Lučka za akumulator se prižiga (clio)
Lučka za akumulator se prižiga (clio)
Živjo;
pripeljal sem se domov (cca 70km) in se mi je v zadnjih km prižgala lučka za akumulator. Prej nikol. Sem avto doma ugasnil. Ga znova prižgal, (ni gorela), pomeril napetost na akumulatorju ob prižganem avtomobilu in je bila 13.8V. En čas je bilo ok, potem je avto začel za odtenek drugače brnet, prižgana je bila lučka za akumulator, napetost na akumulatorju cca 12.3V in počasi a vztrajno pada.
To mi diši po tem, da avto vmes polni akumulator, vmes ne. Kje bi bil problem?
Avto = Clio 1.2 BeBob (1.2 Energy motor).
Hvala vnaprej
pripeljal sem se domov (cca 70km) in se mi je v zadnjih km prižgala lučka za akumulator. Prej nikol. Sem avto doma ugasnil. Ga znova prižgal, (ni gorela), pomeril napetost na akumulatorju ob prižganem avtomobilu in je bila 13.8V. En čas je bilo ok, potem je avto začel za odtenek drugače brnet, prižgana je bila lučka za akumulator, napetost na akumulatorju cca 12.3V in počasi a vztrajno pada.
To mi diši po tem, da avto vmes polni akumulator, vmes ne. Kje bi bil problem?
Avto = Clio 1.2 BeBob (1.2 Energy motor).
Hvala vnaprej
Hmm. Sem še enkrat sedaj doma poizkusil prižgat avto in merit. Takoj ko sem ga prižgal je bila napetost na akumulatorju ob prižganem avtu okrog 14V, čez slabo minutko je avto začel drugače brnet in napetost začela padat (polnjenje se je izključilo).
Kot da bi ena stvar izključila polnjenje akumulatorja. Kolko berem po postih bi to vedel bit nek t.i. regler?
lp
Kot da bi ena stvar izključila polnjenje akumulatorja. Kolko berem po postih bi to vedel bit nek t.i. regler?
lp
Alternator ti je šow. No ne še popolnoma, ker ti lučka včasih ne gori. Samo čimprej menjaj. Jst sm 2 krat hmali ostal na AC, ker nism šmirglal za lučko. Gori ker pomeni, da alternator ne polni akumulatorja.
Dobiš ga na odpadu za 25€, nov je pa kar drag. Lahko pa tudi samo krtačke zamenjaš pr avtoelektroniku.
Dobiš ga na odpadu za 25€, nov je pa kar drag. Lahko pa tudi samo krtačke zamenjaš pr avtoelektroniku.
Re: Luèka za akumulator se prižiga (clio)
x2Stupo napisal/-a:Lahko je alternator, ali pa regulator napetosti (regler).
to se je meni dogajalo
pol sem menjal regler in je ok
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Verjetno kartačke hin. Enkrat še zagrabijo, enkrat pa ne. V prihodnosti ti bo vse bolj pogosto svetila in nazadnje bo skos. Čim prej porihtaj da ne ostaneš kje.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG