clio 1 zvočniki

Vse o ozvočenju avtomobilov
Odgovori
Uporabniški avatar
activity
Kraj: Slovenska Bistrica

clio 1 zvočniki

Odgovor Napisal/-a activity »

kot že v naslovu piše imam cliota mk1 letnik 94,v vratih na tapetah nimam lukenj za zvočnike,v plehu na vratih pa so,zanima me če so kabli zapeljani in samo izrežem na tapeti ven tisti kos in vstavim zvočnik pa priklopim? al morem kable tudi napeljat? :)
Uporabniški avatar
Ziga00
Kraj: Vnanje Gorice

Odgovor Napisal/-a Ziga00 »

Mislim da je kable treba napejlat, v tapete pa izrezat luknjo. Problem je le, da je luknja v plehnatem delu vrat dokaj majhna, tako da moraš gledat kakšne zvočnike boš dajal notri, da ti ne bo potrebno rezat pleha.

Lp
Uporabniški avatar
activity

13ke bom dal noter ker ma kolega isti avto samo ma 1.2 RN opremo pa je reko da je treba blo napeljat kable,jaz pa mam 1.4 RT pa me zanima če je kaj drugače :D nisem nek profi v akustiki ker je to moj prvi avto,glih neznam zvočnikov pa to vezat,pa če bi mi kdo obrazložo iz kot potegnem kable itd bi bil zelo vesel :) pa če ve kdo postopek z slikami za visokotonce v stebričkih se toplo priporočam :D
Uporabniški avatar
Ziga00
Kraj: Vnanje Gorice

Odgovor Napisal/-a Ziga00 »

Toraj če imaš ti napeljavo, potem imaš več kot pol že rešenega, saj samo zašraufaš zvočnike v vrata in stvar špila.
Drugače pa iz ISO konektorja z radia razpelješ 2 in po 2 kabla na vsako stran, gor pa priklopiš kretnice. Iz kretnic pa 2 kabla v vrata (pod armaturo imaš na vsaki strani luknjo, ki vodi v gumjasto cev, ta pa v vrata-skozi to cev napelješ kablovje), druga 2 kabla pa sta za visokotonce. Ena opcija je, da jih daš v armaturo, ali pa v stebričke. Pazi pa, da preden boš začel z rezanjem stebričkov, se prepričaj, da je dovolj prostora med plastičnom delom stebrička in karoserijo.
Nekateri prakticirajo tudi to, da visokotonce namontirajo kar neposredno v luknjo na spodnjem delu armature, kjer sta originalna zvočnika skrita pod mrežo.
Če si kupil ločen sistem imaš že vse kable priložene, drugače pa dobiš kable v vsaki elektro štacuni, presek kabla je dovolj 2x0,75mm2.

LP
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

ti se sam oglasi kaj pa boma skup pogledala ;)
v sredo sm frej popoldan pa se da zment, pa ti vse razložim

lp
Uporabniški avatar
activity

ok bom probal ker delam :D
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Z malo truda se da spraviti 16ke v vrata in visokotonce v armaturo.
Za nekatere 16ke je treba celo povečati luknjo v vratih, gre pa v vrata brez večjih predelav do 20cm zvočnik.
Kable pa potegneš na novo in je problem rešen :wink:
Original ima pa predvideno le 10cm zvočnike v armaturi in zadaj ob polici.
Slika
Uporabniški avatar
jero_13

Odgovor Napisal/-a jero_13 »

Pri clio 1ki je problem v tem da če nimaš kablovja v vratih (kar sem 99,5% da ga nimaš), tud na ISO (evro) konektorju nimaš kablov, tko da boš mogu zamenjat tist del konektorja in pol na novo napeljat kablovje v vrata, ostalo pa priklopiš kot je že blo :) Najlepše ti bo če boš kable povleku kar čez konektorje v vratih, da ne bo kabel kr tko nekje visel. Drugače je pa mesto v vratih predvideno za 13cm zvočnik, ampak kot so ti povedal gre z malo truda tudi 16 ali pa še kak večji zvočnik.
Slika

Drive it like you stole it.

Član Renault kluba Slovenije
Uporabniški avatar
activity

am..zadaj v polici so že ovalci mislim pa da je spredaj pri radio še neki priklopk prost :?
Uporabniški avatar
activity

evo 2 taka sn naročo,gre se mi predvsem za bass ve kdo kake dimenzije škatle bi lahko ble? :)
http://www.ceneje.si/avto-oprema/avtoak ... CX0009975F
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Za povprečno 12ko naj bi bila primerna zaprta škatla, s prostornino ~40L, ali pa bass reflex okoli 55L.
Slika
Uporabniški avatar
activity

kake pa so potem približne mere? višina,širina,dolžina? pa velikost porta? :)
Odgovori