HDD

Vse ostale teme
Uporabniški avatar
legionar
Kraj: Prekmurje

HDD

Odgovor Napisal/-a legionar »

zanima, ce kateri od vas spremlja kaj teste diskov, sicer me zanima samo Hitachi in WD, velikosti pa od 120-200 GB

Pa ce mi lahko kdo kaj od navedenega zrihta z kaknsim popustom bi ga kupil.
Nagibam se k 160 ali 200 GB. Samo nevem kero firmo :?
RENAULT CLIO
Uporabniški avatar
D-PaX

Odgovor Napisal/-a D-PaX »

hmm maxstor tocne cene se nevem morem vprasat :) da pa se tudi ws zrihtat samo ti ne priporocam jaz mam maxstor vse diske en pa je imb
!!!!Ce hoce?° VARCEVAT KD group in ob enem bit ZAVAROVAN Slovenica ?æivljenje :) mi po?°lji message!!!! Zraven ?°e nudim zavarovanje za VA?†E AVTE. :)
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

WDja se izogibi, ker mam ma dost ljudi slabe izkusnje z njimi (cimru sta crknala dva WD80GB 7200rmp v roku dveh mesecou, pa ni cist nic prpomogu k tem) - 160Gb sta pa v bistvu 2 80gb dista (oz dve "plosci"). sam imam maxtorja 160gb SATA in sem zadovoln z njim, sam ce bi zdle kupoval disk bi 100% kupu hitachi 7k250 serijo 160gb ali pa 200gb! cena je ugodna, zelo so tihi, hitri pa zaenkrat se zelo zanesljivi (je pa to precej nova serija, tko de o zanesljivoti se ni cist znan)!
Uporabniški avatar
thesharky
Kraj: Potujoča ribarnica

Odgovor Napisal/-a thesharky »

to sploh ni res. Sam si lastim western digital 80GB in 40 GB in mi vse deluje tko kot mora. Mam tut maxtorja in hitachija v drugem comp in tut tisto deluje brezhibno. Kupi tisto kar ti pac najbolj ustreza in je cenovno ugodno. Samo ne kakih neznanih firm. :wink: :wink:
Gr3gA

Odgovor Napisal/-a Gr3gA »

wdji so vcasih crkovali ko po tekocem traku vsak 3ji je biu fuc.. osebno mnenje moje je da se ga izogibaj
melonca'r

pa ce mal slo-tech preberes, bos vidu de jih ne svetujejo nobenmu.. ..maxotr ali hitachi is the way to go!
Uporabniški avatar
legionar

jaz pa moram povedat da mam ravno slabe izkusnje z maxtorji in wd-ji. Sam imam wd-ja 80GB JB model 8MB cache 7200, in se dva kolega tudi. Poznam pa tri, ki so meli maxtorje, pa so jim pocrkali prej kot v enem letu, bili pa so 60 in 80 GB. Tako da....

A lahko kdo zrihta kaj cenej? Dela kdo v kaki trgovini?
RENAULT CLIO
virko
Kraj: Dolenjska

Odgovor Napisal/-a virko »

Jaz v sisteme vgrajujem samo MAXTOR diske in moram "potrkat" nisem se imel reklamacij, razen z enim EXCELSTORjem :) ;) Priporocam ti MAXTORJA
SanSan

Odgovor Napisal/-a SanSan »

Ja z Maxtorji se tudi nisem imel problemov pa sem jih konkretno potestiral :wink: . Sedaj mam 2 maxtorja 160gb in sta dokaj hitra, tiha, razen ko beres podatke dol srotata ko da bi stari tovornjak mimo pelal :lol: . Hitachija se nisem sprobal ampak kolko slisim so pravtako zanesljivi, tihi in celo hitrejsi.
Pri diskih je pa obicajno tako da ce jih ne mantras prevec in lepo skrbis da so primerno hlajeni naceloma ne crkujejo, to pa pomeni vasaj 1 vent na disk in pa ne kopirat zadev na istem disku
Uporabniški avatar
birkoff
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a birkoff »

Neglede kaj bos kupo, kupi se kak hladilnik za disk.. mas za 2k tudi ze.. in to zelo zelo podaljsa zivljensko dobo diska!

Lp
Uporabniški avatar
legionar

ja to itak, da ga je priporocljivo hladit. Saj mam zdaj tak montirano, da mi en ventilator piha direkt po disku.

Kaj pa pravte na napajlnike, iscem enih 350-400W, kvalitetne in da so tihi?

zdaj mam takega (350W), ko ma temperaturno regulacijo dveh ventilatorjev, pa nisem glih zadovoljen glede hrupa. Nekaj sem gledal ene teste, sam nisem kaj pametnega zasledil.
RENAULT CLIO
Uporabniški avatar
birkoff
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a birkoff »

legionar napisal/-a:jKaj pa pravte na napajlnike, iscem enih 350-400W, kvalitetne in da so tihi?
Powej kar rabis - dosti moci ali bolj v mejah normale? :)
Malo povej kako racunalo mas, kolko ventilatorjev, navijas kej,...?
melonca'r

jst mam eno 120ko na sprednji strani hisja, ki se vrti z 800RPM in lepo po disku piha in posledicno tudi po ostalih komponentah! vent je neslisen!

glede napajlanika, bi ti pa takole reku.. ..meu sm chiefteka 420W in sem bil dokaj zadovoln, ce sm kej naviju (bartona 2600+ (1920mhz) na 2600mhz - to je blo se z vodnih hlajenjem in 5900LX na "mal visje" frekvence) so linije konkretno "padle", pa napajalc je tko cudn cvilu.. ..zdej mam pa LC power 550W (take fukis zlate barve, pa 120mm vent ma notr in je zelo tih), pa teh problemov ni vec.

takle LC je verjetn best buy, saj za nekaj cez 10k dobis tih in sposoben napajalnik. 12V linija je 30A (5V in 3.3V linije niso tolk pomembne), kar je velik!

dobis ga pa v mlacomu!

PS: chietec je bil pa 15k :(
BadBoy

Odgovor Napisal/-a BadBoy »

Jaz pa prisegam na WD imam doma 3 diske WD in delajo kot svicarska ura.
Uporabniški avatar
D-PaX

Odgovor Napisal/-a D-PaX »

no da jaz nekaj povem iz ITALIJE so eni narocli 3000 komadov WD in 3000Komadov maxtor

Folk je WD neso nazaj ko potekocem traku vsaj polovico diskov naj bi bila hin pri maxstorju pa 200komadov baje da zaj ta nova roba crkuje najbolj pri WD maxstor pa je drugi zanjim ko crkne ibm se se nekak bolje drzi sploh pa crkujejo najbolj tanki diski ko so zaceli delat svetuhewm ti naj bo debeli disk jaz mam vse debele in nimam blemov :)
!!!!Ce hoce?° VARCEVAT KD group in ob enem bit ZAVAROVAN Slovenica ?æivljenje :) mi po?°lji message!!!! Zraven ?°e nudim zavarovanje za VA?†E AVTE. :)
Odgovori