Dirkališče v Sloveniji

Vse ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Dirkališče v Sloveniji

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

Tole sem našel med brskanjem po spletu z omenjenemi keywordi

http://24ur.com/novice/slovenija/prvo-p ... lisce.html

Nakar vidm da je u bistvu tole 2 leti staro in od takrat naprej nič novega... Mogoče kdo kej ve al se tole dela al ne? Zadeva zgleda čist huda. Če bi le šla v realizacijo?! :idea:
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

bil bi že čas, da bi dobil eno "pravo" dirkališče. če maš kak hud avto se moraš tud znoreti nekje valda :D
upam, da bo kej iz tega :?
sam zaenkrat je vse tiho :cry:
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
skopusnik
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

nič se še ne dela...vsi majo sam neke ideje pa blabla, da bi pa kdo pol še kej naprej naredu pa ne :roll: sicer pa če ne bo država kej prispevala itak ne bo nič...
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
Nos

Odgovor Napisal/-a Nos »

clio open napisal/-a:Urban, dejmo ene sponzorje najdt :D js lahko mal lastnika (oba) Leke povprašam, kok bi kj sponzorirala, pa državo, pa RNS, pa še koga bomo najdl :lol: :lol: :lol:
država bo pa res dala ja :lol: :lol: :lol:
še gate z riti bi nam vzel :?
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a zizek »

Ja,o tem se je že govorilo pred približno petimi leti.Pa ni bilo nič od tega.Vzrok pa je bil to,da so vsi ti lokalni veljaki (da bi vedeli,kaki nepismeni ljudje so to)hoteli biti glavni,se pravi smetano bi oni pobirali.Vendar se niso mogli zmenit gdo bi bil tisti.Je pa to od mene odaljeno kake tri kilometre.Še gokart sem mel v planu kupit,ker na sredini te proge naj bi bila karting proga.
Uporabniški avatar
Nos

Odgovor Napisal/-a Nos »

uglavnem, ČE zadanem lotto kej na hitru... :lol:
boste že zvedl, da sem ga 8)
Uporabniški avatar
jero_13

Odgovor Napisal/-a jero_13 »

Jzt pravim da optimist.si če misliš da nam bo država nardila dirkaliče... nč ne bo iz tega sm skor 100%. Važn da ma Zoki stožice...
Slika

Drive it like you stole it.

Član Renault kluba Slovenije
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator

Fora je v tem da bi recimo komot mel kej tazga v bližini brnika. Tam je tko al tko hrup, zemljišča pa tut ne bi smelo primanjkovat. Ampak fora je v tem da je Brnik občina zase? Al spada pod Vodice oz. Kranj? naj me en malo poduči :D
Uporabniški avatar
Spidojc

Odgovor Napisal/-a Spidojc »

Men se zdi da pod Cerklje
Slika
Uporabniški avatar
NOR'C

Odgovor Napisal/-a NOR'C »

@clio open mi je všeč kako razmišljaš :lol:
Lahko bi se združil predsedniki vseh avtomoto klubov v sloveniji, pa poskusl najdt kakšne sponzorje pa take fore, ker drgač bo Raceland edino prava stvar še 20 let.
Sej ni treba da je Grobnik, ampk da se vsaj v 4. prešalta na ravnin.
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

UrbanD napisal/-a:Fora je v tem da bi recimo komot mel kej tazga v bližini brnika. Tam je tko al tko hrup, zemljišča pa tut ne bi smelo primanjkovat. Ampak fora je v tem da je Brnik občina zase? Al spada pod Vodice oz. Kranj? naj me en malo poduči :D
Kmetijske površine so zadnje ki bi v prostorskih planih bile namenjene čemu takemu. V sloveniji ni niti planerjev ki bi se zavedali pomembnosti takšnega centra... Glede na to da v bližini ni nič podobnega do budinpešte je za moje pojme smotrno pokriti tudi ta področje pri nas, sem pa prepričan da če bi pri nas začelo kaj takega rasti bi se grobnik takoj obnovil zaradi konkurence. Sedaj ko pa daleč okoli ni konkurence in imajo vodilni dol preveč profita, pa seveda nebodo vlagali v infrastrukturo...

Država pa nebo dala nič to vemo... To se more en bogataš spomnit, problem je ker je za umestitev takega projekta v prostor potrebnega kar nekaj časa, zaradi prostorskih planov in seveda samih ljudi...

Js upam da bo kak dirkač kdaj na pametn položaj pršu, ker pol bo neki... :wink:
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Pancho
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Pancho »

Zelo na kratko. Plan za dirkališče je, denar tudi, tudi v AMZS imajo interes, lokacija tudi izbrana, problem je papirologija,dovoljenja, interesi,...

Sem enkrat lepo povedal, da imamo v Slo kar nekaj avto in motoklubov, predsedniki vseh bi se morali lepo skupaj vsest in narediti plan, zbrati podpise članov,....
Uporabniški avatar
Igla
Kraj: Deskle

Odgovor Napisal/-a Igla »

Neki sm bral da naj bi se okoli novega speedway dirkališča nardila še asfaltna proga... nvem. :) Še najbolj bi mi bla všeč pozicija "sanjske" F1 proge na krasu :)
Clio l.99 1.2 60KM
Uporabniški avatar
CePO
Kraj: renkovci

Odgovor Napisal/-a CePO »

ta projekt v petišovcih stoji baje že enih 10 let, pa nič s tega.
bi pa bilo lepo, da bi se ot izvedlo, saj je placa okoli speedway proge kar nekaj :)
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator

NOR'C napisal/-a:@clio open mi je všeč kako razmišljaš :lol:
Lahko bi se združil predsedniki vseh avtomoto klubov v sloveniji, pa poskusl najdt kakšne sponzorje pa take fore, ker drgač bo Raceland edino prava stvar še 20 let.
Sej ni treba da je Grobnik, ampk da se vsaj v 4. prešalta na ravnin.
fora je v tem da bi blo kul taka proga, da lahko tretjo raztrgaš torej da ma vsaj eno ravnino in pol mal bolj odprte ovinke torej ne tko koker raceland k ma večino ovinkov zaprtih da peleš 40... Če bi Rakitno spravu v en krog bi blo supr =D
Pancho napisal/-a:Zelo na kratko. Plan za dirkališče je, denar tudi, tudi v AMZS imajo interes, lokacija tudi izbrana, problem je papirologija,dovoljenja, interesi,...

Sem enkrat lepo povedal, da imamo v Slo kar nekaj avto in motoklubov, predsedniki vseh bi se morali lepo skupaj vsest in narediti plan, zbrati podpise članov,....
ja, plan je itd itd. Grem se pa stavt da se jim ne da tolk s tem ukvarjat, ker če bi hotl bi že mel vse narjen. Če so stadion lah zgradil v takm času sred LJ, pol tut en dirkališče lah ker je bistveno manj infrastrukture.
Odgovori