Šoba ležaje stolče, ker nenatančno brizga in če pride do prezgodnjega vžiga se poveča sila neposredno na ležaj. Pomnoži to s 165K km in dobiš to, kar imam jaz (in še marsikdo).joztom napisal/-a:Dize ojničnih ležajev ne uničijo, kako bi le?
lp,
Luka
Tole se mi je zgodilo 10K km nazaj. Takrat sem samo zamenjal ležaje, kljub temu, je bila glavna gred že popraskana, ker so bili ležaji že čisto na koncu.DonLuigi napisal/-a:DonLuigi napisal/-a:Fan napisal/-a:Pozdravljeni
Evo, bil na servisu, in KATASTROFA. Zgornji ležaji so bili že čisto na koncu. Še posebej na 3. ojnici, kjer zgleda da zdej še šoba zajebava.
Če bi še čakal, bi sigurno uničil mašino, ko bi se prvi obrnil v ležišču.
Problem, ki ga imam je, da so ležaji poglodali ležišča na glavni gredi. Glavna gred na 1.5 dci ni kovana - ampak samo vsebuje tanko naparjeno plast trdega materijala, tako da se ne da pobrusiti na dimenzijo debelejših ležajev.
Prevelika toleranca povzroči slabo mazanje ležajev, tako da tudi nove čedalje hitreje pobira.
Samo da smo si na jasnem: ojnične ležaje - predvsem zgornje - uničijo slabe šobe s svojim nenatančnim delovanjem. Dejstvo je, da Delphijev vbrizgalni sistem ni pol ku*** vreden, tako šobe kot visokotlačna črpalka. Že samo dejstvo, da kitajci najprej naredijo šobe, potem pa izmerijo tolerance in lastnosti, jih barvno zakodirajo, in jih je treba vnesti v CPE, da vse to poizkuša kompenzirati, pove svoje. Iz za ta jajca od šob računajo 250€.
V glavnem, tole je v opomin vsem lastnikom 1.5 dci - po mojem je potrebno ojnične drsne ležaje zamenjati ali pa preventivno pregledati vsaj na 120K km.
Dela ni toliko, firma Glyco, ki dela original ležaje za Renault, pa jih bo dala v prosto prodajo menda enkrat aprila.
Če bom šobo zrihtal, se bom enkrat v bližnji prihodnosti lotil menjave glavne gredi.
Tako da, če kdo ve, kje dobiti šobo (rabljeno ali novo z rabatom) za 1.5dci 60KW in pa ohranjeno glavno gred, naj se prosim javi. Šobo bi rabil čim prej, gred pa kasneje.
lp,
Luka
Ja počakat bo treba, da se motor vzame ven.....Dr_S napisal/-a:Če je res porinilo vse skozi karter, tako kot praviš, potem je motor zanič oz. se ne splača tega popravljati (ves spodnji del zamenjat, pohonat, vprašanje če je blok še dober, motor je delal brez olja ....)
Drug motor...