torej ti indikatorji kaže dokaj natančno in so zelo uporabni.

lp
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Te indikatorji nivoja olja so bolj informativne narave, velikokrat pa tudi narobe kažejo. Ne se preveč zanašat na to.
Enigma motorsport
Odgovori